kerana zikrullah

12:34 PM 17 Comments A+ a-


" Selamat pagi wahai bidadari syurga..

eh takdelah awak.. saya pun insan biasa.. hambaNya yang lemah.. kadang-kadang saya menangis kerana Allah.. dan kadang-kadang bila membayangkan indahnya Syurga, saya senyum sendiri.. macam budak kecik pulak rasa.. hehe

awak.. jom kita solat Dhuha.. bila kita selalu buat sesuatu tu, akan jadi rasa rindu bila kita tinggalkan.. kan ? dan.. dekat syurga nanti ada 1 pintu yang dinamakan Dhuha.. khas untuk mereka yang melakukan solat Dhuha.. indah kan awak ? 

saya ni banyak kekurangan.. banyak kelemahan.. kadang-kadang saya menangis bila terfikir rumput yang kita selalu pijak tu pun sentiasa bertasbih dan berzikir memuji Allah.. kenapalah saya tak mampu untuk sentiasa basahkan bibir saya ni dengan zikrullah camtu.. semoga saya akan dipertemukan dengan insan yang mampu membimbing saya hanya keranaNya.. insyaAllah kan awak :) ... "


celik mata di hening subuh.. gosok-gosok mata.. check inbox dapat ayat camtu.. tak ke terasa tersentuh jiwa dan raga ? tak ke terasa bahagianya masih diberi peluang bernafas ? tak ke terasa betapa indahnya ciptaan Allah yang bernama Manusia ni pabila berada pada landasan syariat yang lurus ? 

semoga esok sentiasa ada untuk kita menginsafi diri ini :)



17 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
syakey
AUTHOR
October 18, 2012 delete

syukur. banyak sangat nikmat Allah yang dia bagi kat kita.

tapi masih. manusia take it for granted. jangan bila dah mati baru terasa sesal yang takkan kita mampu kembali utk bertaubat.

mula dari sekarang. jangan hanya tersentuh pada ayat tu kak, start it from now. ;)

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
October 18, 2012 delete

memang tersentuh la hati.hehehe...

sori ye cik ana. lama tak singgah.next month kenduri kat teluk intan.jangan lupa datang ye.

Reply
avatar
AsmaAqilah
AUTHOR
October 18, 2012 delete

syukur..terima kasih awak..baca coretan awak wat saya teringat balik nikmat yg saya hampir terlupa..terima kasih *sob sob sob

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
October 18, 2012 delete

solat zuha ni memang baik. membuka segala pinti pintu rezeki

Reply
avatar
October 18, 2012 delete

lembut sgt kata2 beliau, penuh keinsafan..

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
October 18, 2012 delete

memang tacing....alhamdulillah kerana masih dapat melihat wajah2 kesayangan hamba...

Reply
avatar
October 18, 2012 delete

sweetnya kalau ada yg beri mesej macam tu...:)

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
October 18, 2012 delete

sama2 lah kita berusaha untuk mendekatkan lagi diri kita denganNya..

Reply
avatar
Iffah Afeefah
AUTHOR
October 18, 2012 delete

rasa sweet je bace

Reply
avatar
Titisan Hujan
AUTHOR
October 19, 2012 delete

dapat setiap pg mesej cmni pun xpe

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
October 19, 2012 delete

indahnye kata2 dia..erm..linda pun kdg2 lalai. Bersyukur masih bernafas, semoga hari esok n seterusnye kite mmpu mengubah diri kita :)

Reply
avatar
nuha
AUTHOR
October 20, 2012 delete

alhamdulillah..:)

Reply
avatar
..awish..
AUTHOR
October 24, 2012 delete

thats why islam itu indah :))

Reply
avatar
naF1s
AUTHOR
October 29, 2012 delete

mmg indah nasihat ni... kata-kata yg begitu lembut begini boleh menyentuh hati yang sekeras mana sekalipun... ye cik ana ?

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
October 30, 2012 delete

Aku mudah dan tersentuh, silap2 aku lebih tersentuh dari kau lepas baca ayat tu.. huhu


Semoga esok sentiasa ada untuk kita menginsafi diri ini, aamiin. ;)

Reply
avatar