kerana zikrullah


" Selamat pagi wahai bidadari syurga..

eh takdelah awak.. saya pun insan biasa.. hambaNya yang lemah.. kadang-kadang saya menangis kerana Allah.. dan kadang-kadang bila membayangkan indahnya Syurga, saya senyum sendiri.. macam budak kecik pulak rasa.. hehe

awak.. jom kita solat Dhuha.. bila kita selalu buat sesuatu tu, akan jadi rasa rindu bila kita tinggalkan.. kan ? dan.. dekat syurga nanti ada 1 pintu yang dinamakan Dhuha.. khas untuk mereka yang melakukan solat Dhuha.. indah kan awak ? 

saya ni banyak kekurangan.. banyak kelemahan.. kadang-kadang saya menangis bila terfikir rumput yang kita selalu pijak tu pun sentiasa bertasbih dan berzikir memuji Allah.. kenapalah saya tak mampu untuk sentiasa basahkan bibir saya ni dengan zikrullah camtu.. semoga saya akan dipertemukan dengan insan yang mampu membimbing saya hanya keranaNya.. insyaAllah kan awak :) ... "


celik mata di hening subuh.. gosok-gosok mata.. check inbox dapat ayat camtu.. tak ke terasa tersentuh jiwa dan raga ? tak ke terasa bahagianya masih diberi peluang bernafas ? tak ke terasa betapa indahnya ciptaan Allah yang bernama Manusia ni pabila berada pada landasan syariat yang lurus ? 

semoga esok sentiasa ada untuk kita menginsafi diri ini :)



17 comments:

  1. syukur. banyak sangat nikmat Allah yang dia bagi kat kita.

    tapi masih. manusia take it for granted. jangan bila dah mati baru terasa sesal yang takkan kita mampu kembali utk bertaubat.

    mula dari sekarang. jangan hanya tersentuh pada ayat tu kak, start it from now. ;)

    ReplyDelete
  2. memang tersentuh la hati.hehehe...

    sori ye cik ana. lama tak singgah.next month kenduri kat teluk intan.jangan lupa datang ye.

    ReplyDelete
  3. syukur..terima kasih awak..baca coretan awak wat saya teringat balik nikmat yg saya hampir terlupa..terima kasih *sob sob sob

    ReplyDelete
  4. solat zuha ni memang baik. membuka segala pinti pintu rezeki

    ReplyDelete
  5. lembut sgt kata2 beliau, penuh keinsafan..

    ReplyDelete
  6. memang tacing....alhamdulillah kerana masih dapat melihat wajah2 kesayangan hamba...

    ReplyDelete
  7. sweetnya kalau ada yg beri mesej macam tu...:)

    ReplyDelete
  8. sama2 lah kita berusaha untuk mendekatkan lagi diri kita denganNya..

    ReplyDelete
  9. dapat setiap pg mesej cmni pun xpe

    ReplyDelete
  10. indahnye kata2 dia..erm..linda pun kdg2 lalai. Bersyukur masih bernafas, semoga hari esok n seterusnye kite mmpu mengubah diri kita :)

    ReplyDelete
  11. thats why islam itu indah :))

    ReplyDelete
  12. mmg indah nasihat ni... kata-kata yg begitu lembut begini boleh menyentuh hati yang sekeras mana sekalipun... ye cik ana ?

    ReplyDelete
  13. Aku mudah dan tersentuh, silap2 aku lebih tersentuh dari kau lepas baca ayat tu.. huhu


    Semoga esok sentiasa ada untuk kita menginsafi diri ini, aamiin. ;)

    ReplyDelete