keputusan


tengah guwa khusyuk update daily report.  tetibe ringtone mesej kat henfon member guwa berbunyi ----

A : mesej kat B
B : tunjuk kat guwa mesej yang A bagi 

mesej A kat B :

"... korang, N tengah sedih sangat ni.. dia moody dari tadi.. tadi air mata dia tumpah masa luahkan kat saya. saya tak tahu nak buat camne ni.. jom kita bawak N kuar.. nanti mane tahu die sudi nak share problem dia tadi tu kat korang ke.. jom la.."

B pun terus kol N ajak kuar sesame.. setel keja, kamiorang pon gerak naik keta si A.. sampai destinasi. kamiorang pon pakat beli lah eskrem.. memasing beli perasa lelain.. saja takmo beli perasa sama sebab nak rasa yang lain-lain perasa =P

makan eskrem tangan bersilang-silang sebab pakat cedok sana sini.. belaga tangan sebab nak merasa orang tu orang ni punya.. kehkehkeh

sampai dah setel bedal eskrem, si N masih tak bukak mulut. dia memang lain dari dia yang selalu.. banyak diam.. tak banyak bunyi.. last-last member guwa si B dah tak tahan.. dia bukak mulut tanya..

B : nape aku tengok ko lain je ? macam penat sangat je arini.. 
N : emm biase la.. keje banyak tadi. kena cover training class lagi..
B : eleh yeke ? selalunye kalo ajak kuar, ko la paling exited.. tapi tadi tak pon.
     ko ade masalah ek ?? lain macam je aku tengok muke ko..
N : emm.. ala takde pape la.. penat keje je..
B : baik ko cakap cepat.. ko ade problem kan?? baik ko cite..
N : (muke dah lain.. air mata dah berlinang) ala takyahla tanye lagi dah.. 
B : cite cepat ko kenape.. aku tau ko ade sorok something.. 
N : *tahan air mata ---

A, B dan guwa tengokkan je N..

last-last N give up.. dia bukak mulut jugak..

yelah.. nak citela ni.. nahh (hulur galaxy note die -- baca mesej whatsapp dia dengan kekaseh hati dia)
banyak.. antaranya :

N : ".. awak dah ada calon lain ke?.."

kekaseh : "hermm.. "

N : "hermm tu maknenye ade la ey?"

kekaseh : "susahla awk.. banyak hati nak kena jage.. family lagi.."

N : "..dah lama ke awak berkawan dengan dia ? "

kekaseh : "lebih kurang sama macam saya kenal awak.. "

****************************************

susah jugak bila masuk bab family ni.. guwa harap si N tabah untuk hadap apa saja unexpected answer dari kekaseh hati dia.. dan guwa sangat berdoa supaya N tak down.. i know u can be better N ----

34 comments:

  1. celaru jugak cita nie .

    he3... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cian N. die tgh celaru gila skang. guwa pon celaru gak nih =P

      Delete
  2. dah mcm lagu nora dah

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kisah chinta yg blm tahu ending die la tikah

      Delete
  4. sedihnye kalo jd N tu..hope dia tabah k. ape masalh laki tu sebenarnye eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hermm tu la Linda.. cian N skang tgh sedih..
      x sure lagi ape mslh lelaki tu.. nanti nak
      soal jawab dlu..

      Delete
  5. emm mcm tu sekali? lelaki buat pilihan? kejam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki tu blm buat pape keputusan pon lagi.

      Delete
  6. tak tahan bila kekasih dia ckp lamanya kenal dengan org lain tu sama lamanya dia kenal dengan N.

    dia boleh maintain pulak noh. dalam satu masa . sabar k. mungkin ada orang lain yg lebih baik dari kekasihnya itu itu N.

    lebih tahu sebelum kawin dari dah kawin baru tau boleh punah semuanya. Still have a time N.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hermm tu la kak.. pedih jgak bile dgr camtu..
      kisah N blm tamat kat sini.. blm ada ending
      pun lagi.. harapnye ada ending yg manis lah..

      Delete
  7. erm tula kan. sy pon tak dpt nk membantu kalo bab2 family ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hermm tu lah ifah..
      kalo dah masuk bab
      FAMILY ni mmg ssh.

      Delete
  8. Sedih nyer bile jd mcmniy erk..??..(~______~)..hope N cekal dan tabah..setiap yg berlaku ade hikmahnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg N sedih la ain. harapnye camtu la.

      Delete
  9. ckp kt dia..dugaan tu kecik je...ada kt luar sn yg ditimpa lg bsr n dahsyat..sabaq byk2 no

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak. ana dah ckp camtu kat dia.
      suruh dia byk2 sabaq. mesti ada
      hikmah besar yg nak mai nanti.
      insyaAllah kan kak.

      Delete
  10. Terjebak dalam hubungan yang tak pasti... Memang boleh merana dengan segala tanda tanya~
    *selalu cuba menjauh dengan orang yang macam ni*
    Salam kenal;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. cian plak N dah terlibat dlm
      kancah percintaan sebegitu.. hermm

      Delete
  11. sebab tu kita jangan terlalu menyintai sesama manusia ni.. cinta manusia ni tak kekal. awal2 je yang kononnya betul2 gah. lama2, cinta tu akan pudar.. tak seperti pada awal2. lelaki perempuan sama je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan sebab tu jugak kena get ready awal2
      utk prepare HATI kita utk terima apa
      saja kemungkinan yg bakal nk jadi..

      Delete
  12. Aku sebagai lelaki pun rasanya kalau duduk dekat tempat N memang rasa sedih dan celaru..


    Berbalik kepada yang Maha Kuasa. Doa dan tawakkal jangn berhenti.

    ReplyDelete
  13. sedihnya. kalau dah tahu ada calon lain dari awal, tak payah lah teruskan hubungan lagi. buat orang lain merana pulak. wuwuu

    ReplyDelete
  14. cian N, harap N tabah..

    ReplyDelete
  15. kalau terlibat ngn family, mmg susah la..

    ReplyDelete
  16. bertabahla N. mmg x mudah, tp percaya la akan perancanNya.

    ReplyDelete
  17. ada hikmah atas sesuatu yg terjadi....

    ReplyDelete