sistem barter

11:28 PM 16 Comments A+ a-

Alhamdulillah dah selesai 3 lagi site Karnival Hari Terbuka Pusat Jalurlebar.. guwa rasa dah agak lama tak menjenguk ke sini.. maklumla agak sibuk dengan perkara² yang perlu diselesaikan untuk karnival..
Gap antara karnival site Felda Besout 1 (17 November), Felda Besout 2 (21 November) dan Felda Trolak Utara (24 November) tak jauh sangat.. tak sempat nak benafas la orang kata =P  tapi Alhamdulillah dah selesai jugak tempuh segala dugaan..
Site tempat guwa sendiri Felda Besout 2 selesai dengan jayanya.. guwa sangat bersyukur dikurniakan Team Kerja yang sangat ohsem.. walaupun masing² masih tak hilang penat, masih mampu tersenyum ceria je bantu untuk jayakan karnival tempat lain..

*************************************
Karnival di Felda Besout 1 :
-Alhamdulillah Guwa masih diberi kepercayaan sebagai cameraman bersama partner guwa (Asmah).. maka kami memang menggunakan sepenuhnyelah kuasa sebagai cameraman tu untuk snap segala apa yang ada =P

Karnival di Felda Besout 2 :
-Kat tempat guwa, Alhamdulillah cuaca sangat bagus dari pagi sampailah selesai sesi pemberian hadiah kepada pemenang.. lepas tu je baru turun hujan.. hujan rahmat barangkali.. hehe

Karnival di Trolak Utara :
-Sekali lagi guwa dan partner guwa Asmah ditugaskan jadi cameraman.. tapi masa di Trolak Utara ada sikit cabaranlah sebab awal pagi hujan turun.. sebelah petangnye pulak guwa diberi kepercayaan untuk jadi Pengerusi Majlis bagi Majlis Penutup.. dan Alhamdulillah sebab perasmi hadir awal.. dapat kami setelkan sesi closing awal..
*************************************

Guwa rasa Sistem Barter dalam kehidupan saaaaangat penting.. Senang cerita kena ada “give and take”, memberi dan menerima. Memang penting itu semua andai takde kita akan jadi pentingkan diri sendiri. Tak sudi menerima, apatah lagi memberi.. 
Guwa ingatkan diri sendiri supaya jangan sesekali lupa jasa orang lain yang pernah tolong kita.. tak kira lah sekecil mana pon bantuan yang diberi, jangan sesekali sakitkan hati insan lain.. selalu ingat frasa ni :

“what u give, u get back”

berbaki lagi 3 site.. doakan segalanya dipermudakan :)

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)


16 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
boni kacak
AUTHOR
November 26, 2012 delete

setuju..dalam hidup ni memang sangat penting pada benda tu.. give n take.. tapi jangan take away ye.hahaha

Reply
avatar
Hasnul Adin
AUTHOR
November 26, 2012 delete

harus berikan yg terbaik dIm setiap amanah yg tergaIas. =)

Reply
avatar
Syazana Zainn
AUTHOR
November 26, 2012 delete

semoga berjaya ketika membuat tugasan :D


p/s: karnival ni untuk apa sebenarnya? sbb tak de dgr pulak
syaze dok perak tapi tak tau pun -_-

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
November 26, 2012 delete

betul tu kak, dlm idup memang kene give n take, bru la org pun suke dgn kite kan :)

Reply
avatar
siti fatimah
AUTHOR
November 26, 2012 delete

setuju... memang perlu pun dalam hidup ni memberi dan menerima. pandai kamu ye call " sistem Barter"

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
November 27, 2012 delete

go go go. mesti boleh punya settlekan aktiviti kt 3 side lagi tu. ;)

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
November 28, 2012 delete

busy betul nampak gaya ni.tinggal sket je lagi.all the best ye

sori lama tak jenguk.heheh

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 30, 2012 delete

TAKE AWAY tu kalo p kepsi ke piza ke boleh la Boni hahaha

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 30, 2012 delete

insyaAllah.terime kaseh syazana.
karnival ni mmg terhad.xde hebahan
pom pam pom pam kat tv pon =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 30, 2012 delete

kan Linda ? baru la org pun suke =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 30, 2012 delete

harus ada sistem barter dlm kehidupan :)

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 30, 2012 delete

hemm tu la.. bizi sikit la Cikgu Ma :)

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 30, 2012 delete

Oktober + November ni mmg agak bz la Lan..
takpe, fhm je ko pon bz dgn wedding lagi :P

Reply
avatar