Grand Finale


Alhamdulillah setel dah lagi 2 site Karnival Jalurlebar.. tinggal 1 je lagi final destination kat Felda Ijok, Selama Perak..

Kat entry sebelum ni Syazana Zainn ade tanye pasal karnival ni.. sebenarnye Karnival Hari Terbuka Pusat Jalurlebar yang guwa dok pulun update ni memang takde kuar promosi kat mane² channel tv.. dan jugak bukan semua Pusat Jalurlebar terlibat.. 

ada beratus Pusat Jalurlebar kat Malaysia ni.. dan ada pelbagai syarikat penyedia jalurlebar yang terlibat sebenarnye tapi yang terlibat dalam Projek Karnival yang guwa dok update ni hanyalah Pusat Jalurlebar under company telco P1 Wimax saje.. dan hanya ada 9 saje site yang berada di bawah kendalian P1 Wimax.. 9 site tu pulak adelah :

  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 1, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 2, Sungkai Perak (tempat guwa)
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 4, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Besout 5, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Trolak Utara, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Sg Klah, Sungkai Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Sg Behrang, Slim River Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Ijok, Selama Perak
  • Pusat Jalurlebar Felda Gunung Bongsu, Kedah


memang tak mustahil lah ramai je yang tak tahu pape pon pasal Karnival ni sebabnye die tak la grand macam karnival jom heboh tu.. kehkehkeh

dan InsyaAllah pagi sabtu ni kamiorang akan berkonvoi beramai² untuk ke destinasi terakhir iaitu di Felda Ijok.. semoga segalanya dipermudahkan.. aminnn

part yang agak sedih adelah -- bila berakhirnya Karnival di Felda Ijok, maka berakhirlah jugak kontrak tugasan Incik Boss bersama kami.. Incik Boss bakal berpindah ke Telco lain.. tidak lagi bersama kami selepas ni.. kepada kauorang yang selalu jejak ke diary kecil guwa ni mungkin  faham betapa erat dan kukuhnya ukhwah yang terjalin antara kami (pekerja) dengan Incik boss.. 

tempoh 3 tahun lebih kamiorang bersama, mengajar baaaaaanyak ilmu.. baaaaaanyak pengalaman yang kami dapat bersama.. dan Karnival di 9 site ni jugak sebenarnye adelah seumpama countdown buat Incik Boss.. jadi bila dah sampai ke destinasi terakhir ni memang sangat mencengkam jiwa dan ragalah.. 

guwa rasa guwa tak cukup kuat untuk pandang wajah Incik Boss bila sampai part Incik Boss akan bagi final speech nanti.. seriyesly guwa tak cukup kental.. 

Doakan kami ---- 

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)

28 Lovenote(S):

  1. huhu..
    saye pon terase sedihnye,.
    xsuke sgt bab perpisahan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hemmm tu la Ezy.. x suke la bile sampai part
      dah nk dekat ending nih.. konfem bercucuran
      air mata la karang.. uwawawa

      Delete
  2. waa....besout semua ada!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besout 3 je takde Dhiera sbb kat Besout 3, Pusat Jalurlebar die under TM.. so P1 Wimax takleh la nak tetibe wat karnival plak
      kat situ..hehe

      Delete
  3. tak tahu pun ttg karnival ni. kena banyakkan hebahan in future

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah fatimah.. karnival ni tujuan utamanya adelah utk
      penduduk sekitar felda sini je tu yg xde buat hebahan kaw-kaw
      mcm Karnival Jom Heboh buat tu.. sbb bajet yg kami dpt utk buat
      karnival ni pon xdela besar mane.. karang kalo beriye buat hebahan,
      mcm2 mslh kekurangan plak kena hadap.. hehe

      Delete
  4. wahhhh ade keje kosong x? jdboss ke huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jd Boss ek ? errr dah ada Bakal Boss baru
      dah sbnrnye.. hehe

      Delete
  5. hoemgeee..malunya itew :p

    hihi. thanks cik ana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr takmola memalu.. hehe
      sesama Syaze :D

      Delete
  6. takpe..adat sebuah pertemuan pasti akan ada perpisahan... saya doakan yang terbaik buat incik boss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hermm tu lah Boni.. ana pon hanya mampu DOA
      yang terbaek je lah utk Incik Boss :)

      Delete
  7. mesti sibukan ana.. tp seronokan.. incik boss tak lari mana sb skrg kan zaman teknologi always keep in touch

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sibuk sikitlah mama dysha..
      tapi mmg enjoylah buat keje2 camtu.hehe
      haah tu lah sipbaikla skg zmn dah cggih.
      ada mcm2 medium utk berhubung.. takdela
      lost cntact terus..hehe

      Delete
  8. normal lah tu kan.
    tak pe, nanti still boleh contact beliau lagi kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.insyaAllah moga2 boleh lah hndaknye :)

      Delete
  9. hana yang baca entry ni pun dah rasa penat.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cian Hana penat plak baca.. hehe

      Delete
  10. Replies
    1. ahah tu lah pasal.. mmg enjoy abes arr =P

      Delete
  11. erm sori lame xjengah

    erm pertemuan kadang kala xmanis, tapi perpisahanlah yang kita akan nangis

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Iffah :) yup camtulah..
      mmg bercucuran gak la air mata =P

      Delete
  12. seronoknya kerja cmni.berkonvoi je selalu.kenal tempat orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mmg sronok la TH bila kita p tmpt
      org ni mcm2 org kita jumpak.. hehe

      Delete
  13. Tak sangka kan anamizu...masa begitu pantas berlalu..baru je rasa mcm Hari Terbuka Sg.Klah baru start...tiba2 tau Hari Terbuka Ijok dah tamat :| dan hari ini saya berasa amat kosong.....

    tiada lagi kedengaran suara2 ceria anak2 buah pjk saya...tiada lagi gelak tawa anak2 buah saya walaupun dlm keletihan yg amat... tiada lagi perkara2 merapu spt yg selalu kita buat...tiada lg travel kita bersama-sama..kita byk mengenali satu sama lain dan berkongsi2 cerita masa kita travel..

    Saya akan sgt rindukan anak2 buah saya semuanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hermm tu lah Incik.. cepat je masa berlalu.. rasa mcm baru je start karnival.. rasa mcm baru je kite enjoy gelak sana sini dok hadap segala dugaan yg dtg.. kita tempuh sama2 segala benda yg mai..

      sayu saye bace komen Incik ni :|

      doalah semoga ukhwah kita kekal selamanya.. aminnn -.-

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu