keputusan

7:39 AM 34 Comments A+ a-


tengah guwa khusyuk update daily report.  tetibe ringtone mesej kat henfon member guwa berbunyi ----

A : mesej kat B
B : tunjuk kat guwa mesej yang A bagi 

mesej A kat B :

"... korang, N tengah sedih sangat ni.. dia moody dari tadi.. tadi air mata dia tumpah masa luahkan kat saya. saya tak tahu nak buat camne ni.. jom kita bawak N kuar.. nanti mane tahu die sudi nak share problem dia tadi tu kat korang ke.. jom la.."

B pun terus kol N ajak kuar sesame.. setel keja, kamiorang pon gerak naik keta si A.. sampai destinasi. kamiorang pon pakat beli lah eskrem.. memasing beli perasa lelain.. saja takmo beli perasa sama sebab nak rasa yang lain-lain perasa =P

makan eskrem tangan bersilang-silang sebab pakat cedok sana sini.. belaga tangan sebab nak merasa orang tu orang ni punya.. kehkehkeh

sampai dah setel bedal eskrem, si N masih tak bukak mulut. dia memang lain dari dia yang selalu.. banyak diam.. tak banyak bunyi.. last-last member guwa si B dah tak tahan.. dia bukak mulut tanya..

B : nape aku tengok ko lain je ? macam penat sangat je arini.. 
N : emm biase la.. keje banyak tadi. kena cover training class lagi..
B : eleh yeke ? selalunye kalo ajak kuar, ko la paling exited.. tapi tadi tak pon.
     ko ade masalah ek ?? lain macam je aku tengok muke ko..
N : emm.. ala takde pape la.. penat keje je..
B : baik ko cakap cepat.. ko ade problem kan?? baik ko cite..
N : (muke dah lain.. air mata dah berlinang) ala takyahla tanye lagi dah.. 
B : cite cepat ko kenape.. aku tau ko ade sorok something.. 
N : *tahan air mata ---

A, B dan guwa tengokkan je N..

last-last N give up.. dia bukak mulut jugak..

yelah.. nak citela ni.. nahh (hulur galaxy note die -- baca mesej whatsapp dia dengan kekaseh hati dia)
banyak.. antaranya :

N : ".. awak dah ada calon lain ke?.."

kekaseh : "hermm.. "

N : "hermm tu maknenye ade la ey?"

kekaseh : "susahla awk.. banyak hati nak kena jage.. family lagi.."

N : "..dah lama ke awak berkawan dengan dia ? "

kekaseh : "lebih kurang sama macam saya kenal awak.. "

****************************************

susah jugak bila masuk bab family ni.. guwa harap si N tabah untuk hadap apa saja unexpected answer dari kekaseh hati dia.. dan guwa sangat berdoa supaya N tak down.. i know u can be better N ----

34 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
the fikirman
AUTHOR
October 03, 2012 delete

celaru jugak cita nie .

he3... :D

Reply
avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
October 03, 2012 delete

dilema pcintaan..huhu

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
October 03, 2012 delete

dah mcm lagu nora dah

Reply
avatar
^^eKaTiKaH^^
AUTHOR
October 03, 2012 delete

wah, kisah cinta.. heee

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
October 03, 2012 delete

sedihnye kalo jd N tu..hope dia tabah k. ape masalh laki tu sebenarnye eh..

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
October 03, 2012 delete

hope dia tabah...

Reply
avatar
October 03, 2012 delete

emm mcm tu sekali? lelaki buat pilihan? kejam...

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
October 03, 2012 delete

tak tahan bila kekasih dia ckp lamanya kenal dengan org lain tu sama lamanya dia kenal dengan N.

dia boleh maintain pulak noh. dalam satu masa . sabar k. mungkin ada orang lain yg lebih baik dari kekasihnya itu itu N.

lebih tahu sebelum kawin dari dah kawin baru tau boleh punah semuanya. Still have a time N.

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

cian N. die tgh celaru gila skang. guwa pon celaru gak nih =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

hermm tu la pslnye.. huhu

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

lagu nora yg mane ni phat ??

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

kisah chinta yg blm tahu ending die la tikah

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

hermm tu la Linda.. cian N skang tgh sedih..
x sure lagi ape mslh lelaki tu.. nanti nak
soal jawab dlu..

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

camtulah harapnye CM

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

lelaki tu blm buat pape keputusan pon lagi.

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

hermm tu la kak.. pedih jgak bile dgr camtu..
kisah N blm tamat kat sini.. blm ada ending
pun lagi.. harapnye ada ending yg manis lah..

Reply
avatar
Iffah Afeefah
AUTHOR
October 03, 2012 delete

erm tula kan. sy pon tak dpt nk membantu kalo bab2 family ni

Reply
avatar
aiN NaJwa
AUTHOR
October 03, 2012 delete

Sedih nyer bile jd mcmniy erk..??..(~______~)..hope N cekal dan tabah..setiap yg berlaku ade hikmahnyer..

Reply
avatar
October 03, 2012 delete

ckp kt dia..dugaan tu kecik je...ada kt luar sn yg ditimpa lg bsr n dahsyat..sabaq byk2 no

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

hermm tu lah ifah..
kalo dah masuk bab
FAMILY ni mmg ssh.

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

mmg N sedih la ain. harapnye camtu la.

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

haah kak. ana dah ckp camtu kat dia.
suruh dia byk2 sabaq. mesti ada
hikmah besar yg nak mai nanti.
insyaAllah kan kak.

Reply
avatar
Khalilah MNor
AUTHOR
October 03, 2012 delete

Terjebak dalam hubungan yang tak pasti... Memang boleh merana dengan segala tanda tanya~
*selalu cuba menjauh dengan orang yang macam ni*
Salam kenal;)

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 03, 2012 delete

tu lah. cian plak N dah terlibat dlm
kancah percintaan sebegitu.. hermm

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
October 04, 2012 delete

sebab tu kita jangan terlalu menyintai sesama manusia ni.. cinta manusia ni tak kekal. awal2 je yang kononnya betul2 gah. lama2, cinta tu akan pudar.. tak seperti pada awal2. lelaki perempuan sama je.

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 04, 2012 delete

dan sebab tu jugak kena get ready awal2
utk prepare HATI kita utk terima apa
saja kemungkinan yg bakal nk jadi..

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
October 04, 2012 delete

Aku sebagai lelaki pun rasanya kalau duduk dekat tempat N memang rasa sedih dan celaru..


Berbalik kepada yang Maha Kuasa. Doa dan tawakkal jangn berhenti.

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
October 05, 2012 delete

sedihnya. kalau dah tahu ada calon lain dari awal, tak payah lah teruskan hubungan lagi. buat orang lain merana pulak. wuwuu

Reply
avatar
confdeb
AUTHOR
October 06, 2012 delete

cian N, harap N tabah..

Reply
avatar
shinji izac
AUTHOR
October 06, 2012 delete

kalau terlibat ngn family, mmg susah la..

Reply
avatar
zEri sAfEerA
AUTHOR
October 08, 2012 delete

bertabahla N. mmg x mudah, tp percaya la akan perancanNya.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 14, 2012 delete

ada hikmah atas sesuatu yg terjadi....

Reply
avatar