5 Larangan Dalam Tidur




1. JANGAN TIDUR MEMAKAI JAM TANGAN
Jam boleh menghasilkan radioaktif, walaupun hanya sedikit, tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya.

2. JANGAN TIDUR MEMAKAI COLI (buat perempuan)
Para pengkaji di Amerika mengatakan bahawa memakai coli lebih 12 jam, boleh mengakibatkan kanser payudara.

3. JANGAN TIDUR MEMBAWA HANDPHONE
Gelombang Medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini, boleh merosakkan sistem saraf kita.

4. JANGAN TIDUR KETIKA MASIH MEMAKAI MAKE-UP
Hal ini dapat menimbulkan masalah pada kulit, kerana kulit tidak dapat bernafas.

5. JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI ORANG LAIN (buat lelaki)
Ini kerana anda mungkin akan tidur selamanya.




guwa dapat ni dari fesbuk salah sorang member guwa.. dari nombor 1 sampai nombor empat kemain seriyes lagi mesej dia.. sampai part nombor lima guwa gelak besar.. konfem boleh jadi gak akan tidur selamanya kalo ade yang amalkan nombor lima.. ahaksss !




*ramadhan #10 :)

33 comments:

  1. hahahah no 5 mmg x bleh blah hehee

    ReplyDelete
  2. hahaha... yg no 5 tu part paling best..hahah

    ReplyDelete
  3. tak jugak. kalo tido dengan isteri abah kite... (rujuk no 5)

    ReplyDelete
  4. Jgn tido petang... kata mak sy walaupun sy slalu buat hahaha

    ReplyDelete
  5. yang nombor 5 tu, 2 kali anip baca.... haha

    ReplyDelete
  6. Haha...no 5 tu x blh blah.tp memg btul pun jgn tdo dgn isteri org...

    ReplyDelete
  7. tgh fikir2 yg no.5 tu serius pnya ke apa?hahaha..kelaka pn ada gak..tp dlm kelakar mcm ada nasihat disitu..ekeke

    ReplyDelete
  8. Betul3. Akak setuju semua sekali!

    ReplyDelete
  9. salam.. mmg peringatan yg baik ni.. tq yer.. yg no. 5 tu wp lawak2 tapi mmg ada kebenarannya kan.. Salam ramadhan dan selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  10. betul tu yg no.5 paling tepat... slam kenal n KA dah follow u yek 3802

    ReplyDelete
  11. hahaha..suka no.5... tpi no.2 memang sy ikut...umi sy slalu pesan dulu2.. heeee..

    ReplyDelete
  12. hahah..
    yang nombor 5 tu kalau rasa hidup dah lama sangt try la buat..hhhahahah

    ReplyDelete
  13. i like statement yg nombor lima tu ahahahaha

    ReplyDelete
  14. yg last tu patut dijauhi, hukk...

    ReplyDelete
  15. tips #5 tu paling champion..hehe tapi tips #1 ok gak, leh jadi HULK!!! hehehe

    ReplyDelete
  16. Hehe. Betul sangat no 5 tu.

    ReplyDelete
  17. hahah tido dengan bini orang cari pasal tuh :D

    ReplyDelete
  18. hhahahahaha
    yg last tu sokong teramat..

    kekekeke :p

    ReplyDelete
  19. ok..tak bwk handphone dh lepas ni time tidur. hukkkkk~

    ReplyDelete
  20. oh no.. saya selalu tido dengan coli..hahaha

    nombor 5 tu memang sangat2 bersetuju..hehehe

    ReplyDelete
  21. ahaha..terrbaiknye larangan patut di patuhi..lagi2 yang number 5..meme ta boleh tahan gelak...

    ReplyDelete
  22. bahaya no 5..heheheh

    ReplyDelete
  23. jngn dibuat yg no 5 tuh. hehe...

    ReplyDelete
  24. haha...berani buat lah no 5..konfom x bangun dh...hehe

    ReplyDelete
  25. Salam ramadhan juga...

    no 5 tu tk patut diamalkan walaupun masih boleh bangun semula...:)

    ReplyDelete
  26. hehe. jangan tido dengan laki orang jugak buat kaum hawa

    ReplyDelete
  27. hehe. jangan tido dengan laki orang jugak buat kaum hawa

    ReplyDelete
  28. aahhhh no 2 tu plg geli2 sikit2 je.hehe
    no 5 plg best ah.haha

    ReplyDelete
  29. amboih. yg last skali tu..........


    hahaha

    ReplyDelete
  30. hehehe... yg no.5 tu tak boleh blah... hahahaha

    ReplyDelete
  31. Ok dah boleh cuba berpisah sementara dengan henfon terutamanya perempuan yang internet crazy.. ;D


    Hahaha nombor lima tu memang ada ketegasan dalam gurauan! hahah

    ReplyDelete