wahai wanita seluruh dunia !


see? wahai WANITA seluruh dunia ... silelah jujur... jangan biarkan hidong jejakaS sekelian kembang pastu sesuka hati je mengendurkan ia kembali hanya kerana ada maksud tersirat disebalik frasa indah ittew semua..  guwa penah nampak frasa yang berbaju melayu tu ... tapi lupa plak katne.. 
emmm tapi sriyesly, lelaki memang hensem ape kalo berbaju melayu. dan maksud guwa kat sini, tak kirelah lelaki tu memang HENSEM ke atau pon sederhana hensem.. 
alah macam lelaki la jugak.. selalu je buat status :

"... perempuan berbaju kurung plus bertudung bawal menutup dada lebih suwittttt..." 


see? SEDERHANA tu memang dah cukup indah. sebab tu islam ajar suruh sederhana ----- kan?



41 Lovenote(S):

  1. setuju setuju setujuu..hihi.. salam kenal yea kak..(^_^)

    ReplyDelete
  2. ooohhh, selama ini saya dipermainkan oleh wanita... huhuhu

    ReplyDelete
  3. perempuan kan mmg suka berbunga2.. takut2 ada yg makan hati pula. eh eh.. :D

    ReplyDelete
  4. Perempuan kan ckp berkias2.. tapi x kire lelaki kacak ke x,memang nmpk kacak kalo berbaju melayu...;-)

    ReplyDelete
  5. sederhana yang bermakna la bru cukup indah :) salam kenal folo cini

    ReplyDelete
  6. Islam galakkan kita Jujur dan Sederhana. Fair kan. Hehe

    ReplyDelete
  7. Betul tu... sokong ck ana... hehe...

    "keep smiling"
    ^_^

    -Wan Niahix-

    ReplyDelete
  8. saya nak kena pakai baju melayu lah lepas ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. Sebagai lelaki saya sangat setuju penyataan diatas. :)

    ReplyDelete
  10. memang betul.. sekarang kena jujur ,, kalau org dulu yer dah paham kalau berkias2.. owg skrg , kena terus cakap depan :)

    ReplyDelete
  11. Setuju sgt...
    Skang ckp direct, tk prlu brkias2.

    CiM pun pkai tudung, tp masih nmpk sana sini. Hurmm tktaulh bila nk berubah nìe

    ReplyDelete
  12. itulah WANITA...kadang2 lelaki pon xtau nk menduga WANITA ni mcm ne..lain yang dicakapnya lain pula maksudnya :p

    http://encikcopypaste.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. hehe...setengah org, suka berkias-kias. Setengah orang suka cakap terus terang. Dah matanya kata hensem tp org lain x nmpk hensem, nak buat camne. Jgn le sentaps jejakas sekelian... :D

    ReplyDelete
  14. okei korn nak pakai baju melayu tgkp gmbr wat DP pesbuk la pas ni.. hehe

    ReplyDelete
  15. lelaki mmg suka berkawan dgn ramai perempuan..tapi yang ingin dijadikan isteri kalau bole yang menutup aurat mereka..

    ReplyDelete
  16. setuju2.. lelaki memg hensem berbaju melayu..lagi2 kalau yg berkolar..(cekak musang)..ehehe. nampak kemas sket kot..

    ReplyDelete
  17. kacak dan cantik itu subjektif...

    setiap orang ada 'market' yang tersendiri :D

    ReplyDelete
  18. "... perempuan berbaju kurung plus bertudung bawal menutup dada lebih suwittttt..."

    ingtkan bf kite je yg slalu ckp mcm tu..

    ReplyDelete
  19. heheh jujurlah pada ku ewah ewah

    ReplyDelete
  20. KADANGKALA, KITA DUK BERCINTA BAGAI NAK MATI, TAPI KAHWIN DENGAN ORANG LAIN JUGAK..

    ReplyDelete
  21. owwhhh nice2..btol tu..islam suruh berpakaian tutup aurat,kemas n bersih..
    haha Cendol suke tngok ayh pakai tshirt pagoda ngan kain pelikat.kehkehkeh

    ReplyDelete
  22. setuju2...sambil hidung kembang kempis..hahaha

    ReplyDelete
  23. tu la plz la plz la berkt jujur..hehehehe

    ReplyDelete
  24. Lain org lain gayanya... Tp g have to berlaku jujur. Mmg hurt tp lagi hurt kalo kita terlalu mnjaga hati other

    Btw salam kenal
    I singgah n follow kamu yer

    ReplyDelete
  25. betol betol .. nampak macho :)

    ReplyDelete
  26. kan kan kan, kesian lelaki2 kat luar sana tu. hehe

    ReplyDelete
  27. hahaha jujur sungguh..tp much better than cover2.ehehehe

    ReplyDelete
  28. Hahaha.. post nie buat aku senyum sorang2..

    ReplyDelete
  29. tapi tapi tapi... memang betul pun laki nampak hensem bile pkai bju melayu ^^

    ReplyDelete
  30. Jujur adalah lebih kacak walaupun ia sedikit pahit..


    Hehehe aku pernah guna ayat contoh kau bagi tu.. ;P

    Tapi serius memang betul pun.

    ReplyDelete
  31. er..bukan lelaki pun selalu mempermainkan perasaan perempuan macam tu ke...cakap lain...dalam hati lagi lain...huuu

    ReplyDelete
  32. mulut cakap lain, hati pon lain jugak. keh keh :D

    sederhana mmg cukup sudah. :D

    ReplyDelete
  33. hahahah...nice one.tapi memang perempuan susah nak paham.mesti ada je maksud tersirat di sebalik kata2.aiyooo...kembang hidung gua kalau hari2 kena pong camtu

    ReplyDelete
  34. tudung bawal je eh swett??XD

    ReplyDelete
  35. sederhana bole mrangkumi semua aspek tak lebih dan tak kurang. sbb tu lebih swit.aku rasa la..dan ini applied to boys and gurls.

    ReplyDelete
  36. tggu raya laa klau cmni, ramai lelaki pakai baju melayu, hukk...

    ReplyDelete
  37. yang penting gua hensem..hahaha..

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu