Urus + Setia

Alhamdulillah dah setel Karnival Hari Terbuka Pusat Jalurlebar Komuniti di Felda Sg Behrang pada 3 November yang lepas.. dua hari gak la kamiorang berkampung kat sana.. Banyak aktiviti menarik yang ada masa karnival tu.. semput gak la kalo nak listdownkan.. tapi takpe, guwa wrap-up kan dengan bantuan gambar je lah.. cuci mata nengok gelagat masa aktiviti =P



Angry Bird
 Giant Dam Ular
 Lucky Ducky 
Score Goal
 Bercerita kanak-kanak
Tarik King Queen
Paintball

Urusetia yang memang sangat setia depan camera =P

our beloved incik Boss =P
senyum leborrrrr aje ek incik.. eheee

event edisi Sg Behrang kali ni guwa lebih rileks dan enjoy gile arrr.. sebabnye guwa dengan partner guwa (Asmah) dapat part jadi cameraman.. so memang kamiorang bebasla berkeliaran sambil cucimata di segenap ruang karnival pada hari ittew.. sememangnyelah kamiorang sangat bersyukur sebab sepanjang karnival berlangsung pagi tak hujan.. tapi memang panas taktau nak kata la.. guwa dok repeat tanya soklan "skang jam pukul bape asmah ? dah pukul 1 ke ? " pada hal masa tu baru pukul 10.30 pagi.. dia punya panas perhh tak hengat.. tapi bila masuk je sesi petang, memang Allah turunkan hujan.. patutla pagi tu panas dia lain macam.. 

Alhamdulillah dah selesai pun karnival di Felda Sg Behrang.. punyela komited nak menjayakan event tu sampaikan ada antara Team Members demam la.. sebab cuaca agaknye.. panasss yang amat sangat pastu berlari-lari dalam hujan plak untuk menjayakan program tu.. guwa sangaaaat berdoa harap² dorang sempat recover lah sebelum upcoming event on this 10 November di Felda Gunung Bongsu, Kedah.. ada lagi 2---3 hari untuk pulun makan ubat betol² dan jaga kesihatan.. 

Sipbekla antibodi guwa kira masih mampu bertahan dalam meredah segala onak dan duri dan pertukaran cuaca.. Syukurrr Ya Allah :)

Dua site dah setel.. next event Jumaat ni will be at Felda Gunung Bongsu.. tunggu kehadiran rombongan cik kiah kami ! kehkehkeh

*kat sana guwa dengar bunyi² bahawasanya guwa dengan partner guwa (Lin) akan dapat part jadi pengerusi majlis... habes huru hara la karang kalo guwa dengan Lin dapat pegang microfon tu =P

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)

25 comments:

  1. wah.. aksi tarik teh tu memang superb. siap bengkok bengkok badan lagi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak Teh Tarik tu mmg stylo la kak..
      siap pusing2 angkat kaki lagi =P

      Delete
  2. wah banyak lagi nak kena jelajah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah SRC.. ada lagi 7 site belom setel =P

      Delete
  3. Nanti kt gng bongsu bila anamizu ngn partner dpt mic jgn berkaroke plak...mic tu utk mempengerusikan majlis

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr alamak incik Boss datang =P
      iye incik, saye cube utk tidak
      berkaraoke bila dpt mic ittew nti.. ehee

      Delete
  4. komited bersungguh sunggu sampai ada yg demam.. caya la.. banyak aktiviti dia mmg seronok, paintball pun ada..tu yg syok tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la punye komited sampai ada yg demam..
      ha tu la Abu, aku mmg fokus lebeyhh kat
      aktiviti paintball tu memandangkan ramai
      jejakaS hensem di situ.. ahaksss ~

      Delete
  5. amboi...syok ye. banyak game!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb byk games tu yg jd syok tu Dhiera ! ehee

      Delete
  6. menariknyaa sukan neka ni.=_=..lama x aktif cmtu..asyik duk ofc je..bosan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la bila asyik kena dok ofis je
      cik ana pon jd bosan gak MIJ =P

      Delete
  7. part bercerita kanak-kanak tu siap pakai kostume tuu. bagus betul. :)

    tak sampai johor ke ? semua perak. heheee:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup budak2 tu semua pakai costume.. comell je nengoknye =P
      errrr xde sampai Johor la CT sbbnye yg ni cover area
      Perak + Kedah je... wilayah utara.. eheee

      Delete
  8. Replies
    1. errr untung jugak la Aniq.. ehee

      Delete
  9. Eh apsal aku boleh terlepas entri menarik ni ek hihi


    Tengok Angry Bird, macam best. Dam ular, lagi best. Tiba part paintball tu tiba² aku jadi jelesss, serius 'mengidam' nak main se-round dua ;D

    Untung kauorang dapat join karnival macam ni, seronok!



    Ok akhirnya terpampang juga gambar encik boss yang kerap diceritakan tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrr mane de kau terlepas entry ni la Sop..
      ini kau bace gak ape.. eheee =P

      mmg best2 majoriti games yg ade ni.meh arrr
      mai sini dtg Karnival ni Sop.. eheee =P


      akhirnye aku berani gak letak muke incik boss
      kat sini Sop sbb aku rasa perlu ada.. ehee =P

      Delete
    2. Ehehe iyelah! ;D

      Takpe, aku bagi chance kat orang² Perak dulu hihi.

      Hihi, barulah mudah orang nak kaitkan beliau dalam cerita kau kan.

      Delete
  10. angry bird dekat sangat .. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja bagi dekat.. tu pon jenuh dok aim x kena2.. hahaha

      Delete