Membuang Masa



Bertahun lama memendam rasa.. ke hulur ke hilir tak kira masa.. ke sana sini membawa usaha.. bukan untuk siapa-siapa.. untuk dia juga..

Turun naik tak payah kira.. masa terluang tidak disia.. asal ada peluang yang mara.. tak pernah lekang mulut berdoa..  

Bukan jenis minta wang berjuta.. apa lagi lah memandang harta.. tapi bila segala apa yang diusahakan hanya mendapat perlian semata, rasa tersentap segenap anggota.. cukuplah sekadar terima kasih cuma ---

bukan tak bersyukur dengan apa yang ada, cuma terkadang jiwa sedikit meronta tatkala bila toleh kiri dan kanan --- insan pakat senyum belaka. ekoran indahnya 'dunia' mereka.
















*Incik Boss --- T____T

Post a Comment

25 Comments

  1. puitis ayat,,,mesti menaip dengan penuh perasaan ni hehe..salam blogger...Assalamu'alaikum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. puitis tak berapa puitis sgt la Tokwan =P
      salam blogger kembali tokwan.
      waalaikumsalam.

      Delete
  2. awak... saya guna popup comment. tekan je dekat POST COMMENT tu kay sayang... balas awak amat saya hargai... =)

    ReplyDelete
  3. baru je tukar kpd embended..

    ReplyDelete
  4. dalam maksud ayat tu... puitis sesangat. sape makan cili dia yang rasa pedasnya. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. akak memang cepaat je paham mksud2 gini =P

      Delete
  5. tebalkan hati untuk tempis perlian tu...terlalu ambik kisah, diri sendiri yg tak senang nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.dats the point. tiap saat bljr tebalkan hati sesaje. pheww ~

      Delete
  6. kena amik masa untuk lebih kuat. kalau sebelum ni hanya boleh terima dengan hati meronta, masa akan datang seperti ianya tiada apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedang berusaha ke arah itu Ghost Writer ;)

      Delete
  7. yg pnting jgn putus asa..kuat dan sentiasa bersemnagat

    ReplyDelete
  8. alololo...nape ni kak ana. Take ur time, positifkn diri ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jiwa gelora sikit Linda. eheee
      ok TQ Linda :)

      Delete
  9. mendalam maksud puisi nie.. :)

    Be strong Anamizu!!

    ReplyDelete
  10. salam terjah ke sini ;)

    Hidup.macam tu lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terime kaseh terjahannya ;)
      haah gitulah hidup ni =P

      Delete
  11. putaran kehidupan yg kekadang indah cuma seketika.... kekdang dipuji kekadang dibiarsepi..... kena byk bersabar tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lumrah dalam hidop kan Abg Remy.
      In sha Allah.
      Mekaseh abg remy ;)

      Delete
  12. Fuh! puisi indah.. memang terbaek la... saya nie susah sangat nak puji org.. kalau puji tu maknanya boleh pegi jauh la tu.. hehe

    ReplyDelete