5 Larangan Dalam Tidur

12:24 PM 33 Comments A+ a-




1. JANGAN TIDUR MEMAKAI JAM TANGAN
Jam boleh menghasilkan radioaktif, walaupun hanya sedikit, tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya.

2. JANGAN TIDUR MEMAKAI COLI (buat perempuan)
Para pengkaji di Amerika mengatakan bahawa memakai coli lebih 12 jam, boleh mengakibatkan kanser payudara.

3. JANGAN TIDUR MEMBAWA HANDPHONE
Gelombang Medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini, boleh merosakkan sistem saraf kita.

4. JANGAN TIDUR KETIKA MASIH MEMAKAI MAKE-UP
Hal ini dapat menimbulkan masalah pada kulit, kerana kulit tidak dapat bernafas.

5. JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI ORANG LAIN (buat lelaki)
Ini kerana anda mungkin akan tidur selamanya.




guwa dapat ni dari fesbuk salah sorang member guwa.. dari nombor 1 sampai nombor empat kemain seriyes lagi mesej dia.. sampai part nombor lima guwa gelak besar.. konfem boleh jadi gak akan tidur selamanya kalo ade yang amalkan nombor lima.. ahaksss !




*ramadhan #10 :)

33 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
July 30, 2012 delete

hahahah no 5 mmg x bleh blah hehee

Reply
avatar
Momo
AUTHOR
July 30, 2012 delete

hahaha... yg no 5 tu part paling best..hahah

Reply
avatar
July 30, 2012 delete

tak jugak. kalo tido dengan isteri abah kite... (rujuk no 5)

Reply
avatar
July 30, 2012 delete

Jgn tido petang... kata mak sy walaupun sy slalu buat hahaha

Reply
avatar
July 30, 2012 delete

yang nombor 5 tu, 2 kali anip baca.... haha

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
July 30, 2012 delete

Haha...no 5 tu x blh blah.tp memg btul pun jgn tdo dgn isteri org...

Reply
avatar
Niesa
AUTHOR
July 30, 2012 delete

tgh fikir2 yg no.5 tu serius pnya ke apa?hahaha..kelaka pn ada gak..tp dlm kelakar mcm ada nasihat disitu..ekeke

Reply
avatar
Aidah
AUTHOR
July 30, 2012 delete

Betul3. Akak setuju semua sekali!

Reply
avatar
Hanis Azla
AUTHOR
July 30, 2012 delete

salam.. mmg peringatan yg baik ni.. tq yer.. yg no. 5 tu wp lawak2 tapi mmg ada kebenarannya kan.. Salam ramadhan dan selamat berpuasa..

Reply
avatar
July 30, 2012 delete

betul tu yg no.5 paling tepat... slam kenal n KA dah follow u yek 3802

Reply
avatar
Iffah Afeefah
AUTHOR
July 30, 2012 delete

jangan tdo tak bangun2

Reply
avatar
Tengku Puteri
AUTHOR
July 30, 2012 delete

hahaha..suka no.5... tpi no.2 memang sy ikut...umi sy slalu pesan dulu2.. heeee..

Reply
avatar
diana
AUTHOR
July 30, 2012 delete

hahah..
yang nombor 5 tu kalau rasa hidup dah lama sangt try la buat..hhhahahah

Reply
avatar
eLLy
AUTHOR
July 30, 2012 delete

i like statement yg nombor lima tu ahahahaha

Reply
avatar
July 30, 2012 delete

yg last tu patut dijauhi, hukk...

Reply
avatar
July 30, 2012 delete

tips #5 tu paling champion..hehe tapi tips #1 ok gak, leh jadi HULK!!! hehehe

Reply
avatar
Salwa
AUTHOR
July 30, 2012 delete

Hehe. Betul sangat no 5 tu.

Reply
avatar
July 30, 2012 delete

hahah tido dengan bini orang cari pasal tuh :D

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
July 30, 2012 delete

hhahahahaha
yg last tu sokong teramat..

kekekeke :p

Reply
avatar
miss Fyqa
AUTHOR
July 30, 2012 delete

ok..tak bwk handphone dh lepas ni time tidur. hukkkkk~

Reply
avatar
Boni Kacak
AUTHOR
July 31, 2012 delete

oh no.. saya selalu tido dengan coli..hahaha

nombor 5 tu memang sangat2 bersetuju..hehehe

Reply
avatar
July 31, 2012 delete

ahaha..terrbaiknye larangan patut di patuhi..lagi2 yang number 5..meme ta boleh tahan gelak...

Reply
avatar
man
AUTHOR
July 31, 2012 delete

bahaya no 5..heheheh

Reply
avatar
APAN
AUTHOR
July 31, 2012 delete

jngn dibuat yg no 5 tuh. hehe...

Reply
avatar
August 01, 2012 delete

haha...berani buat lah no 5..konfom x bangun dh...hehe

Reply
avatar
Maya Mayana
AUTHOR
August 01, 2012 delete

Salam ramadhan juga...

no 5 tu tk patut diamalkan walaupun masih boleh bangun semula...:)

Reply
avatar
August 01, 2012 delete

hehe. jangan tido dengan laki orang jugak buat kaum hawa

Reply
avatar
August 01, 2012 delete

hehe. jangan tido dengan laki orang jugak buat kaum hawa

Reply
avatar
Cendol
AUTHOR
August 02, 2012 delete

aahhhh no 2 tu plg geli2 sikit2 je.hehe
no 5 plg best ah.haha

Reply
avatar
syakey
AUTHOR
August 02, 2012 delete

amboih. yg last skali tu..........


hahaha

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
August 02, 2012 delete

hehehe... yg no.5 tu tak boleh blah... hahahaha

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
August 02, 2012 delete

Ok dah boleh cuba berpisah sementara dengan henfon terutamanya perempuan yang internet crazy.. ;D


Hahaha nombor lima tu memang ada ketegasan dalam gurauan! hahah

Reply
avatar