Adik dah selamat, kakak bila lagi?


"Adik dah selamat, kakak bila lagi?" . Ya itu memang soalan wajib ditanya kepada sesiapa saja yang menghadapi situasi dimana adik yang bertemu jodoh dulu.

Disebabkan aku dah matang (hahaha) jadi aku dah kalis sentap dah soalan-soalan cenggitu. Dah lali kata German. 

Bagi aje lah jawapan yang boleh buat pakcik / makcik tu terdiam tak tanya apa soalan dah pastu. Contohnya :

1) "InshaAllah hujung tahun ni. Tunggu nanti saya bagi kad"

2) "Raya Cina tahun depan cadangnya. Nanti saya jemput"

atau nak lagi best, jawab aje cenggini :

3) Sambil pandang suami makcik tu (selalunya golongan makcik-makcik je suka tanya soalan cenggitu), cakap kat suami dia dengan penuh manja :

"Abangggggg... tengok tu kan orang dah tanya. Bila lagi majlis kita.." 

Kahkahkah contoh aje.
Karang tak pasal-pasal jadi kes #AfifahAliff .

p/s : throwback majlis nikah adik aku pada Disember last year. 
disebabkan mood menulis dah tergendala hampir setahun, ni lah
aku baru nak share segala mak nenek throwback =P


20 comments:

  1. jawapan ke 3 tu memang WIN :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. win sangat rasa kalo dapat jawab cenggitu :D

      Delete
  2. Kah kah kah. Jawapan ke 3 tu memang minta penangan kasih sayang daripada makcik 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape suruh makcik mulut puaka sangat sibok tanye-tanye kahkahkah :P

      Delete
  3. Welcome back, dear. Lamanya mood menulis tergendala. Selamat ber-throw back ye 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kak Farah ! tu lah lama sgt mood tergendala kalini. baru ade semangat nak throwback hehehe :)

      Delete
  4. Hahaha...pasrah la...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik pasrah kan? hahaha =)

      Delete
  5. mau terpengsan makcik tu lepas dgr jawapan no3 :d

    ReplyDelete
    Replies
    1. biarkan makcik terpengsan hehehe

      Delete
  6. hahahahaha...maunya tak datang dah mak cik tu bertanya dengan kak ana! >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. biorkan. padan muke makcik tu! hahaha

      Delete
  7. Hahaa weyh jawapan no.3 tu tak berani nak buat bukan sebab takut kat macik tu, tapi takut kot2 pacik tu yang terperasan plus syok sendiri pulak pastu...naya woo~ X'D

    Anaaa welkambekkk~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah takot pakcik tu pulak perasan + syok sendiri hahaha naya~

      Plainnnnnnn mekasehhhhhhh :D

      Delete
  8. macam2 je jawapan dia. hahhaha no 3 tu lawak XD
    welcome backkkkk!! update banyak2 kat blog lepas nie :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan cenggitu sesuai sgt utk makcik2 yg mulut bizi body XD
      mekaseh BV ! hehehe

      Delete
  9. Aku suka yg nombor satu tu. Please make that happen. Haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon suka yg no satu tu. please doakanlah that will happen. haha

      Delete
  10. hahaha xD
    Kami adik beradik ada 8 org .. smuapun belum sampai jodoh lgi..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh 8 org ! merihnya atika! alahhh takpe, belum sampai jodoh lg tu eehee

      Delete