Anugerah Pekerja Berinovasi


Tahniah untuk diri sendiri. Setelah penat lelah perlu strunggle hadap kerja sorang-sorang selama beberapa bulan disebabkan partner cuti bersalin. 

Ditambah dengan pengurusan atasan yang macam tak reti handle issue. Aku malas nak ulas panjang pasal tu. Diorang gaji besar sepatutnya cukup adil lah untuk handle perkara cenggitu.

Arhhhh lantaklah. Yang penting, aku setelkan kerja-kerja aku.
Diorang nak adil ke, tak adil ke, sendiri tanggunglah.

Alhamdulillah untuk tahun ni, aku dianugerahkan Pekerja Berinovasi. 
Entahlah. Sebenarnya hati jahat aku kata :

"Eleh sebenarnya boss bagi award ni kat hang, sebab hang dah banyak hadap macam-macam perkara. Kira depa nak tebus kesalahan depa lah tu pasal bagi award ni kat hang."

Hati baik aku pulak kata :

"Haaaa tengok! Kalau engkau sabar, mesti ada je Allah bagi keindahan. Tapi kena sabar lah k"

Hermmm.
Pedulikkanlah semua tu.
Yang aku tawu, kerja-kerja aku semua setel.
Dan yang penting smart watch tu aku punya ! hahaha


p/s : throwback aku terima award ni masa Refresher Training Februari di Cameron Highland.disebabkan mood menulis dah tergendala hampir setahun, ni lah aku baru nak share segala mak nenek throwback =P


18 Lovenote(S):

  1. smart watch tuh...dah kiralah janji dapat kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kiralah janji dpt smart watch hehe :D

      Delete
  2. Wah, ini memang betul2 pekerja yang bagus. Hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eizz! takdela bagus mana eizz. rezeki hehehe

      Delete
  3. semua depend dengan diri kita sendiri kan. hahahha
    best jugak dapat smart watch kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. depend pd diri sendiri nak positif ke atau negatif ye dak BV kikiki

      Delete
  4. Tahniahhh! Lawaa jammm hihihii

    ReplyDelete
  5. wahhhh tahniah.. Teruskan kecemerlangan itu ye.. :) singgah sini n follow..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh Lea. inshaAllah i will eheee.
      TQ singgah & folllw sini :)

      Delete
  6. perghh smartwatch tu.. jeles lak aku. Teringin gak nak ada satu smartwatch.

    Tahniah weh dapat award. Aku pun kadang2 buat keje sorg gak tapi tula takde org tengok. Org atas pun tak peduli apa berlaku... Tak dpt la rasa dpt award mcm kau ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhhhh ! jeles kan? kikiki hang sabaq je bro ley. nanti mesti akan ada 'sesuatu' yang Allah akan bagi berkat kesabaran yg tinggi.

      mekaseh wehh. aku ni pon mana ada depa pandang. jenuh kena tunjuk segala gerak kerja & hasil. kalo tidak mmg takde sape nk pedulik.

      Delete
  7. apak r kak ana!!!! smart watch tuuuuu!!!! kalau kak ana rasa macam nak jadi minimalist ke an, nak declutter thing ke nanti, bolehlah roger orng sini untuk let go or preloved >_<

    apa2 pun, yang terbaik pasti ada untuk yang sabar! chaiyok!! mana tau lepas ni dalam banglo pulak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait kalo nk let go pape nti k.ana roger hehe
      wow banglo tak tahan tu! mcm takde je =P

      Delete
  8. Hahaa bagus pun bos, reti jugak appreciate pekerja yang gigih lagi rajin. Camtu laa bos *thumbs up* ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha syukurlah kalo diorang reti appreciate =P

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu