aireil zafrel punya pasal

okeh guwa mengaku.
guwa dah 26.
13 mei aritu.
iye tawu.
nak kata guwa dah tua lettew, kan?
alah guwa tak rasa pon tua.
baru duaplohnam.
rilek arrr.
ape de hal?
ade je orang len tu dah masuk three series,
rilek je.
dah JODOH belom sampai.
kan ke JODOH tu rahsia.
kan?
ostaz pon selalu cakap camtu.
kat page fesbuk ostaz pon banyak je share camtu.

tapi kalo dah nama dia MANUSIA,
mulut dia memang takleh tutup.
tak ramai yang cekal untuk berpegang teguh pada

"ada mata tengok, ada mulut diam"

sumpah tak ramai !
tiap kali p je majlis keramaian atau kenduri kendara ke,
konfem takkan boleh lari dari soklan cepu emas, cepu perak, cepuput..

"amboiiii ana bila lagi ni? "  *mulut memang tak hengat la. siap dengan bijik mata bolat.

guwa memang dah well prepared dengan soklan ceni.
"insyaallah tahun depan makcik" <-- standard je guwa bagi.
takmola tunjuk lagak kuwang hajar plak.
kang tak pasal keluar plak gosip :

"eleh anak si ajis tu.. baru keja kat situ dah eksyen. kita tanya sikit pon dah belagak menjawab"

see? tu memang typical malay makcik-makcik.
gossip makcikS.
bukan lagi gossip gurlss..

owhh.ha pasal airel zafrel.
guwa on fesbuk guwa masa tengah lepak depan tv dengan mak guwa.

****************************************

Mak Guwa : hamboii hensem nye ! anak sape yang tu? *muka eksaited sambil tunjuk kat DP fesbuk guwa (airel zafrel)

Aiman (Adik Guwa) : ha yang tu la pakwe kakak mak! hensem kan mak kan?

Mak Guwa : hensem camtu kawen besok pon takpe.mak setuju terus je.

disusuli dengan gelak besar aiman.
cisss !


****************************************


DP fesbuk guwa sekarang.. hahaha =P


mak, sesungguhnya DP guwa ittew sangatlah hensem mak.
memangla boleh nak kawen besok.
tapi dia bukanlah pakwe guwa mak.
don't judge the KINDNESS by its handsomeness MAK.
ini semua airel zafrel punye pasal!


30 comments:

  1. bila xkawen sibuk tanya bila nak kawen.

    bila dah kawen sibuk bila nak ade anak.

    bila dah ade anak sibuk tanya bila nak ade cucu.

    takde ke org tanya sihat ke tak? hee.

    typical makcik2 la akak. sabo je la. hubu.

    ReplyDelete
  2. ala letih nk jwb kan soklan tu ana

    amboihh dp kemainnnn

    ReplyDelete
  3. SETUJU SANGAT dgn statement yg akk tlis ni :
    tapi kalo dah nama dia MANUSIA,
    mulut dia memang takleh tutup.
    tak ramai yang cekal untuk berpegang teguh pada

    "ada mata tengok, ada mulut diam"

    ~wahh..cmne pic sy bleh ade kt lptop kamu..huhu...(bgge jap.,hehe)

    ReplyDelete
  4. Standard mkcik2 kat kmpung kite kak...dulu bru pas spm pun mkcik2 sibuk tnye bile nk kawin...huaaaa...skang da nk kawen,sibuk plak deme tanye laki koje ape...sabor je la kak...;-)

    kak ana,linda blum nk nikah lg.hihi...kain tu utk hantaran brtunang...;-)

    ReplyDelete
  5. haha. try la cuba nasib kak. mana tau sangkut airel zafrel tu. dapat cinta kura-kura :D

    ReplyDelete
  6. ensem siot,,nak ensem mcm dia tu boleh tak??

    jodoh kerja tuhan,sudah pasti rahsia tuhan..sabar menunggu masa anda ye sis,

    ReplyDelete
  7. awak muda setahun daripada saya!! hehehe

    ReplyDelete
  8. suruh la mak cari pakwe hensem gitu satuuuu :P

    ReplyDelete
  9. wah..mmg ensem la...hihi...mau jugak la berpakwekan aeril...hihi :p

    ReplyDelete
  10. hensem dp , hari2 tengok laaaa. Hahaha

    ReplyDelete
  11. ramai ag yg muka sama jambu ngan mamat ni hahaha...

    ReplyDelete
  12. letih nak jawab soalan cepumas tuh!!.

    ReplyDelete
  13. kalau yang tanye tu level makcik2...tanye die balik..."makcik ade anak bujang x..kenalkan la kat sy.." hehehe...sy salu jawab mcm tu je...kikikiki...

    ReplyDelete
  14. kadang tak suka manusia yg suka
    bertanya mengenai benda yg dah di tentukan.em


    muda lagi 26.apa sgt lah kan.hiks.
    hensem dp.tergoda yuuuu

    ReplyDelete
  15. Baru 26, kita buat² macam sebaya pun ok je.. heheh

    Jawapan yang kau bagi tu jawapan selamat yang mampu menutup mulut² makcik tu.. ;D

    Nak tumpang Aiman gelak kejap boleh? hihi


    Dah tu bilanya nak add fb aku? Sudah dibagi linknya haritu kan..

    ReplyDelete
  16. amboi makcik..dan dan setuju buat menantu ye? Hehe..

    Saya seusia kamu baru nak keje, merasa duit gaji..nk bg mak ayah, beli kete, pki baju branded lbh skit..

    Ala, jgnlh risau. Nnt raya klu ade yg berbunyi kite layankan aje.. takdelh bengang sgt :)

    ReplyDelete
  17. wit wit. kacak sungguh pakwe itu. :D

    try lah usha sebarang dua, mana tau memang dapat si kacak airel tu. :D

    ReplyDelete
  18. ekekeke..ensem tol tu kak ana
    Lau betol kak ana kawin nga die,konpen TH dtg.tu pn lau jemput la

    ReplyDelete
  19. "nak kata guwa dah tua lettew, kan?" eh sape kata..bukan tua ler,cuma berumur *pitam

    ReplyDelete
  20. hahahaha..kemain lagi.teringat jaket kulit ku yang terpaksa dibuang masa outstation to japan hari tu.waaaaaaaa..cepat2 la kawen cik ana oi

    ReplyDelete
  21. mak cik2 memang macam tu pun..

    ReplyDelete
  22. hahaha.. tak pasal2 DP jadi bahan kan... hehe... gurau-gurau je tu... ^_^

    "keep smiling"
    ^_^

    -Wan Niahix-

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Hamboiiii, cair mak uolsss....eh

    ReplyDelete
  25. Tgk hensem je trus blh kawen..tk blh la kn..tk kenal pn hati budi..

    ReplyDelete