Januari nak hujung dah woi !


Hai semua. Terima kasih sudi mai singgah. Salam perkenalan semua yang baru singgah sini. Salam hujung januari pada yang dah lama tengok tak dak berubah. 

Januari 2018 bermula agak bagus buat aku dengan rakan sekerja aku yang ketiga sudah bertemu jodohnya. 

Ya rakan sekerja aku sudah bertukar ganti seramai TIGA orang. Kini adalah rakan yang KEEMPAT iaitu Miza. 

Yang pertama dulu Ida (terpaksa berhenti kerja disebabkan bersalin pra-matang)
Yang kedua dulu Aini (terpaksa berpindah ke lokasi lain)
Yang ketiga dulu Zati (terpaksa bertukar kerja atas tuntutan suami)
Yang keempat sekarang ni Miza (dipinjamkan sementara waktu)

Situasi kerja aku makin mencabar minda dan kadang-kadang mencabar keimanan juga.
Aku rindu waktu-waktu aku yang banyak.
Yang dapat aku jelajah semua rumah-rumah engkorang.
Moga hari esok lebih baik dari sekarang.
Aku rindu engkorang !


19 comments:

  1. Hehee... takpa Ana, sempat lagi nak wish tahun baru ni. Salam hujung Januari 2018, semangat kena ada! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebulan dah habis new year. moga2 terus ada semangat lah pasni aku ni plain weyhh =D

      Delete
  2. Itulahkan sekejap aje masa berlalu kan...

    Takpelah biar kita busy kerana masih punya pekerjaan daripada busy tiada kerja.
    #ingatanuntukdirisendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul tu Mrs A, syukur sbb masih ada pekerjaan & ada gaji wlupun bz kalah menteri =D

      Delete
  3. masing2 ada tuntutan tanggungjawab... x pe yg penting kkal berhubung dan tidak melupai satu sm lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak anies. tuntutan & tggjwb. and of coz ana x pernah lupa kak anies! XD

      Delete
  4. Salam perkenalan anamizu 😬 rindu awak juga ahakss

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan juga sis Jari Manis. i miss u more kakak! ahaksss =P

      Delete
  5. You seem so busy. Take care sis <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh i am quite busy due varoius activities listed by our supremecy. haishh~ u take care too dear :*)

      Delete
  6. Hi Ana! Busy sangat gaya nya ni. Hehehe. Happy Working :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nani ! haah busy betul wlupun baru je start new chapter 2018. semput mak nakkkkk :P

      Delete
  7. selamat tahun baru! hehe.. selamat maju jaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ezy ! selamat tahun baru juga utk ezy *ehhh wlupun dah masuk februari masa ana reply nih hahaha * selamat maju jaya utk ezy jugak ;)

      Delete
  8. Setiap pertemuan ada perpisahan kak. Selamat tahun baru hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul u eizz. sedih kena hadap perpisahan. selamat tahun baru utk eizz jugak ! hehe

      Delete
  9. Assalamu'alaikum, Ana. Apa khabar?
    Hadiah Ana returned balik pada akak. Kenapa tah..Nanti akak pos semula ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak farrah. ana sihat alhamdulillah. alamak hadiah returned pd akak? haiyo ada masalah kot. alaaaaa kesian susahkan kak farrah pulak dah ha hurmmm sorry akak T___T

      Delete
  10. terima kasih ! follow urs back sis ! ;)

    ReplyDelete