skrin laptop crack


*gengster mood activated*

skrin laptop crack??? apa perlu buat??? meratapi keCRACKan nye kah??? tak perlu.. barang yang lepas jangan dikenang... huuuuuuu~ berikut adalah apa yang perlu dilakukan sebaik sahaja korang mendapati skrin laptop mahupun netbook korang crack.. tak kiralah apa jua sebabnya..

  1. bernafas dengan betol - pastikan tiada saluran pernafasan terganggu mahupun tersumbat. ini akan membantu korang memastikan korang dapat menjalani kehidupan pada saat seterusnya bagi melihat cara yang berikutnya
  2. cubit paha atau tampar pipi dengan lembut - untuk memastikan korang bukan sedang bermimpi.. andai kata korang tak sanggup, minta bantuan orang yang lebih dewasa bagi memberi penampar dengan kadar kelajuan yang bermomentum agak tinggi demi memberi kepastian bahawa korang di alam nyata..
  3. jauhi diri korang daripada sebarang objek tajam - untuk mengelakkan tragedi membunuh diri tanpa niat ekoran tekanan perasaan yang amat sangat
  4. sila lakukan semakan terhadap dompet korang - pastikan ia memiliki kad bank atau kredit card yang aktif
  5. pastikan online banking korang aktif - log in dan semak baki akaun korang.. pastikan ia berjumlah melebihi ribuan ringgit malaysia
  6. lakukan aksi ugutan yang ekstrem di depan ibu & ayah - pastikan mereka berasa tergugat dengan ugutan korang demi menjamin mereka akan membelikan korang laptop yang baru
  7. lakukan spot check terhadap dompet bapak korang - jika terdapat ratusan / ribuan cash money, tunggu apa lagi, rembatla dan p beli laptop baru!
  8. mengadakan rayuan terhadap adik-beradik korang - gunakan teknik pujuk rayu berdasarkan sumber yang betol seperti : (sila google sendiri =P )
  9. merayu kepada kekaseh / buah hati - kalau dia betol2 sayang & cintakan korang, nescaya korang tak perlu pon buat drama tragis bercucuran air mata, konfem dia belikan yang baru punyelah
  10. tunggu je la gaji masuk pastu ikatla perut. gune la duit gaji tu beli laptop baru



okeh..cukuplah 10 cara yang perlu korang buat bila skrin laptop ataupun netbook crack.. banyak je lagi cara dia.. tapi yang ni kira top tenla guwa bagi.. ingat guwa kedekut sangat ke??? apelah sangat takat nak share 10 cara ni.. kalo boleh diselamatkan, korang antar repair je kat kedai-kedai komputer.. kalo tak pon ganti je skrin baru.. tapi kalo korang berjaya guna salah 1 teknik tu, maybe korang boleh dapat laptop yang baru lagi canggih..





nota kecil : skrin laptop guwa yang crack..guwa sedang berduka lara.. nasib baik tempat kerja guwa ada 20 PC yang guwa boleh guna free.. tapi tu ofis hour la.. malam????? cane guwa nak blog marathon???? uwaaaa T____________T





51 Lovenote(S):

  1. haha....kumpul duwet p tuka baru....kat lowyat ley dapat murah dr kedai...;p

    ReplyDelete
  2. hahahah comel je cara2 ni....last tips istighfar pnjg2 :P

    ReplyDelete
  3. pendapat cik ina beli skrin baru je, still boleh gunakan sebab skrin je crack kan:)

    ReplyDelete
  4. skrin baru around rm400+

    dill.

    ReplyDelete
  5. @Aishah Jahirah(cik aisha):sudah mula mengikat perot kumpu duit..uwawawa

    ReplyDelete
  6. @Paris Lipton:itu lah bende first cik ana buat..sedih gile T___T

    ReplyDelete
  7. @Cik Ina Do Do Cheng: aah skrin je yg crack...laen2 ok lagi..mmg kne ready duit siap2 la T____T

    ReplyDelete
  8. kesulitan amat dikesali! :P xpe nti mesti ade rezeki dapat lptop baru.. banyak hikmah jadi mcm tu kan.. sabar ye cik ana ku :P

    ReplyDelete
  9. sabar la ye.walupon sye xprnh mengalami crack skrin cmni,tp lbih krg la cm laptop kna curi dlu.png pale mne nk cekau duit.wuuu

    ReplyDelete
  10. heheh
    cool gile care die
    hehehe
    ayooo
    anatoooooo
    cian die
    semoga wajah laptop kembali sedia ada ye :)

    ReplyDelete
  11. huhuhu..sabo3

    http://hei-ini-untuk-kamu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. hehe....kes kita serupa la...QC punya lappy pun dilanda penyakit kecrackkan...kesakitan kejiwaan dah...@_@

    ReplyDelete
  13. heeaarghh!! cmtu skali jadinye..
    klo jd wallpaper kn smart..haha..
    pernah gune slah satu cara masa laptp rosak hrtu..hasilnya dpt laptop baru yg cggih..yeah!

    ReplyDelete
  14. haha..tips yg bagus ana.pastikn dlm akaun ada duit ribuan ringgit ye.xpun minx sponsor encik boypren je. :)ckp dgn dia nti tolak kt duit hantaran. :P kesian awk..

    ReplyDelete
  15. di antara 10 cara tu...cik ana pilih yg mana..hehe.

    ReplyDelete
  16. Beli jerk yg baru.. byk dah murah2 dipasaran.. :)

    ReplyDelete
  17. salam ana.

    pilihan ketiga tu menarik. hahaha. jgn sampai bunuh diri.

    ReplyDelete
  18. Uwaan sedihnya ana...Ia umpama nyawa kita kan sometime...sabar bebanyak ye dik....

    ReplyDelete
  19. ala ciannya dia...tkpe nanti ayah belikan yg baru la tu :)

    ReplyDelete
  20. cianya..beli baru eh.=p...awk sihat ke

    ReplyDelete
  21. TIDAK!!!!

    reaksi kalau laptop ada problem

    :D

    ReplyDelete
  22. aik? komen saye hilang ke?

    dill.

    ReplyDelete
  23. dasyatnye crack tu..huhu..malam tdo puas2, siang online puas2 :D

    ReplyDelete
  24. perggh... hasil pecahan itu sgt ganaz..

    ReplyDelete
  25. @aReLaN:ni tgh bsabar je lan..tgh layankan aje feeling nih =P

    ReplyDelete
  26. @aimie amalina:aimie chan!!! sy sedang memotivasikan diri T____T

    ReplyDelete
  27. @QasehCinta:jiwa ku juga sdg dlm kesakitan nih T___T

    ReplyDelete
  28. @ShahzCudin:ko gune cara mane cudin??? meh bg taw sat..kot buleh try gune gak =P

    ReplyDelete
  29. @Abg Stalker:nk mintak kt abg stalker buleh????? kehkehkeh =P

    ReplyDelete
  30. @lieynanilaz:buat mase skrg ni sy pilih utk gune PC yg ade kat ofis ni je..huuuuuuu T___T

    ReplyDelete
  31. @Rinna:aah la kak Rinna..skg tgh survey2 harge :(

    ReplyDelete
  32. @DOMU-KON: kesengalan melanda jiwa :(

    ReplyDelete
  33. @shameel Iskandar: alhamdulillah masih berjaya menjauhkan diri drpd objek tajam =P

    ReplyDelete
  34. @MommyAqil:sedih sgt MommyAqil :(( lappy tu dah ibarat mcm nyawa kedua dah... uwawawa

    ReplyDelete
  35. @Maya Mayana: x berani pon nk mintak kat ayah utk beli yg baru...sbb slh sendiri :((

    ReplyDelete
  36. @merahitujambu: tgh berkire2 bajet nk beli baru ataupon just repair skrin je :(( skg ni kurang sihat sket.. batok + selsema melanda...ditambah pulak dgn skrin pecah :((

    ReplyDelete
  37. @Asrul "iLham" Sany: aah itu baru kalo ade problem...kalo smpai CRACK cmni.. arrhhhhhhhhhhhh T_______________T

    ReplyDelete
  38. @dill: tak hilang lah dill..die masuk kat spam je..cik ana dah publish..aah cik ana dah survey jugak..harge die area2 rm400 +++ gak la kot

    ReplyDelete
  39. @Wanie: nk tido mlm pon dah x bape puas dah ni :((

    ReplyDelete
  40. @Phat: nak mintak kat papa phat buleh kot =P

    ReplyDelete
  41. giler tips cik ana tu! era amat yakin 100% mungkin era kena dish ngan keluarga era.. hahaha gurau jek.. :P

    sian cik ana, laptop dia 'crack'.. cam ne leh jadik gitu? acane cik ana blogwalking.. huhuhu.. sian sungguh! T.T

    ReplyDelete
  42. aiyo...terhempas ke ????? bole repair ke?? camne nak berblog kalau cenggini..??

    ReplyDelete
  43. wah,,nampak macam wallpaper je kan,,huhuh,,,biasalah tu kak,,duit memang tak boleh nak simpan

    ReplyDelete
  44. hahahaha..kesiam giler weyhhh..sabar bebanyak yerrr

    ReplyDelete
  45. lu ambil la 1 pc bawa balik umah, tinggalkan 19 pc aje kat ofis tu

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu