lukisan tangan


Baru-baru ni guwa dengan Team kerja guwa baru setel buat Karnival Jalurlebar kat Felda Sungai Kelah, Sungkai Perak.. Karnival atau Hari Terbuka ni jadi event wajib setiap Broadband Center under P1 wimax bagi suku terkahir tahun duaribuduabelas ni lah.. kira ini event untuk penutup tahun ni lah jugak..

setakat ni ada 9 site center yang under P1 wimax.. guwa jugak salah satunya.. event satu hari kat Sg Kelah itu hari memerlukan kamiorang datang awal satu hari sebelumnya lah untuk buat last preparation..

sampai tengah malam jugakla kamiorang buat kerja.. daripada balut hadiah + set up khemah untuk orang berniaga + khemah urusetia + ruang untuk pameran.. 

Besok paginya (13 Oktober) seawal jam 7 pagi kamiorang dah terpacak kat tapak karnival.. dengan ujian hujan lebat sepanjang pagi.. fuhhh memang dugaan.. dan macam biasalah event besar, konfemlah ada pembahagian tugas masing-masing.. 

mulanya guwa kena jadi cameraman untuk snap gambar segala benda masa hari kejadian.. tapi atas sebab² tertentu guwa kena handel booth face painting and cloth painting.. memula nerves gak guwa sebabnye mane la pernah guwa conteng muka orang.. ini bukan conteng sesedap rasa tu okeh ? ini conteng art punye cerita.. gile engko tak cuak ! tapi bila guwa dapat tau guwa kena handel booth tu dengan itu adik manisss Lin (member guwa) hilang rase debor weyhh ! 



kamiorang pun layannnnnkan je lah apa yang orang request.. dan majoritinya yang mai adalah kanak-kanak comel.. maybe sebab tengok kamiorang yang comel ni handel tu la deme mai ramai² agaknye.. hahaha gile perasan ko ana =P

dan sepatutnye painting ni should be "face painting " ---- kat muka tapi bila deme nengok guwa painting Bee comel tu kat tangan, pakat sua tangan jugak.. sipbekla jugak sebabnya kalo deme sua pipi, ketaQ jugak guwa nak lukih kat muka deme tu agaknye.. kehkehkeh

ada lagi 8 site yang belom setel.. 

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)
memang agak sibuklah bulan ni dan bulan berikutnya.. phewwww~ Semoga dipermudahkan segalanya hendaknya. aminnnn --- 


p/s : Encik Boss, i know u watching me and my diary.. semoga Encik Boss sihat selalu.. doakan segalanya dipermudahkan.. and if u read dis, plisss do leave some footprints yaaa.. need some motivation =.=

43 comments:

  1. hehehe.. tak ada gambar muka kena conteng ke??hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr ade je tp saje takmau letak..
      sebab yg lukis kat muka tu bkn
      hasil contengan ana.. ehehe

      Delete
  2. ahhhh cantik! mudah tanggal ke lukisan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sgt tanggalnye.. basahkan je tisu atau kenekan
      air secara terus je pun dah padam =P

      Delete
  3. point dh tu dpt conteng muka org.... hahaha.... conteng je lambang The Red Warriror... mesti diaorg suke. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg point sgt dah juanz ! hahaha
      sipbekla ana x sejahat tu nk
      conteng sesedap rasa muka org..hehe
      next time la buat lmbg Red Warrior =P

      Delete
  4. haha... mesti vogue habess...

    ReplyDelete
  5. syoknyeee..nak balik besout le 17 nov tu, boleh conteng2 muka gak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. syokk Linda ! meh le nanti 17November balik Besout..
      kami berkampong kat Besout 1 nanti time tu.. hehe

      Delete
  6. minat jugak dgn lukisan tgn camni tp xreti nk buat haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun bkn reti sgt ni.. masa nk lukis tu
      pun jenuh dok bertafakur dlm hati mntak
      jgnla jadi hodoh lak hasilnye.. ahaksss ~

      Delete
  7. hehehe npe x conteng kat muke je cik ana ? mst comel nti kan :)))

    luv,
    cik zek ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr ade gak masa last tu bdak mntak lukis
      kat pp dorang.. tp bkn cik ana la yg lukis..
      tu yg mls nk upload gambar.. hehehe

      Delete
  8. encik bos mestila selalu tengok..nk tengok anak buah kesayangan mencoret kata dalam diary ni..keep it up..sibuk, sibuk jugak..tapi encik bos jangan lupa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr haiyo "encik bos mestila selalu tengok" ngeee =P
      bz camne pon insyaAllah tak lupenye kat encik boss nih.. ehee

      Delete
  9. kreatif..nak coteng2 jgak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak gak ke ? moh le nanti mai turun yg
      kat Besout punye Karnival.. eheee =P

      Delete
  10. waaaa... dlu time kat skolah rajin la buat. nak2 kalau ada pen warna-warni glitter bagaikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Dysha, ade pen glitter tu lg la
      addict nak buat benda nih.. ehehe =P

      Delete
  11. Wuittt Anamizu... I did not watch u and your diary hehehe :P :P :P Don't worry, we'll do things like we always do... PJK P1 style. We'll always be a team forever

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr alamak ! seriyesly is dis my Encik Boss P1???
      "PJK P1 Style" <-- sangatnyeeeee sinonim with u !!!
      homaiiiiiii u do read my diary dont u? =P

      Delete
    2. Haha... Silent reader bertahun2 lamanye...jgn mare :p

      Delete
    3. "bertahun lamanye" <-- dah berape lama buat keje ni ?? no wonderla aritu ada ckp psl "beza keta lelaki VS pompuan" ape smua..rupenye dah lama buat keje ni ye ! eee mmg sangatnyeeee nak kena nanti incik boss nih ! grrr ~ =P

      Delete
  12. comel bee tu. kalau kite yg buat, jadi comot. komfem. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee memule je comot.. bile dah dpt tune,
      mesti comel punye . konfem ;) ehee

      Delete
  13. fuh.. m kalau kasi kat anak anak ni dorang mesti suka main. sebab bab conteng conteng serah saja kat dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo bg kat budak2 mmg la feveret dorang.. hehe

      Delete
  14. hmmm...encik bos mana la pulak yang tulis tu?hehehehe..ramainya encik boss dalam ni?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hermmm ni Encik Boss yang mana pulak ni ?
      ramai pulak dah Encik Boss adehh

      Delete
    2. hehehe..ni encik boss yang lain..cik ana ni...encik boss tau, mesti cik ana boleh teka...

      Delete
  15. bestnya ada road tour banyak tempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. best jugak bila buat event yg kea tour camni..
      takdela duduk dlm ofis je kan Hans? hehe

      Delete
  16. lawa lukisan kat tangan tu :)

    ReplyDelete
  17. Rasa macam dah komen tapi macam belum.. ;D


    Event macam ni memang agak memenatkan tapi bila fikir balik keseronokan mampu mengatasi kepenatan tu cewahh.


    Nasib baik boss aku tak pernah masuk blog aku.. Encik Boss kau lelaki, kira sweet la kan bila dia baca blog pekerja perempuan dia.. hihi

    ReplyDelete