Janji Tetap Janji

by - 15 June

dalam pada dok bertarung dengan kondisi yang tak berapa pulih sepenuhnya, aku gagahkan juga untuk setelkan beberapa aktiviti sempena cuti sekolah aritu..

 
 
 
Antaranya kuiz matematik dan ujiminda, permainan orang balak, chef cilik membuat cupcake, straw kiss, tiup belon paling besar, pijak belon diikat pada kaki dan yang last liga tuju kasut. alhamdulillah setel jugak semuanya walaupun bajet untuk program kali ini lebih ciput daripada yang sebelum-sebelumnya, tapi aku dengan partner kerja aku berjaya jugak buat beberapa aktiviti yang tak sia-sia. setiap aktiviti tu semuanya perlukan kerjasama antara ahli pasukan kecuali untuk kuiz matematik tu je kena buat masing-masing. mulanya aku ingatkan takde sambutan sebab hadiah pun tak grand sangat macam sebelum ni, tapi rupanya alhamdulillah masih ramai adik-adik yang sudi join untuk edisi cuti sekolah kalini. 
Bila ditanya aktiviti mana yang paling seronok -- jawapannya membuat cupcake sebab boleh dapat makan free cupcake yang masing-masing dah buat tu hehe.. dan jugak liga tuju kasut tu pun rupanya dapat sambutan yang baik.. majoriti adik-adik ni lahir zaman tahun dua ribu jadi dah semakin berkuranglah pendedahan tentang permainan tradisional macam tuju kasut ni.. bila dapat peluang main kalini, semua bersemangat nak menang rupanya ! dengan aku sekali yang tengok pon rasa teruja nak join sekali.. mana taknye, mengimbau balik kenangan masa kecik-kecik dulu. ini lah antara permainan paling havoc untuk kanak-kanak yang lahir tahun 80an dulu.. semua aktiviti majoritinya outdoor pastu lasak. main sampai kotor-kotor habes segala baju seluar.. pastu balik nanti kene bebel dengan mak.. tapi esok buat lagi kehkehkeh

You May Also Like

19 Lovenote(S)

  1. best giler aktiviti..

    ReplyDelete
  2. HAAHAAHAA...saya pon ta tau macam mana nak main tuju kasut tuh =="

    ReplyDelete
  3. wahhh cambest~ tak penah main tuju selipar... hehee ;3

    sila makan ubat dan tido secukupnyer ana!! X3

    ReplyDelete
  4. Kalau versi aku dulu masa kanak2, game baling selipar tu mmg gila hardcore ganas...
    Semua style main tuju ke muka.
    Duduk dekat pon lempar selipar sepenuh hati...
    Hahaha

    ReplyDelete
  5. Wah seronoknya atktiviti:)

    ReplyDelete
  6. @Ezy Loy: cuti-cuti sekolah mmg best jugak la buat aktiviti camgitu hehe

    ReplyDelete
  7. @aiman mania:ni mesti sebab aiman ni pon lahir zmn dah canggih ni hehe

    ReplyDelete
  8. @plain83:memang best giler la main tuju selipar tu plain tp penat gak la hehe

    ReplyDelete
  9. @cEro:haah betoi tu Cero. zmn dedulu punya versi main memang hardcore giler. main kadang tu sampai bergaduh la hahaha

    ReplyDelete
  10. @ummi aqilah (LM): seronok gak la Ummi sbb dpt buat adik2 tu seronok hehe

    ReplyDelete
  11. eh dah lain blog cik ana!

    nampak sgt dah lama tak singgah kan

    p.s: permainan org balak tu menda apa? xpernah dgr pun huhu

    ReplyDelete
  12. sgt komitmen pd kerja...tahniah.

    ReplyDelete
  13. memang nama dia tuju kasut eh? hehe

    ReplyDelete
  14. Lama xdtg singgah...tuju kasut tu ayut pngl baling kasut je.mmg permainan tradisi tu...

    ReplyDelete
  15. @Syazana Zainn: lama x nampak syazana hehe

    org balak tu cik ana je kot yg sebut.. slalunye masa talk/motivasi session ade gak motivator akan buat aktiviti tu sekejap.. main die kene 3 org. 1 kat tgh kene keraskan je bdn + kene pecaya kan 2 org kwn lg akn tolak & sambut die.. yg dok tengah tu kene keraskan je bdn.. hehe

    ReplyDelete
  16. @Hafizin Jamil: ada gak yg sbeut baling selipar / tuju selipar hehe

    ReplyDelete
  17. @ayut: lama x nampak ayut.. haah mmg permainan tradisi tu hehe

    ReplyDelete
  18. salam ramadhan cik kak anamizu tuu.,

    ReplyDelete