Apa Rasa Biskut Gery Saluut Malkist?

Aduhh baru nak dapat mood menulis semula, internet pulak buat hal  T_____T   Sorryla ye lambat sikit balas jejak kengkawan. Korang mesti dah rasa dah kan?Apa rasa biskut Gery Saluut Malkist ni? Orang lain dah lama merasa benda ni. Aku je ketinggalan. Dah bulan empat haritu baru berpeluang dapat merasa tu pun nasib baik ada terjumpa di Mydin Gopeng,Perak. Murah pulak masa tu harganya RM3.20 je sebungkus. 

Masa tengah viral dulu ada online seller jual RM4.00-RM5.00 sebungkus. Biasalah barang tengah panas memang cenggitu. Aku ni masa tengah orang sibuk viralkan benda ni, aku pejam mata aje sebab kat kawasan Felda aku ni mana nak cari Mydin. Bila dah habis musim orang viral barulah aku jumpa maka barulah dapar merasa hehehe.

Pada aku, dua-dua flavor sedap jugak. Satu disalut 'french sweet cheese' dan satu lagi disalut coklat. Aku ni kira kategori suka cheese dan coklat jadi mestilah dua-dua aku rasa sedap je. Biskut Gery ni buatan Indonesia ada sijil halal daripada Majlis Ulama Indonesia dan telah diiktiraf oleh JAKIM Malaysia. Jadinya, boleh makan tanpa was-was hehehe



22 comments:

  1. Cuba lah coconut. Ai suka tiga-tiga but coconut tu favorite lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebaru ni jumpa yg Dark Chocolate pulak hehe.wahhh belum jumpa lagi yg coconut. nti boleh try hehe

      Delete
  2. cheese lagi sedap, pada tekak iolsss la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kalo peminat cheese mmg akan rasa cheese lg sedaplahh eheee~

      Delete
  3. bila makan sekeping, mesti nak lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah la AN. haah la lepas sekeping mesti terus nk berkeping2 =D

      Delete
  4. betul-betul. memang sedap lelagi yang cekelat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalo yg suka cekelat mmg akan suke flavor cekelat tu =P

      Delete
  5. saya penah makan yg cheese ja. memang sedap sangat. yg coklat belum try lagi. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sy pon baru mkn yg cheese & coklat je. dedua rasa sedap je tekak ni hahaha

      Delete
  6. btw, i really like ur blog, i put ur blog in my bloglist. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks VM ! follow ur blog too. and put yours in my list too hihihi

      Delete
  7. Waaa tak pernah cuba ni lagi... sebab kalau gi supermaket ke hypermarket ke, 'biskut' yg gua cari tidak lain tidak bukan, semestinya rice crackers saja. Hahahaha X'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oho your feveret is rice crackers rupanya ye plain hehehe. kalo aku ni pulak tiap kali lalu kat area biskut mesti mak aku akan suruh belikan biskut jagung untuk dia hahaha XD

      Delete
  8. Huhuhu... Mrs. A lagi ketinggalan zaman ha! tak tahu apa-apa pun pasal biskut Gery nih! Kang Gary Mrs. A tahu la hiks!

    Thanks for sharing ya nanti Mrs. A pun nak cari la nak gak merasa biskut Gery.

    Kat Mydin je ke ada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha Kang Gary kenal la ye MrsA ! takpe nanti2 kot terjumpa kat Mydin ke,Giant ke atau hypermarket mana2 blh la try hehe

      Delete
  9. bisut gery salutt malkist nih buatan indon maseh ngak ada cop halal jakim kann., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul wak.Biskut Gery ni buatan Indonesia tapi ada sijil halal daripada Majlis Ulama Indonesia dan telah diiktiraf oleh JAKIM Malaysia. Jadinya, boleh makan tanpa was-was hehehe

      Delete
  10. yg coklat tu pahit... yg cheese tu laa ni bleh buat sendiri kan? dlm medsoc dah byk resepinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana jumpa another flavor -- dark choc. ok gak tak pahit eheee. haah yg cheese tu org dah ramai share resepi buat sendiri pon boleh hehe

      Delete
  11. Sebagai pengemar cheese, mesti pilih cheese <3 Sedappppp πŸ˜‹πŸ˜‹

    ReplyDelete
    Replies
    1. jyeahhhh sama kita siqah! hehehe

      Delete