Awesome April : Makan Besar

Tup-tap-tup-tap dah separuh bulan April.. pantas betol masa berlalu. terasa macam baru je awal tahun. pheww~ ini kesah weekend yang baru-baru ni.. Department aku *chewahh department sangaaaat engko kan Ana =P   Arhhh pedulikkan la. aku nak jugak gune term tu walaupon department USP team kerja aku ni ada berapa orang saje = 9 site darab dengan dua orang di setiap site maka dapatlah lapanbelas orang staff.. so kemana sekalipun kami dicampak untuk kursus ke atau apa-apa yang berkaitan, memang LAPANBELAS orang ni je lah yang adenye.. tu belom tolak lagi yang kadang tu cuti sakit ke, ada urgent matters yang menyebabkan tokleh nak join ke hape. haaa tinggal lah lagi belen yang berape tu je.. dedulu setahun sebelumnya, ada sorang Incik Boss yang sangat lah sempoi mempoi yang memang akan join kemana saja atau apa saja program mahupun event yang melibatkan USP Team ni.. tapi kini setelah tampuk pemerintahan bertukar tangan, maka tiada lagi riang tawa dari Incik Boss yang dulunya sangat caring pada semua staff beliau ni sobssss sobsssss T____T

USP Team aku ni ada jugak roger Incik Boss lama tu untuk ajak join makan-makan sesame tapi beliau dah ada planning katenye so tokleh la nak join kamiorang makan-makan weekend aritu.. Sesi makan-makan ni pun sempena meraikan Program Fiesta Jalur Lebar yang kitorang organize masa Disember aritu.. punya la lama dah benda tu setel, baru sekarang ni ada masa free untuk buat sesi makan-makan gini adehhhh ~

Tapi kalini pun tak semua dapat join disebabkan kekangan masa dan jugak jarak memisahkan kita..  sebabnya 9 site yang aku kata awal tadi tu bukan saja site-site kat area Perak Selatan ni je, ada 1 site kat Felda Ijok (Selama, Perak) dan 1 site lagi kat Felda Gunung Bongsu (Kedah) Haaaa jauh baq hang ! jadinya ada 4 orang lagi team mate kamiorang yang tokleh nak join sebab jauh pastu Bosses memang tak bagi la off sesuka hati semata untuk sesi makan-makan hukhukhuk.. Makanya kamiorang yang dapat hadir je lah yang melantak segala makanan yang ada.. Kamiorang decide untuk serang Carlifornia Steak House And Steamboat Restaurant yang terletak kat area Tanjung Malim, Perak (dekat-dekat dengan UPSI Tanjung Malim)
 Sampai je kat restoran tu, aku dengan kawan-kawan lain agak kagum bila tengok decoration dia sebabnya ada macam-macam-macam benda owner dia gantung dan paku kan kat dinding dan jugak siling restoran tu.. daripada sekecik-kecik keychain sampailah ke sebesar-besar gitar ada tergantung kat atas kepala engko ! masa dok order tu mata kemain dok pandang keliling sakan tengok semua benda yang ada.. pastu siap interview owner restoran tu siapa yang gantung, dapat dari mana benda tu semua bla..blaa.. bla.... macam-macam benda jugakla kami dok soal jawab selagi belom sampai makanan yang di order.. bila dah sampai, hape lagi... seraaaaaaannngg ! 

sampaikan lupa langsung nak snap gambar decoration dalam restoran tu ! Tapi disebabkan aku rajin sikit, aku pon google la.. ni semua hasil dari menggugel.. kalo nak lagi, silalah gugel saja kehkehkeh
  
itu hasil menggugel.. bawah ni pulak hasil yang sempat kami snap masa dah setel kenyang tahap gaban pastu masing-masing tak larat nak bawak perut.. muka-muka kekenyangan semuanya ni.. kemain lagi pakat bedal steamboat + western segala steak abeh semua Abg Long (Abg Lan) tulung order.. Last-last yang kena tulung perabih sapa dia? Nin dia aku ni la.. Mana tak makin melebaq baq hang ! Haisshhhh =P

 Nota Khas :

Dear Incik Boss,
Kami rindu moment makan-makan, travelling dengan Incik Boss.
Kami rindu moment ngadu² kat Incik Boss T___T

Yang rindu plus sayu,
Staff² Incik Boss.

6 Lovenote(S):

  1. Tediakkk decoration, kelasss gitu~ ;3

    ReplyDelete
  2. betul2 meriah restoran tu..jgn 'kelepup' jatuh atas makanan dah le..hehe

    salam singgah :)

    ReplyDelete
  3. mkn besar..sedapnya.rindu awak jugak dear

    ReplyDelete
  4. Bila boss tu sntiasa dkt dgn kita klu xde trasa la jgk ye..mkn jela geng yg ada :) menu nmpk sedap tu..

    ReplyDelete
  5. wah kemain mkn besar dekat restoren gantung2 banyak benda lagi.hehe

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu