Nak Tahu Siapa Selalu Stalk Akaun Facebook Kita?

Aku pengguna tegar browser Chrome. Jarang sangat aku guna browser lain sebab browser yang lain selalu mengecewakan aku. Ada yang tak support adobe flash player lah, ada yang tak support Java lah dan lain-lain sebab yang membuatkan aku terus setia guna Chrome saja.

Pastu aku dapat tawu tentang Facebook Flat Extension daripada blog Ubi Badok dan kalau sesiapa pengguna tegar Chrome macam aku, bolehlah terus klik ke sini untuk dapatkan extension Facebook Flat tu. 

Mudah je step dia untuk download extension tu. Klik - klik - klik je pastu pooffff ! Tadaaaaa kikiki

Facebook Flat Extension ni kita boleh disable kan dia kalau kita nak guna balik facebook style yang biasa tu. Lepas tu pulak, layout facebook flat ni jugak bebas daripada segala iklan bersepah menyelit muncul kat celah-celah akaun facebook kita tu. Laju pon laju daripada facebook yang biasa t



Pastu pulak, baru-baru ni, ada satu new feature pulak untuk sesiapa yang menggunakan Facebook Flat Extension ni. Ada satu feature yang dinamakan 'Profile Visitors' . 

Untuk apa benda tu kan? Nampak dak tu yang dia tulis : 

"People that visit your profile most"

Nampak kan? Dari situ, kita boleh tawu siapa yang selalu stalk facebook kita. Ye dok? Tiada lagi kerunsingan tentang siapa yang selalu jadi stalker kat fesbuk kita hahahaha



26 Lovenote(S):

  1. baru install benda ni. hahaha kak anaa ina check ina punya fb, rasa macam tak sangka pulak org2 tu stalk ina xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah install ek ina? tak sangka? hahaha XD

      Delete
  2. btw kak ana, ina nak mintak izin kak ana untuk buat tutorial tentang benda ni.. boleh tak kak ana?

    ReplyDelete
  3. Baru tau laa pasal ni. Nice info. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga bermanfaat utk sesama kita ;)

      Delete
  4. Wah bestnya! saya suka saya suka hahahaha

    ReplyDelete
  5. gud gud,, bila Aiz check xde sape stalk.. haha sebab Aiz bukak acc untuk tau isu semasa je.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe belum lagi lettew agaknye XD

      Delete
  6. thanks share.. da install da.. mohon share yer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. moga bermanfaat utk Nadira :D

      Delete
  7. Boleh gune jgk ke utk FB thru mobile ?? atau hanya boleh utk FB yg gune browser je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr untuk thru mobile tak pasti sebab belum cuba lagi hehe

      Delete
  8. oooo...boleh tgk ehhh...kt mobile leh jugak ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk mobile tak sure lah Deanna sebab belum cuba hehe

      Delete
  9. Boleh tahu siapa yg stalk kita walaupun diorang bukan friends ke? Mesti takbleh kan...So, kalau aku nak stalk org guna yg bukan friends still selamat lagi...kahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bukan friends tak boleh lah agaknya Bro Ley.
      Psstt~ sipbaikla jugak kan hahahaha

      Delete
  10. tunjuk ajar ku sifu.. kat hp boleh install tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Hambe Girl : kat hp sy tak try lagi hehehe

      Delete
  11. Macam mana nak download? Kene pergi play store ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini utk browser guna pd komputer. untuk phone sy kurang pasti.

      Delete
  12. waahhh nice.. sy pun nak tahu juga sepa yg slalu stalk fb sy hehe

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu