Dell Latitude 3540

Ahah bertemu lagi kita dalam rancangaaaaaannnnnnnn.. Hang mimpi apa Ana hahaha =P  Ok jap. Tak mimpi. Ini betul-betul kejadian. Dulu aku pernah bermuram durja masa skrin laptop aku crack. Lima enam bulan jugak aku ikat perut saving untuk pulun beli yang baru. Yelah kalo skrin crack ni harga nak repair skrin tu lebih kurang sama macam beli je sebijik yang baru. 


Macam biasa stanby dari rumah menanti panggilan-panggilan hangit dari supplier perabot dan lain-lain. Kadang tu dok nganga saja melangut tunggu seharian tapi sampai ke sudah tak datang-datang jugak. Takpelah, redho ajelah nak. Nak melebih-lebih, awok kuli bacin aje hahaha

Ini hari kira macam lucky day gittew sebabnya partner kerja aku datang drop kan Dell Latitude 3540 ni ke rumah. Benda ni 2-3 hari lepas dah sampai di ofis kamiorang tapi aku pulak berada di luar kawasan masa tu. Jadi ini harilah baru dapat membelai si Mr Dell ni. 

Mr Dell ni untuk kerja-kerja ofis. Kalau 4 tahun sudah, hanya dibekalkan dengan 1 laptop sahaja, tapi alhamdulillah tahun ni kami dapat merasa sorang satu. Tak perlu lah bermadu berkongsi kaseh berebutkan laptop ofis yang satu dulu tu. Dah la dulu dapat laptop recon je. Slow gila pulak tu. Ditambah pulak lagi dengan lambat loading start nye hape segala. Senang kata simpan boh dalam kotak atau buat tukun je lah.

Kini tiada lagi kekusutan dengan adanya laptop Dell Latitude 3540. Dengan menggunakan perisian windows 8 ditambah dengan fungsi skrin-sesentuh (touchscreen) menambah lagi keterujaan aku untuk menggodek Mr Del ini.

Ok laptop private aku taruk tepi sat. Kasi rehat dulu. Boss bagi arahan suruh unbox Mr Dell ni and check lah segala apps dan software yang tertera dalam list sama ada cukup atau tak. Kalo ada yang kurang, terus inform katanya. Yessss hape lagi. Jangan kasi chance! Kita terjah blog terus guna Mr Dell jap kehkehkeh =P



42 comments:

  1. wahh bestnya. kan bgs kalau ofis sy mcm tu jugak ahhaah. pc sy ni lag gila. kwang3. pc ofis lagi tu. hahahaa. online je kije kalau dah tak tau apa nak buat. huhuhuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. doa2 la ofis Echa cecepat kasi laptop sebijik kat Echa huhuhu

      Delete
  2. amboii. lappy baru tuu. syok lahhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee alhamdulillah syok gak Nani :)

      Delete
  3. oke ke pakai dell weh? aku plan nak beli laptop baru jugak laaa. hohoh kena simbah air becak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr Dell ni ok sangat pada aku. cuma yg kurang bes die berat (2.22 kg)2.
      tapi dia core i5 pastu skrin dia 15.6 inci. which is aku suka sbb besaaaar haha

      dan eventho dia guna windows8 tapi sepanjang aku dok guna ni dia smooth je =D

      Delete
  4. uiii. bestnya laptop tu. mesti canggih kan. T^T
    jeles ai tengok laptop canggih2 nie. . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan gak la canggih dia mengalahkan pakaian sekolah Canggih tu BV ehehe
      ehh takola jeles2, inshaAllah moga2 BV dapat rembat HP Pavillion tu nti hehe

      Delete
  5. "Kini tiada lagi kekusutan dengan adanya laptop Dell Latitude 3540"... Dah macam iklan shampoo rambot... Gurau je... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sponsored by -- Shampoo Rejoice hahaha

      Delete
  6. amboi.. beratnya (=__=)"

    semoga dpt dimanfaatkan dgn baik ^^ mcm best je boleh ta-touch

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la yg kurang besnye sbb dia berat. yg bes sbb dia boleh touch2 skrin hehe.
      insaAllah moga2 dpt dimanfaatkan dgn baik & semaksimum mungkin :)

      Delete
  7. laptop baru ni mesti ditatang bagai minyak yang penuh ni kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagai minyak ron97 dah nih cik fafa hehe

      Delete
  8. untunglaaa dpt laptop.. ihiks..
    kn best kalo kite pon dpt laptop satu sorg..
    huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aje kalo ezy yg jd pengetua hehe

      Delete
  9. huiihhh..dpt laptop baru..bestnyer..lebih2 bila dpt yg touchscreen..lagi laa excited nk menggodek kannn...hehheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setel dah godek² & guna terus untuk BW hehehe

      Delete
  10. untungla...hahaha..bestnya kalau Cik Mimie pun dapat sebiji hehehe..

    ReplyDelete
  11. wow terus dpt baru.... semakin laju la nk bw heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. semakin laju la hehehe

      Delete
    2. siap dpt yg touch screen lagi... manyak syiok ooo.. heheheh.. memang opis bg sorg sebiji ka

      Delete
    3. haah dapat sorang sebijik sebab kami 2 org je staff kat each sites hehe

      Delete
  12. oohhh..xpa gunakan ja.. alang2 dh dpt free..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah alang2 dapat free hehe

      Delete
  13. salam kenal ana..follow here

    untung laaa dapat laptop hehehe

    www.adaa-inspiration.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ syuhada. err untung jugakla hehe

      Delete
  14. amek dapat laptop seketul! hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sipbaik dpt seketul je hahaha

      Delete
  15. Replies
    1. dah join lama dah pon cik balqis oi,
      tak check pon entry sy ni ha huhu

      http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

      Delete
  16. Selamat explore laptop baru :)
    Feature touch screen tu yg best tu,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah explore dah kak farah. terus BW masa dapat haritu hehehe =D

      Delete
  17. fuyoooooooooooo laptop baru... bauuu kedai smpai sni kak.. kekeke

    ReplyDelete
  18. best best dpt laptop baru... lagi laju lagi laju nak blogwalking hehehhe

    ReplyDelete
  19. Akak beli PC Tab yang kecik je sebab berat kalau jenis besar.
    Walhal masa dedolu suka yang besar sebab puas tengok skrin dia.

    ReplyDelete
  20. cantiknya laptop baru..touch screen pula tu..bestnya..i likeeeee ^_^

    ReplyDelete
  21. haha menyimpang ni.

    Utg lee co bg laptop sebijikk

    ReplyDelete