Maigad ! Maigad !

4:37 PM 15 Comments A+ a-

kesahnye malam semalam. hujan lebat petang sebelum tu. duduk rumah kat kampung adatlah ada bumbung bocor sana sini.. rumah lama lah katakan. tiap kali hujan lebat je memang main aci kejar lah tadah besen / baldi / kain atas lantai untuk pastikan air hujan tu tak merebak ke lain T___T 

bila dah setel hujan pun dah berenti, kena kutip baliklah segala besen / baldi / kain yang dah basah menadah air hujan akibat kobocoran bumbung itu tadi. makanya disitu lah bermulanya kesah aku dengan si anai-anai.. mulanya aku nampak segerombolan anai-anai ni cuma berkerumun kat satu kain basah ni je so aku pon dengan rileknye lah amek ridsect pastu aku semburkan je semua kat gerombolan anai-anai tu.. pastu kononnya aku ingat dah setel kat situ lah.. bila aku selak lagi dan lagi bawah tikar... tadaaaaaaaaa ! tudia beribu ribu ribu ribu lemon lagi anai-anai kat bawah tu ! siap ada track jalan dah depa buat.. bila dah tengok gerombolan anai-anai yang berjuta tu apa lagi habeh tegakla semua bulu roma.. meremang pulak tengok depa dok begerak banyak gila ! aku ingatkan bila rumah simen / batu takdelah anai-anai rupanya aku silap.. dia dah bersarang bermaharajalela entah berapa lama la kat bawah tu..

aku pon hape lagi ---- "Makkkkkkk ! bilik kakak ada anai-anai lah mak ! T___T "

dan macam biasa, mak always being a hero! mestilah mai tolong nak setelkan kelam-kabut yang berlaku.. makanya mak dengan adik aku si aiman lah yang tolong aku punggah segala katil / almari yang ada dalam bilik aku tu bawak letak kat ruang tamu.. abah aku tolong senyumkan aje tengok anak bini dia dok buat kerja memalam.. hahaha.. bilik aku tu under kuarantin sekarang nih.. memandangkan katil tu pun katil besi yang agak lama, makanya aku mintak izin kat big boss untuk jual je kat besi buruk pastu nak beli lain je nanti katil dengan almari ape semua.. sehari dua ni aku terpaksa tido bilik sebelah iaitu bilik adik aku yang sorang lagi (si pian) sebab pian study lagi dan jarang balik..

dan memandangkan khamis pulak off day sempena kemangkatan sultan perak, aku pun decide untuk cat semula bilik aku tu dengan kaler lain.. sebelum ni bilik tu kaler hijau cair.. tadi aku baru je setelkan cat yang baru. aku boh kaler pastel pink. feeling gegerl gittew.. ahaksss ! 




buat masa sekarang ni memang kosong bilik aku tu. yang ada cuma dinding dengan lantai je.. aku tengah semangat waja dok google nak cari inspirasi nak deco bilik aku semula.. maybe aku amek konsep macam yang gambar 1st tu kot sebab simple dan kemas tapi masih maintain gegerl gittew ahakssss ! =P

15 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
plain83
AUTHOR
May 29, 2014 delete

omaigad indeed... huhuu selamat mengtransformasi bilik anda ye anna... huhuu~ (^______^;)

Reply
avatar
May 29, 2014 delete

cerita ni hmpr sm dgn apa yg berlaku kt opis sy ni mggu lps...waduuuhhhh

Reply
avatar
May 29, 2014 delete

Ya Allah takutnya klu dah byk2 anai2 . Ummi pun meremang kot klu tgk camtu

Ehem.. Nnt nk tgk bilik baru ana

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
May 30, 2014 delete

Bilik aku antik....
dari mula2 duduk (19 tahun lepas) sampai laa ni tak pernah berubah bentuk, gaya dan warna...hahahah

Reply
avatar
May 30, 2014 delete

Memang susah kalau rumah dah mula ada anai2 ni. Kena pastikan betul2 hilang anai2 tu.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 30, 2014 delete

@plain83arigato nei ~ hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 30, 2014 delete

@Khai♥Rin : anies: kat ofis ana minggu ni berlaku tragedi jugak. tp bukan anai2 lah. bumbung bocor sbb hujan lebat huhuhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 30, 2014 delete

@ummi aqilah (LM): tu la ummi. meremang habeh bulu roma tgk dia begerak byk adehh =P

err err bilik baru belom siap. under construction lagi ummi hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 30, 2014 delete

@cEro: kalo tak disebabkan anai2 menyerang, mmg aku pun takde semangat waja nk ubah suai bilik pon.. penat gila nk hangkut segala katil / almari semua tu hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 30, 2014 delete

@Hazmin Hamudin: ha betul tu hazmin.. tu yg biar kuarantin dulu bilik tu. nk make sure betol2 anai2 xde dah baru deco lain hehe

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
May 30, 2014 delete

waduh seram membayangkan segrombolan anai2 yg brjuta tu..takpe,mgkin ada hikmah..dpt deco bilik baru.muahaha

Reply
avatar
Hafizin Jamil
AUTHOR
May 31, 2014 delete

anai - anai sekarang ni dah advance. batu pun dia makan lagi. haha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 31, 2014 delete

@Puan Kutu: memang seram la PK bila tgk anai2 tu pakat dok menggeronyot bgerak byk camtu huuuuu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
May 31, 2014 delete

@Hafizin Jamil: maybe kot depa dah advance smpai tahap simen / batu pun depa mkn hahaha

Reply
avatar
akoo
AUTHOR
June 11, 2014 delete

iyyunyee gambar tu -.-'' tu ke anai-anai?

Reply
avatar