Menu mudah untuk minum petang.Potong-potong jejari ketam dan campur saja dengan sayur.Kalau ada kobis, kucai, bokoli pun sedap juga masuk sekali.Gaulkan saja dengan tepung, tambahkan serbuk perasa.Goreng makan panas-panas tak sedar licin hehehe
Jejari ketam ni paling favourite. Sedap. Ala-ala macam cekodok buat makan petang2.. Memang laku keras makan panas-panas.
ReplyDeleteboleh la buat style macma ni nanti..asyik udang je kan...atau combined udang ngan jejari ketam yang di carik2..ok gak kan?
ReplyDeleteWow...Nmpk sedap... =D
ReplyDeleteSedap tu mkn panas2
ReplyDeleteMacam cucur udang ya...ni cucur jejari ketam. Menarik untuk dicuba ni.
ReplyDeleteSedap sedappppp... Kita selalu buat hiris halus masuk dalam cucur ikan bilis sekali dgn hirisan jagung..
ReplyDeleteSedap makan petang-petang.
ReplyDeleteTerima kasih Ana kongsi resepi. Boleh cuba ni untuk minum petang. Firdaus mesti suka.
ReplyDeletebahaya makan ni
ReplyDeletennt x boleh stop🤣
sedap.... measti anak2 suka... sayur celuk tepung.. hihi.. biasanya kami ikan celuk tepung..
ReplyDeleteJadi macam bakwan yaaa, atau cucur. Nanti nak buat jugalah 😍😍. Untuk Snack sore dengan teh 👍
ReplyDeletemcm cekodok la kan..menarik gak ni, leh cuba nanti.. tq for sharing!!!
ReplyDeleteWahhh tak pernah cuba lagi. Memang sedap la jejari ketam dicampur sekali.
ReplyDelete