skrin laptop crack

9:32 PM 51 Comments A+ a-


*gengster mood activated*

skrin laptop crack??? apa perlu buat??? meratapi keCRACKan nye kah??? tak perlu.. barang yang lepas jangan dikenang... huuuuuuu~ berikut adalah apa yang perlu dilakukan sebaik sahaja korang mendapati skrin laptop mahupun netbook korang crack.. tak kiralah apa jua sebabnya..

  1. bernafas dengan betol - pastikan tiada saluran pernafasan terganggu mahupun tersumbat. ini akan membantu korang memastikan korang dapat menjalani kehidupan pada saat seterusnya bagi melihat cara yang berikutnya
  2. cubit paha atau tampar pipi dengan lembut - untuk memastikan korang bukan sedang bermimpi.. andai kata korang tak sanggup, minta bantuan orang yang lebih dewasa bagi memberi penampar dengan kadar kelajuan yang bermomentum agak tinggi demi memberi kepastian bahawa korang di alam nyata..
  3. jauhi diri korang daripada sebarang objek tajam - untuk mengelakkan tragedi membunuh diri tanpa niat ekoran tekanan perasaan yang amat sangat
  4. sila lakukan semakan terhadap dompet korang - pastikan ia memiliki kad bank atau kredit card yang aktif
  5. pastikan online banking korang aktif - log in dan semak baki akaun korang.. pastikan ia berjumlah melebihi ribuan ringgit malaysia
  6. lakukan aksi ugutan yang ekstrem di depan ibu & ayah - pastikan mereka berasa tergugat dengan ugutan korang demi menjamin mereka akan membelikan korang laptop yang baru
  7. lakukan spot check terhadap dompet bapak korang - jika terdapat ratusan / ribuan cash money, tunggu apa lagi, rembatla dan p beli laptop baru!
  8. mengadakan rayuan terhadap adik-beradik korang - gunakan teknik pujuk rayu berdasarkan sumber yang betol seperti : (sila google sendiri =P )
  9. merayu kepada kekaseh / buah hati - kalau dia betol2 sayang & cintakan korang, nescaya korang tak perlu pon buat drama tragis bercucuran air mata, konfem dia belikan yang baru punyelah
  10. tunggu je la gaji masuk pastu ikatla perut. gune la duit gaji tu beli laptop baru



okeh..cukuplah 10 cara yang perlu korang buat bila skrin laptop ataupun netbook crack.. banyak je lagi cara dia.. tapi yang ni kira top tenla guwa bagi.. ingat guwa kedekut sangat ke??? apelah sangat takat nak share 10 cara ni.. kalo boleh diselamatkan, korang antar repair je kat kedai-kedai komputer.. kalo tak pon ganti je skrin baru.. tapi kalo korang berjaya guna salah 1 teknik tu, maybe korang boleh dapat laptop yang baru lagi canggih..





nota kecil : skrin laptop guwa yang crack..guwa sedang berduka lara.. nasib baik tempat kerja guwa ada 20 PC yang guwa boleh guna free.. tapi tu ofis hour la.. malam????? cane guwa nak blog marathon???? uwaaaa T____________T





51 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
November 20, 2011 delete

haha....kumpul duwet p tuka baru....kat lowyat ley dapat murah dr kedai...;p

Reply
avatar
Paris Lipton
AUTHOR
November 20, 2011 delete

hahahah comel je cara2 ni....last tips istighfar pnjg2 :P

Reply
avatar
November 20, 2011 delete

pendapat cik ina beli skrin baru je, still boleh gunakan sebab skrin je crack kan:)

Reply
avatar
dill
AUTHOR
November 20, 2011 delete

skrin baru around rm400+

dill.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 20, 2011 delete

@Aishah Jahirah(cik aisha):sudah mula mengikat perot kumpu duit..uwawawa

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 20, 2011 delete

@Paris Lipton:itu lah bende first cik ana buat..sedih gile T___T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 20, 2011 delete

@Cik Ina Do Do Cheng: aah skrin je yg crack...laen2 ok lagi..mmg kne ready duit siap2 la T____T

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
November 20, 2011 delete

kesulitan amat dikesali! :P xpe nti mesti ade rezeki dapat lptop baru.. banyak hikmah jadi mcm tu kan.. sabar ye cik ana ku :P

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
November 21, 2011 delete

sabar la ye.walupon sye xprnh mengalami crack skrin cmni,tp lbih krg la cm laptop kna curi dlu.png pale mne nk cekau duit.wuuu

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
November 21, 2011 delete

heheh
cool gile care die
hehehe
ayooo
anatoooooo
cian die
semoga wajah laptop kembali sedia ada ye :)

Reply
avatar
AkuOsi
AUTHOR
November 21, 2011 delete

huhuhu..sabo3

http://hei-ini-untuk-kamu.blogspot.com/

Reply
avatar
QasehCinta
AUTHOR
November 21, 2011 delete

hehe....kes kita serupa la...QC punya lappy pun dilanda penyakit kecrackkan...kesakitan kejiwaan dah...@_@

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
November 21, 2011 delete

heeaarghh!! cmtu skali jadinye..
klo jd wallpaper kn smart..haha..
pernah gune slah satu cara masa laptp rosak hrtu..hasilnya dpt laptop baru yg cggih..yeah!

Reply
avatar
Abg Stalker
AUTHOR
November 21, 2011 delete

haha..tips yg bagus ana.pastikn dlm akaun ada duit ribuan ringgit ye.xpun minx sponsor encik boypren je. :)ckp dgn dia nti tolak kt duit hantaran. :P kesian awk..

Reply
avatar
lieynanilaz
AUTHOR
November 21, 2011 delete

di antara 10 cara tu...cik ana pilih yg mana..hehe.

Reply
avatar
Rinna
AUTHOR
November 21, 2011 delete

Beli jerk yg baru.. byk dah murah2 dipasaran.. :)

Reply
avatar
DOMU-KON
AUTHOR
November 21, 2011 delete

sengal la cik ana nie

Reply
avatar
November 21, 2011 delete

salam ana.

pilihan ketiga tu menarik. hahaha. jgn sampai bunuh diri.

Reply
avatar
MommyAqil
AUTHOR
November 21, 2011 delete

Uwaan sedihnya ana...Ia umpama nyawa kita kan sometime...sabar bebanyak ye dik....

Reply
avatar
Maya Mayana
AUTHOR
November 21, 2011 delete

ala ciannya dia...tkpe nanti ayah belikan yg baru la tu :)

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
November 21, 2011 delete

cianya..beli baru eh.=p...awk sihat ke

Reply
avatar
November 21, 2011 delete

TIDAK!!!!

reaksi kalau laptop ada problem

:D

Reply
avatar
dill
AUTHOR
November 21, 2011 delete

aik? komen saye hilang ke?

dill.

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
November 21, 2011 delete

dasyatnye crack tu..huhu..malam tdo puas2, siang online puas2 :D

Reply
avatar
Pondok Usang
AUTHOR
November 22, 2011 delete

perggh... hasil pecahan itu sgt ganaz..

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
November 22, 2011 delete

no 6 terbaik hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@aReLaN:ni tgh bsabar je lan..tgh layankan aje feeling nih =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@aimie amalina:aimie chan!!! sy sedang memotivasikan diri T____T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@QasehCinta:jiwa ku juga sdg dlm kesakitan nih T___T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@ShahzCudin:ko gune cara mane cudin??? meh bg taw sat..kot buleh try gune gak =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Abg Stalker:nk mintak kt abg stalker buleh????? kehkehkeh =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@lieynanilaz:buat mase skrg ni sy pilih utk gune PC yg ade kat ofis ni je..huuuuuuu T___T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Rinna:aah la kak Rinna..skg tgh survey2 harge :(

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@DOMU-KON: kesengalan melanda jiwa :(

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Saiazuan:uiks je zuan??? :((

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@shameel Iskandar: alhamdulillah masih berjaya menjauhkan diri drpd objek tajam =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@MommyAqil:sedih sgt MommyAqil :(( lappy tu dah ibarat mcm nyawa kedua dah... uwawawa

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Maya Mayana: x berani pon nk mintak kat ayah utk beli yg baru...sbb slh sendiri :((

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@merahitujambu: tgh berkire2 bajet nk beli baru ataupon just repair skrin je :(( skg ni kurang sihat sket.. batok + selsema melanda...ditambah pulak dgn skrin pecah :((

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Asrul "iLham" Sany: aah itu baru kalo ade problem...kalo smpai CRACK cmni.. arrhhhhhhhhhhhh T_______________T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@dill: tak hilang lah dill..die masuk kat spam je..cik ana dah publish..aah cik ana dah survey jugak..harge die area2 rm400 +++ gak la kot

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Wanie: nk tido mlm pon dah x bape puas dah ni :((

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Pondok Usang: iye sgt ganazzz :((

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 22, 2011 delete

@Phat: nak mintak kat papa phat buleh kot =P

Reply
avatar
era kecik
AUTHOR
November 22, 2011 delete

giler tips cik ana tu! era amat yakin 100% mungkin era kena dish ngan keluarga era.. hahaha gurau jek.. :P

sian cik ana, laptop dia 'crack'.. cam ne leh jadik gitu? acane cik ana blogwalking.. huhuhu.. sian sungguh! T.T

Reply
avatar
alif ismail
AUTHOR
November 22, 2011 delete

aiyo...terhempas ke ????? bole repair ke?? camne nak berblog kalau cenggini..??

Reply
avatar
November 23, 2011 delete

wah,,nampak macam wallpaper je kan,,huhuh,,,biasalah tu kak,,duit memang tak boleh nak simpan

Reply
avatar
GUNNERS
AUTHOR
November 23, 2011 delete

hahahaha..kesiam giler weyhhh..sabar bebanyak yerrr

Reply
avatar
tnZackJ
AUTHOR
November 24, 2011 delete

lu ambil la 1 pc bawa balik umah, tinggalkan 19 pc aje kat ofis tu

Reply
avatar
PinQib
AUTHOR
November 24, 2011 delete

sabooo .. hahahah

Reply
avatar