Pop Up Komen Dan Word Verification




Syoknya kerja di hari minggu. Takde gangguan fon call dari superior mintak reply email itu ini bla bla bla... Boleh BW sesuka hati aku sampai muntah pon boleh hahahaha

Ahhha! Sebut bab blogwalking ni, ramai yang BW dengan cuma tinggalkan jejak kat kotak jerit je dan pada yang RAJIN+MURAH HATI+TAK KEDEKUT dia akan tinggalkan komen walaupun cuma sepatah perkatan seringkas "hahaha".. kan?

Aku sanat respect engkorang yang rajin tinggalkan komen. Tak susah nak drop komen. Semudah ABD kikikiki. Tapi tengok gak la blog dia jenis user friendly ke idak. Ada certain blog, memang payah kemain lagi nak drop komen. Tahap susah dia tu, dah macam nak drop bom atom pulak =P

Bila dah jalan-jalan merata blog tu, macam-macam pesen blog la yang kita jumpa kan. Macam-macam ragam ada. Ada yang lagi best jenis yang tak disable word verification. Kalo code WV tu mudah takpe jugak. Ini kadang tu jenuh jegil bijik mata, sampai nak juling, tetap tak berapa nampak pon WV yang berbelit tu.

Penyudahnye, tekan [X] je. Jadi takde mood terus nak drop komen. Pada hal hati membuak-buak nak drop komen =P






33 comments:

  1. ohh word veri..x suke =.="
    mcm mane ngn "readMORE"..???hahah..
    =D

    ReplyDelete
  2. yup, xletak word veri-meri tuh. hehehe..

    comel jerk gaye marah anamizu tuh, hahaha...

    ReplyDelete
  3. tak suka gk word verification ni...nyusahkn org je...

    ReplyDelete
  4. hahahaha... verp x letak pong...

    ha??? cari teman hidup???

    ReplyDelete
  5. Untuk menapis sepatutnya xbuat "word verification" tapi setting comment kena approve baru tayang kat entry blog.

    bila buat "word veritication" sebenarnya akan buat orang malas nak comment.

    Blog kurang mesra kalau time nak "follow" dan "comment" tiba2 ada "word veritication".

    GA Kasperskye Dari FARISZ@AZ.Com

    ReplyDelete
  6. tak suka jugak tapi kat shoutbox ada le sbb kes spam dari blogwalking palsu jadi terpaksa le bubuh..heheh

    ReplyDelete
  7. eheheh kalau kita,susah2 sgt asyik salah je taip word ver. tuh, kita tutup terus blog tuh hahaha...

    ReplyDelete
  8. taw tape . . sekasa je klaw ade word vrification tu . . klaw time kte tgh mlas nmpk plak word yg berbelit2 tu . trus xnk komen . hehe

    ReplyDelete
  9. awak,kita punya page tade word verification kan.

    wee :)

    ReplyDelete
  10. huhu..blog sy tak buat camtu...

    ReplyDelete
  11. tp skrg spam makin bnyk kan...klu yg jenis lepas terus x check balik bahaya woh sebab belalang pernah kena spam letak link ke website lucah!

    ini boleh mendatangkan kesan buruk pada kita.

    apa2 pun terpulang la pada pandangan masing2. klu tanya belalang, belalang pun x brp berkenan dengan word verification nih...hee

    ReplyDelete
  12. renjer pun tak suke derr..

    ReplyDelete
  13. sy pon tak suka.

    leceh lorr.
    huhu

    ReplyDelete
  14. tamba lagi kalau tenet kite lagging nak mampos..

    ReplyDelete
  15. choki pun ta suke jugak . heee . singgah sambil folo

    ReplyDelete
  16. xsuke jugak verification. menci2 aww!! hehe

    BTW, anda d tag!!! sila wat ea?? contest ni. hihi

    ReplyDelete
  17. sy juga tak suka dngn menatang tu. da la sy ni rabun. adehh, bersimpul2 hurufnya. hehe.

    ReplyDelete
  18. Hi Cik Ana.. yupz..betol tuh.. sowi yer Cik Tqah xsempat nak BW.. bukan busy... but lappy ni selalu dipow oleh my sister..huhu

    ReplyDelete
  19. word verification ni ada gunanya jgak, nk kurakan spam . tp dlm masa sam negatif nya orang mlas nk komen

    GEMPAR LELAKI BERWAJAH ALIEN DITEMUI DI PAKISTAN.

    ReplyDelete
  20. hahah.word verification bley tolerate lagi.tp klo bab nak komen page die xbuat pop out,patu blog plak memang jenis berat,nak kene tggu page die reload,line tenet pon slow giler.boley tahan panass jugakla jadinye.hu3

    ReplyDelete
  21. redzuan : kalo nak elak spam pon xpyhla buatla komen tu jenis pop-up..hemm

    ReplyDelete
  22. aleen aiden : aah betol3!!
    yg jenis cmtu lg cik ana pangkah terus! jenuh tunggu..menyirap je rase! hahaha

    ReplyDelete
  23. baguslah kalo dah buang

    hehehe:)

    ReplyDelete
  24. alahai.xjmp cbox pun.lala.

    ReplyDelete
  25. ptot xjumpe cbox ngan shoutbox...suh koemn upenye,,,,hee

    ReplyDelete
  26. haha samalahh~
    tp apa boley buat itu blog dorg.
    hehehehe :D

    ReplyDelete
  27. kamu..
    ala,rileks la..
    mgkin ade sbb depa buat mcm tu..
    hak dyeorg kn?
    so,jgn mrh2..BW epy2 je k.

    ReplyDelete
  28. hehe kadang2 org tu tak sedar pun komen dia setting ada word-veri ni. :P ni kes malas nak godek2 la ni.. aku dulu pun tak pasan gak, smpai le ada org cakap "dear,next time buang le word-veri" tu..haha terus check balik.. :P

    ReplyDelete
  29. word veri x suka gk.tp kdg2 cam penting gk kan

    ReplyDelete