national blue ocean strategy dan cuti sekolah

by - 11:06 AM

last update 3 mac.. sekarang sudah berapa mac daaaa.. bizi gila guwa.. perhhh!  sebelum kata² guwa teruskan, terima kasih guwa ucapkan pada kauorang yang singgah blog guwa ni.. walaupon guwa takde update terbaru, kauorang rajin gak TERsinggah sini.. terima kaseh..hehe

cik ida dengan Tshirt free yang kamiorang dapat..
terus sarung je.. nak test..kehkehkeh =P


start awal mac aritu guwa dengan partner guwa (cik ida) bizi sikit.. maklumla, ofis kamiorang tak henti ²  menerima kunjungan tetamu.. 2-4 mac aritu ada program dengan student dari USM(University Ambassador Programme) under National Blue Ocean Strategy 5.. program iCT village namenye.. so disebabkan program tu base on IT, so dengan rasminyalah guwa dengan cik ida terlibat sama.. kami sebagai penyedia tempat ICT untuk melancarkan lagi program tu lah..3 hari program tu berlangsung.. alah macam program baktisiswa lah.. sape yang student Uni tu konfem tau je =P  

*terima kaseh pd pihak USM + SKMM wilayah utara

setel je program tu, guwa dengan cik ida proceed pulak dengan program cuti sekolah (PCS) edisi mac.. PCS ni salah satu job scope kamiorang.. wajib ada program PCS on every school holidays in a way to make sure adik-adik yang bercuti tu tak cuti semata-mata..  kamiorang ni kan kerja dalam kampung (felda) so bila ada PCS ni at least adik-adik dalam felda kamiorang ni takde la terkapai-kapai kelemasan takde bende nak buat.. program kamiorang ni ala-ala School Attack versi dalam felda la..kehkehkeh *bajet la kaw ana! =P

seminggu gak guwa dengan cik ida perah otak untuk setelkan PCS edisi mac kali ni.. target group kamiorang kali ni pon cuma fokus pada umur 13-17 je.. sebabnye sebelum² ni kami aim dari sekolah rendah sampai menengah.. tapi kali ni kamiorang amek yang menengah saje.. besor² sikit budaknye.. akhir zaman ni saiz manusia pon semakin kecik kan? eventho adik² umur 13/14 tahun tapi saiz badan kecik je.. macam sekolah rendah je saiznye..

so start dari 14-16 mac tu memang pack la program.. dari pagi sampai ke petang.. malam pulak memang pengsan la.. tercium je bau malam, masuk je isyak terus dengan jayanya guwa tunaikan kewajipan.. pastu terus zZZZZZ..kehkehkeh... 
PCS edisi mac  pon dah setel dengan jayanya semalam.. alhamdulillah dah selesai program setakat minggu kedua mac ni.. heading towards our next project pulak pasni.. tu pon kena setelkan sebelum cik ida kena p kursus on 26-29 mac ni.. guwa bakal ditinggalkan sendirian selama 4 hari.. uwawawa cik ida pliss la jangan pergi tinggalkan sahabatmu ini!!! *ngengade pulak kaw nih ana =P



*terima kaseh tak terhingga kepada :
-adik² yang sudi melibatkan diri
-pihak pengurusan Felda yang sudi hadir
-shue aida (felt craft workshop)
-achik bern (sponsor goodies bag)
-of kos tak lupa partner guwa : cik ida =P


nota kecil : terima kaseh jugak pada boni JLL3 sebab perasan yang guwa lama tak hapdet..hehe
aktiviti terjah balas bermula..hiyakkk! =P

You May Also Like

33 Lovenote(S)

  1. malas update btl :P

    hmm menarik program ni :D

    ReplyDelete
  2. wow..felda besout 2??!! was there last 2 weeks..my first time in Felda territory..haha.

    ReplyDelete
  3. @Muhammad Saiazuan Norhalik:takmo malas2 zuan..hehe

    cik ana ni pulak bkn mls nk update.. tp tak sempat nak update..bz kje..hehe

    ReplyDelete
  4. @Ahmad Saufe: aah felda besout 2.. owhh was here last two weeks?? wahh dlm prgram ape la tu ea saufe?? =P

    ReplyDelete
  5. just short trip ke rumah bff punye gf..sempat makan nasi ayam kt area sekolah tu..nice environment la..sampai2 je trus pekena air kelapa muda fresh dr pokok depan umah dia..ish..manyak best !

    ReplyDelete
  6. Patutlah bukan main lama lagi kau tenggelam ek.. Selamat kembalik Cik Ana.. ;D


    Tak dapat join School Attack Tv3 dapt join School Attack felda pun ok la kan.. hehe

    Besout 2 dengan 3 dekat je kan??

    ReplyDelete
  7. hhohoh setailo setailo!

    ReplyDelete
  8. barulah productive bulan Mac ni, ye tak?kehkeh

    ReplyDelete
  9. hahahaha..bagus2..lepas ni dah tak bz lagi da kan??hehehe

    ReplyDelete
  10. macam kenal je awek tudung merah tu :P

    ReplyDelete
  11. ai nak juin gak! bleh dapat beg free! hehe

    dill.

    ReplyDelete
  12. @YOUsoF: aah sop.tenggelam lame pulak dah..bz sikit..hehe

    ini skul attack versi felda..kehkehkeh


    aah dkt je besout 2 dgn 3..
    nape sop????

    ReplyDelete
  13. @Mr.Clive: terlebih produktif bulan mac nih mr clive! kehkehkeh

    ReplyDelete
  14. @Boni JLL3: lepas ni bz gak lagi rasenye boni..tp pelan2 gak la hapdet..hehehe

    ReplyDelete
  15. @renjerkabloi: ofkos la kenal..renjer punye adik lettew =P

    ReplyDelete
  16. @dill: buleh3..errr tp program ni dah abes..dill join next program nti k ;) hehehe

    ReplyDelete
  17. takpe.
    memahami bz program cenggini. hehe
    yg penting enjoy ^^

    ReplyDelete
  18. yeke..hurm..tak apalah..asalkan ada update..hehehe..

    P/s : hehehe..nanti saya akan update satu lagi entri yang ada gambar pengantin ye..tunggu pengantin upload pix korang kawin

    ReplyDelete
  19. hohooh..lama tak singgah,tetiba tengok header dah lain.nice.cam best je program tu.walaupon letih tapi mesti banyak pengalaman dapat kan.hehehe

    p/s : pukul 8 lebih tadi sampai nilai ni hah. :)

    ReplyDelete
  20. @budakijaupendek: mekaseh BHP..tu la bz sikit tp alhmdulillah dah setel..hehe

    ReplyDelete
  21. @Boni JLL3: ni pon sipbek sempat gak update semalam..hehe


    wokeh guwa tunggu gambar pengantin..hehe

    ReplyDelete
  22. @aReLaN: aah tu arrr lan ko lame x drop by sini..rindu guwa sama lu tau? kehkehkeh
    yup mmg letih sikit tp bile dah setel dia punya relief tu fuhhhhh~ hehe

    ReplyDelete
  23. WAh busy gila.. Banyak PRogram, Msti Penat kan.. Tapi yg pasti mesti seronok jugak..

    ReplyDelete
  24. dekat besout ke? nape tak roger2..hehehe

    header baru la!

    ReplyDelete
  25. Bizi itu pelengkap aktiviti.. heheheh

    Baguslah dapat bagi sesutau kat bebudak kampung sendiri kan..

    Dalam 15 minit camtu eh? Masa belajar dulu pernah ikut kawan balik Besout 3.. Siap pergi mandi² dekat hot spring yang ada sotong besar tu.. best!

    ReplyDelete
  26. *Header baharu yang Cun! ;D

    ReplyDelete
  27. hehehehe..tak update lagi?hehehe..memang awak ni sangat2 bz orangnya..

    ReplyDelete
  28. @ABU: aah abu mmg penat sikitla bile program cam gini..tp bile dah setel,fuuhhhh dia punye feeling..kekehkeh =P

    ReplyDelete
  29. @dhiera: aah dkt besout..dhiera kan besout gak ke??????? =P

    ReplyDelete
  30. @YOUsoF: tu la yg dpt kamiorang bg utk adik2 felda ni..hehe

    owhh usop biase dtg besout rupenye dulu..hehe



    header yg lame mcm sakit mata plak tgk yg kaler hijau striking aritu..TQ sop sbb bg suggestion aritu..hehe

    ReplyDelete
  31. @KhaiRin : anies: best kak..sbb kite ade smthing utk share dgn komuniti kan..hehe

    ReplyDelete
  32. @Boni JLL3: dah update dah boni..hehe

    ReplyDelete