Dell Latitude 3540

3:09 PM 42 Comments A+ a-

Ahah bertemu lagi kita dalam rancangaaaaaannnnnnnn.. Hang mimpi apa Ana hahaha =P  Ok jap. Tak mimpi. Ini betul-betul kejadian. Dulu aku pernah bermuram durja masa skrin laptop aku crack. Lima enam bulan jugak aku ikat perut saving untuk pulun beli yang baru. Yelah kalo skrin crack ni harga nak repair skrin tu lebih kurang sama macam beli je sebijik yang baru. 


Macam biasa stanby dari rumah menanti panggilan-panggilan hangit dari supplier perabot dan lain-lain. Kadang tu dok nganga saja melangut tunggu seharian tapi sampai ke sudah tak datang-datang jugak. Takpelah, redho ajelah nak. Nak melebih-lebih, awok kuli bacin aje hahaha

Ini hari kira macam lucky day gittew sebabnya partner kerja aku datang drop kan Dell Latitude 3540 ni ke rumah. Benda ni 2-3 hari lepas dah sampai di ofis kamiorang tapi aku pulak berada di luar kawasan masa tu. Jadi ini harilah baru dapat membelai si Mr Dell ni. 

Mr Dell ni untuk kerja-kerja ofis. Kalau 4 tahun sudah, hanya dibekalkan dengan 1 laptop sahaja, tapi alhamdulillah tahun ni kami dapat merasa sorang satu. Tak perlu lah bermadu berkongsi kaseh berebutkan laptop ofis yang satu dulu tu. Dah la dulu dapat laptop recon je. Slow gila pulak tu. Ditambah pulak lagi dengan lambat loading start nye hape segala. Senang kata simpan boh dalam kotak atau buat tukun je lah.

Kini tiada lagi kekusutan dengan adanya laptop Dell Latitude 3540. Dengan menggunakan perisian windows 8 ditambah dengan fungsi skrin-sesentuh (touchscreen) menambah lagi keterujaan aku untuk menggodek Mr Del ini.

Ok laptop private aku taruk tepi sat. Kasi rehat dulu. Boss bagi arahan suruh unbox Mr Dell ni and check lah segala apps dan software yang tertera dalam list sama ada cukup atau tak. Kalo ada yang kurang, terus inform katanya. Yessss hape lagi. Jangan kasi chance! Kita terjah blog terus guna Mr Dell jap kehkehkeh =P



42 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Echa Hee
AUTHOR
December 23, 2014 delete

wahh bestnya. kan bgs kalau ofis sy mcm tu jugak ahhaah. pc sy ni lag gila. kwang3. pc ofis lagi tu. hahahaa. online je kije kalau dah tak tau apa nak buat. huhuhuu.

Reply
avatar
Nur Inani
AUTHOR
December 23, 2014 delete

amboii. lappy baru tuu. syok lahhh :)

Reply
avatar
December 23, 2014 delete

oke ke pakai dell weh? aku plan nak beli laptop baru jugak laaa. hohoh kena simbah air becak

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

doa2 la ofis Echa cecepat kasi laptop sebijik kat Echa huhuhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

eheee alhamdulillah syok gak Nani :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

Mr Dell ni ok sangat pada aku. cuma yg kurang bes die berat (2.22 kg)2.
tapi dia core i5 pastu skrin dia 15.6 inci. which is aku suka sbb besaaaar haha

dan eventho dia guna windows8 tapi sepanjang aku dok guna ni dia smooth je =D

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
December 23, 2014 delete

uiii. bestnya laptop tu. mesti canggih kan. T^T
jeles ai tengok laptop canggih2 nie. . :D

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
December 23, 2014 delete

"Kini tiada lagi kekusutan dengan adanya laptop Dell Latitude 3540"... Dah macam iklan shampoo rambot... Gurau je... He He He...

Reply
avatar
h- Zinnirah
AUTHOR
December 23, 2014 delete

amboi.. beratnya (=__=)"

semoga dpt dimanfaatkan dgn baik ^^ mcm best je boleh ta-touch

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

boleh tahan gak la canggih dia mengalahkan pakaian sekolah Canggih tu BV ehehe
ehh takola jeles2, inshaAllah moga2 BV dapat rembat HP Pavillion tu nti hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

sponsored by -- Shampoo Rejoice hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

tu la yg kurang besnye sbb dia berat. yg bes sbb dia boleh touch2 skrin hehe.
insaAllah moga2 dpt dimanfaatkan dgn baik & semaksimum mungkin :)

Reply
avatar
Cik Fafa
AUTHOR
December 23, 2014 delete

laptop baru ni mesti ditatang bagai minyak yang penuh ni kan. hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

bagai minyak ron97 dah nih cik fafa hehe

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
December 23, 2014 delete

untunglaaa dpt laptop.. ihiks..
kn best kalo kite pon dpt laptop satu sorg..
huhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 24, 2014 delete

syiok jugakla yui hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 24, 2014 delete

boleh aje kalo ezy yg jd pengetua hehe

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
December 24, 2014 delete

huiihhh..dpt laptop baru..bestnyer..lebih2 bila dpt yg touchscreen..lagi laa excited nk menggodek kannn...hehheehe

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
December 24, 2014 delete

untungla...hahaha..bestnya kalau Cik Mimie pun dapat sebiji hehehe..

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 24, 2014 delete

wow terus dpt baru.... semakin laju la nk bw heheheh

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 24, 2014 delete

setel dah godek² & guna terus untuk BW hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 24, 2014 delete

bodekla Boss hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 24, 2014 delete

semakin laju la hehehe

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 24, 2014 delete

siap dpt yg touch screen lagi... manyak syiok ooo.. heheheh.. memang opis bg sorg sebiji ka

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 24, 2014 delete

haah dapat sorang sebijik sebab kami 2 org je staff kat each sites hehe

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 25, 2014 delete

oohhh..xpa gunakan ja.. alang2 dh dpt free..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 25, 2014 delete

itu lah alang2 dapat free hehe

Reply
avatar
December 25, 2014 delete

salam kenal ana..follow here

untung laaa dapat laptop hehehe

www.adaa-inspiration.com

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 25, 2014 delete

amek dapat laptop seketul! hahaha.

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
December 26, 2014 delete

Selamat explore laptop baru :)
Feature touch screen tu yg best tu,..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 26, 2014 delete

TQ syuhada. err untung jugakla hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 26, 2014 delete

sipbaik dpt seketul je hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 26, 2014 delete

dah join lama dah pon cik balqis oi,
tak check pon entry sy ni ha huhu

http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 26, 2014 delete

dah explore dah kak farah. terus BW masa dapat haritu hehehe =D

Reply
avatar
December 26, 2014 delete

oh hooooo bau2 kedai? ;-)

Reply
avatar
Cik Nadyya
AUTHOR
December 27, 2014 delete

fuyoooooooooooo laptop baru... bauuu kedai smpai sni kak.. kekeke

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
December 28, 2014 delete

best best dpt laptop baru... lagi laju lagi laju nak blogwalking hehehhe

Reply
avatar
December 28, 2014 delete

Akak beli PC Tab yang kecik je sebab berat kalau jenis besar.
Walhal masa dedolu suka yang besar sebab puas tengok skrin dia.

Reply
avatar
January 01, 2015 delete

cantiknya laptop baru..touch screen pula tu..bestnya..i likeeeee ^_^

Reply
avatar
Nur As
AUTHOR
January 03, 2015 delete

haha menyimpang ni.

Utg lee co bg laptop sebijikk

Reply
avatar