Pulun Kedah Pulun !


*loghat utara activated*

Alhamdulillah setel satu lagi Karnival Hari Terbuka kat Felda Gunung Bongsu 11 November aritu.. sekali lagi kami diuji hebat dengan faktor cuaca.. sampai je pepagi hari kat atas padang awam tu memang hangat la baq hang ! tambah plak hari sebelumnya hujan.. memang berselut abeh sampai ke lutut arrr jalan ataih padang tu.. phewww dugaan =.=

Guwa sekali lagi diberi kepercayaan untuk jadi cameramanwoman.. ini mungkin disebabkan faktor ke’terer’ran guwa yang berjaya menangkap moment² yang dianggap berharga.. berharga la sangat kononnya kan.. pada hal guwa dok fokus tang mana ada marka hensem.. ahakkss ~ jyeahhhh ! *kembang-kembang lobang hidong (perhh gila berbaur riak di situ) kehkehkeh

Tapi yang sebenaqnya guwa rasa bukan disebabkan ittew kot.. mungkin disebabkan guwa sangat tak malu dalam mencelah di khalayak ramai plus tak pedulik panas terik bahang mentari, itu yang menjadi punca kenapa guwa diletakkan sebagai insan terpilih untuk amek gambaq.. Nak kata smart sangat gambaq yang guwa amek tu tak la pon rasanya =P

Baaaanyak sangat aktiviti ada.. jenuh gak guwa dengan member guwa dok berlari berkejaran tengah panaih tu dok pulun nak amek gambaq segala aktiviti.. tak peduli dah hangat ka apa ka.. yang penting gambaq maw cun.. cheyyy cun la sangatt kan =P




dan hasilnya adalah muka guwa telah sunburn.. abeh jadi dayang senandung.. dah la tak berapa nak putih.. dok bejemoq plak sana sini p amek gambaq tetengah panaih, ha last² memang bebelang arrr wajah ku ini.. abeh turun saham seribu..uwawawawa


  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)

40 comments:

  1. ana,jeng2 saham turun leh la nanti eh?hee..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng..jeng.. jeng.. dah turun seribu ni aie..
      errrr buleh ape.. ?? =P

      Delete
  2. ala.. jd itam muke pon xpe jnji enjoy..
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. enjoy mmg enjoy la Ezy..
      tp wajahku kini x cerah lagi.
      uwawawa =P

      Delete
  3. pergh..ada bakat jadi kamera woman rupanya dia..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. chettt mna da la Boni.. bakat pulun amek gambaq
      jejaka hensem2 ada arrrr.. ahakkkkks =P

      Delete
  4. Replies
    1. ha tu arr aku pon rasa org kedah
      memang comel + segak2 semua =P

      Delete
  5. terbaikla kak ana..hehe..mna gmbaq "kita"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh Kimi Jamai mai dah !
      gambaq kita satgi kak ana boh naa.. hehe

      Delete
  6. terbaikla kak ana..hehe..mna gmbaq "kita"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh Kimi Jamai mai dah !
      gambaq kita satgi kak ana boh naa.. hehe

      Delete
  7. aktiviti kat sini same ke dgn tempat yg lepas ? :)


    macam comel je van kuning yg masuk autoshow tu. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada aktiviti yg mmg sama..
      tp setiap site ada aktiviti
      sendiri yg lain dr site lain =P

      ha van kuning tu mmg comel la CT ! eheee

      Delete
  8. tudia aih. dia pulun sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr mana da pulun sangat la cik bulan eheee

      Delete
  9. lain kali pakai sunplay macam dlm iklan tv tu , hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hemmm tu arrr nak kena ready gak pasni..
      ada lagi 6 site belom setel nih..
      naya kalo berlarutan dok bejemoq =P

      Delete
  10. tu dia dok keluaq bahasa kedah. tiba tiba dok teringat kampung halaman.

    happening sungguh sampai muka belang belang na..

    ReplyDelete
    Replies
    1. la kak wantie asai kedah ka??? laaaaaa... hehehe
      ha tu arr happening sampai pening la kak =P

      Delete
  11. banyak nya event wehhh.

    mana marka hemsem ni. haplod la skeping dua haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang byk eventla bulan ni syakey..
      gambaq marka hensem takleh nk
      haplod la.. nk buat koleksi peribadi
      je nampak gaya.. hahaha

      Delete
  12. syoknyaaa!! sunburn pon takpala janji enjoy..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. enjoy mmg enjoy la.. hehe
      muka ni la yg efect dia =P

      Delete
  13. Replies
    1. seronok jugak TH sebab dpt p tempat orang =P

      Delete
  14. besout 17 nov ni? insyaallah linda blik kot. Hehe. Kak, syoknye ade abg2 askar, boleh cuci mate kan kak? akk sile la gune olay utk cerahkan muke kembali..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Besout 1 17 Nov ni Karnival nye..
      moh le balik Linda.. bleh jumpe.. ehee
      tu la ramai abg2 askar errr tp dah bpunye =P

      wahhh gune Olay ek Linda ? okeh2 nti nak kena
      beli nih.. ehee

      Delete
  15. Orng yg tak reti malu mencelah di sana sini mmg sesuai tuk jdi tukng tngkap gambar hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan orang yang tak reti malu ittew adelah guwa.. demm =.='

      Delete
  16. panas terik pun jadi ehh? wahh hebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi gak la kajaharuna sbb Tugas.. ececece =P

      Delete
  17. Cik Ana; b14-15 dan 16 Disember ni insyaallah 90 pelajar UPM akan dtg buat program anak angkat di Felda Lasah, Sungai Siput...agak2 sama tak macam program di atas?

    ReplyDelete
  18. errr owhh Program Anak Angkat di Felda Lasah ?
    hermmm mungkin ada aktiviti yg sukeneka yg sama
    jugak barangkali kan ? hehe

    ReplyDelete
  19. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  20. gud luck ^^

    SLM..please www.cicileydi.com

    ReplyDelete