lukisan tangan

12:15 AM 43 Comments A+ a-


Baru-baru ni guwa dengan Team kerja guwa baru setel buat Karnival Jalurlebar kat Felda Sungai Kelah, Sungkai Perak.. Karnival atau Hari Terbuka ni jadi event wajib setiap Broadband Center under P1 wimax bagi suku terkahir tahun duaribuduabelas ni lah.. kira ini event untuk penutup tahun ni lah jugak..

setakat ni ada 9 site center yang under P1 wimax.. guwa jugak salah satunya.. event satu hari kat Sg Kelah itu hari memerlukan kamiorang datang awal satu hari sebelumnya lah untuk buat last preparation..

sampai tengah malam jugakla kamiorang buat kerja.. daripada balut hadiah + set up khemah untuk orang berniaga + khemah urusetia + ruang untuk pameran.. 

Besok paginya (13 Oktober) seawal jam 7 pagi kamiorang dah terpacak kat tapak karnival.. dengan ujian hujan lebat sepanjang pagi.. fuhhh memang dugaan.. dan macam biasalah event besar, konfemlah ada pembahagian tugas masing-masing.. 

mulanya guwa kena jadi cameraman untuk snap gambar segala benda masa hari kejadian.. tapi atas sebab² tertentu guwa kena handel booth face painting and cloth painting.. memula nerves gak guwa sebabnye mane la pernah guwa conteng muka orang.. ini bukan conteng sesedap rasa tu okeh ? ini conteng art punye cerita.. gile engko tak cuak ! tapi bila guwa dapat tau guwa kena handel booth tu dengan itu adik manisss Lin (member guwa) hilang rase debor weyhh ! 



kamiorang pun layannnnnkan je lah apa yang orang request.. dan majoritinya yang mai adalah kanak-kanak comel.. maybe sebab tengok kamiorang yang comel ni handel tu la deme mai ramai² agaknye.. hahaha gile perasan ko ana =P

dan sepatutnye painting ni should be "face painting " ---- kat muka tapi bila deme nengok guwa painting Bee comel tu kat tangan, pakat sua tangan jugak.. sipbekla jugak sebabnya kalo deme sua pipi, ketaQ jugak guwa nak lukih kat muka deme tu agaknye.. kehkehkeh

ada lagi 8 site yang belom setel.. 

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)
memang agak sibuklah bulan ni dan bulan berikutnya.. phewwww~ Semoga dipermudahkan segalanya hendaknya. aminnnn --- 


p/s : Encik Boss, i know u watching me and my diary.. semoga Encik Boss sihat selalu.. doakan segalanya dipermudahkan.. and if u read dis, plisss do leave some footprints yaaa.. need some motivation =.=

43 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
boni kacak
AUTHOR
October 22, 2012 delete

hehehe.. tak ada gambar muka kena conteng ke??hehehe

Reply
avatar
Noraim
AUTHOR
October 22, 2012 delete

ahhhh cantik! mudah tanggal ke lukisan tu?

Reply
avatar
juanz
AUTHOR
October 22, 2012 delete

point dh tu dpt conteng muka org.... hahaha.... conteng je lambang The Red Warriror... mesti diaorg suke. huhuhu...

Reply
avatar
October 22, 2012 delete

haha... mesti vogue habess...

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
October 22, 2012 delete

syoknyeee..nak balik besout le 17 nov tu, boleh conteng2 muka gak..hihi

Reply
avatar
Khairul Zamri
AUTHOR
October 22, 2012 delete

minat jugak dgn lukisan tgn camni tp xreti nk buat haha

Reply
avatar
October 22, 2012 delete

hehehe npe x conteng kat muke je cik ana ? mst comel nti kan :)))

luv,
cik zek ^^

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 22, 2012 delete

encik bos mestila selalu tengok..nk tengok anak buah kesayangan mencoret kata dalam diary ni..keep it up..sibuk, sibuk jugak..tapi encik bos jangan lupa...

Reply
avatar
fiqkbe
AUTHOR
October 23, 2012 delete

comel nyer ;D

Reply
avatar
confdeb
AUTHOR
October 23, 2012 delete

kreatif..nak coteng2 jgak..:)

Reply
avatar
October 23, 2012 delete

waaaa... dlu time kat skolah rajin la buat. nak2 kalau ada pen warna-warni glitter bagaikan

Reply
avatar
Encik Boss
AUTHOR
October 23, 2012 delete

Wuittt Anamizu... I did not watch u and your diary hehehe :P :P :P Don't worry, we'll do things like we always do... PJK P1 style. We'll always be a team forever

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
October 24, 2012 delete

comel bee tu. kalau kite yg buat, jadi comot. komfem. :D

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
October 24, 2012 delete

fuh.. m kalau kasi kat anak anak ni dorang mesti suka main. sebab bab conteng conteng serah saja kat dorang.

Reply
avatar
Encik Boss
AUTHOR
October 24, 2012 delete

hmmm...encik bos mana la pulak yang tulis tu?hehehehe..ramainya encik boss dalam ni?...

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

errr ade je tp saje takmau letak..
sebab yg lukis kat muka tu bkn
hasil contengan ana.. ehehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

senang sgt tanggalnye.. basahkan je tisu atau kenekan
air secara terus je pun dah padam =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

mmg point sgt dah juanz ! hahaha
sipbekla ana x sejahat tu nk
conteng sesedap rasa muka org..hehe
next time la buat lmbg Red Warrior =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

vouge tak vouge gak la.. hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

syokk Linda ! meh le nanti 17November balik Besout..
kami berkampong kat Besout 1 nanti time tu.. hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

takdela kreatif sgt pun.. hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

ni pun bkn reti sgt ni.. masa nk lukis tu
pun jenuh dok bertafakur dlm hati mntak
jgnla jadi hodoh lak hasilnye.. ahaksss ~

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

errrr ade gak masa last tu bdak mntak lukis
kat pp dorang.. tp bkn cik ana la yg lukis..
tu yg mls nk upload gambar.. hehehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

errr haiyo "encik bos mestila selalu tengok" ngeee =P
bz camne pon insyaAllah tak lupenye kat encik boss nih.. ehee

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

nak gak ke ? moh le nanti mai turun yg
kat Besout punye Karnival.. eheee =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

haah Dysha, ade pen glitter tu lg la
addict nak buat benda nih.. ehehe =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

errrr alamak ! seriyesly is dis my Encik Boss P1???
"PJK P1 Style" <-- sangatnyeeeee sinonim with u !!!
homaiiiiiii u do read my diary dont u? =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

eheee memule je comot.. bile dah dpt tune,
mesti comel punye . konfem ;) ehee

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

kalo bg kat budak2 mmg la feveret dorang.. hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 24, 2012 delete

hermmm ni Encik Boss yang mana pulak ni ?
ramai pulak dah Encik Boss adehh

Reply
avatar
naF1s
AUTHOR
October 27, 2012 delete

Haha... Silent reader bertahun2 lamanye...jgn mare :p

Reply
avatar
Hans
AUTHOR
October 27, 2012 delete

bestnya ada road tour banyak tempat

Reply
avatar
Lea Isnawi
AUTHOR
October 27, 2012 delete

lawa lukisan kat tangan tu :)

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 28, 2012 delete

"bertahun lamanye" <-- dah berape lama buat keje ni ?? no wonderla aritu ada ckp psl "beza keta lelaki VS pompuan" ape smua..rupenye dah lama buat keje ni ye ! eee mmg sangatnyeeee nak kena nanti incik boss nih ! grrr ~ =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 28, 2012 delete

best jugak bila buat event yg kea tour camni..
takdela duduk dlm ofis je kan Hans? hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
October 30, 2012 delete

eheee mekaseh Hnahdy =P

Reply
avatar
Encik Boss
AUTHOR
October 30, 2012 delete

hehehe..ni encik boss yang lain..cik ana ni...encik boss tau, mesti cik ana boleh teka...

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
October 30, 2012 delete

Rasa macam dah komen tapi macam belum.. ;D


Event macam ni memang agak memenatkan tapi bila fikir balik keseronokan mampu mengatasi kepenatan tu cewahh.


Nasib baik boss aku tak pernah masuk blog aku.. Encik Boss kau lelaki, kira sweet la kan bila dia baca blog pekerja perempuan dia.. hihi

Reply
avatar