Mengimbau Dunia Cowboy | Part II

Walaupun kursus aku bertemakan Cowboy, tak semestinya aktiviti hanya berkisar pada cowboy dan kuda semata-mata. Kalini kami divided into two team :  Black Pearl dan jugak Flying Dutchman. Tugasan kalini agak mencabar bagi kami yang gegerl semua ni lah. Kalo yang lelaki nengok je tugasan ni, kemain suka lagi. Aku suka sebenarnya aktiviti fizikal ni cumanya bila melibatkan air terutamanya laut atau pun sungai yang kedalamannye melebihi paras dada, aku agak nerves kat situ. Maklumlah kan, makcik ni dulu pernah lemas masa umur 5 tahun.

Makanya ya anak-anak, peristiwa itu terus menerus menghantui pemikiran guwe ini. Gitewwww =P 

Ini masa sesi introduction oleh facilitator kat situ. Dorang ajar la cara nak susun buluh tu, cara untuk ikat buluh tu and cara untuk ikat tong biru tu supaya rakit akan balance. Takdelah senget benget bila engko dok syok-syok mendayung tu nanti. Kang kalo tak ikat betul-betul, ada pulak kawan yang terlocot terperosok pulak di celahan buluh tu. Haaa kan dah naya cenggitu =P


Cheyyyy inilah rakit yang dah berjaya disiapkan dengan jayanya. Kemain posing semua macam konfiden menang aje tu ha. Pada hal dalam hati, masing-masing dok telan air lior je nengokkan bendera yang perlu diambil nunnnnnn kat tengah laut sana nu ~

Tudiaaa dah mula timbul segala urat sendi. Pakat mendayunglah menuju ke puncak jaya untuk dapatkan bendera tu ha kat tengah laut. Sambil mendayung sambil dok mengucap. Maklumlah takot jadi ape-ape pulak tengah laut tu. Life jacket tu je la penyelamat yang ade pun kehkehkeh 

Tadaaa dah makin sampai ke tengah laut dah. Pada hal masa nak mula tu, semua dok mengomel takot tenggelam lah, takot ada ikan jerung lah. Hahahaha giler pemikiran! Pengaruh DVD betoi =P


Dan akhirnya dah berjaya amek bendera pastu kena tukar posisi badan pusing ke arah pantai semula. Dek non, tukar posisi tu sambil dok atas rakit yang kat tengah laut tu tau. Bukannye boleh engko nak cakap ehhh kejap ye kejap ye nak tukar posisi kejap.. takdenye. Masa tu dah tak fikir tenggelam dah. Yang engko fikir -- nak dapatkan bendera pastu nak patah balik ke pantai dengan menjadi juara. Tak peduli dah ikan jerung segala bagai =P

Alhamdulillah team Flying Dutchman berjaya menjadi juara untuk acara mendayung rakit di tepian pantai kehkehkeh =P

Ada lagi aktiviti air lepas je berakit-rakit ke tengah pantai tu. Nanti aku citer lain.Jeng jeng jeng~


 

17 Lovenote(S):

  1. aktiviti yang mencabar dan menyeronokkan,bestnya :-)

    ReplyDelete
  2. bestnya mendayung2 atas rakit buatan sendiri. mesti semangat mendayung tu kan. hehehe

    ReplyDelete
  3. Time2 banjir nanti... Bolehlah buat tutorial masuk Youtube... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  4. Peerrghhhhh!!!
    Power power power!!!

    ReplyDelete
  5. bestnye naik rakit!
    kalo ezy pon benda2 yg melibatkan air ni seram sejuk sikit nk join..
    mmg spisis tkot air.. sobs,,

    ReplyDelete
  6. pehh..! aktiviti yang paling best..!

    ReplyDelete
  7. Seronoknya berakit. Mesti jadi kenangan terindah ni. Tambah plak dah jadi juara :)

    ReplyDelete
  8. Wah, seronoknya :) ingat time join program dekat kolej dulu..mendayung atas rakit buatan sendiri...hehe :)

    ReplyDelete
  9. Assalam ana,
    waaaaaaaaaaa
    berakit uls
    akak takuit hokeyh he3

    ReplyDelete
  10. Ha aktiviti mcm ni la bagus..segarkan otak yg beserabut...hirup udara segar sambil ketawa sepuas2nya..baru hilang rasa tekanan. Like 1305.

    ReplyDelete
  11. Ha aktiviti mcm ni la bagus..segarkan otak yg beserabut...hirup udara segar sambil ketawa sepuas2nya..baru hilang rasa tekanan. Like 1305.

    ReplyDelete
  12. waaa...berakit2 ke hulu berenang renang ke tepian laa nihh...menarik nihhh hihihi

    ReplyDelete
  13. tu dia kayuh kayuh hahahahah

    ReplyDelete
  14. Siap berakit pula yer ^^

    ReplyDelete
  15. best ni aktiviti berakit..lama x buat

    ReplyDelete
  16. wahhhh tengah laut tuu, cukupla sekali pernah jatuh kat lautt. haha. tu pun dah separa tenggelam huhu. tapi tahniah kat akak dah berjaya lepasi fear tuu heee ^^

    ReplyDelete
  17. mesti panas lit lit ni

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu