Mengimbau Dunia Cowboy | Part III

9:40 PM 14 Comments A+ a-

Setel je berakit² ke hulu tu, cuaca pun dah makin terik. Pada hal baru pukul 11 lebih je masa tu. Semangat 'air' masih belum hilang lagi. Dengar pulak suara Bosses kat belakang ajak terjah ke pool pulak cuci² badan katanya. 

Huh hape lagi, menggeletis la semua tak sabar nak terjah ke kolam pulak dah. Aku ni maklumlah, bab² air ni aku kurengggg sikit. Tambah pulak cuaca panas lain maciammm sekarang ni, kepala hotak aku ni  kira nak balik mandi je la kejenye. Daripada aku berjemur menggelapkan lagi kulit aku yang tak berapa nak cerah ni, baik la aku p mandi sambil mendendangkan lagu riang kat shower dalam bilik air kat bilik tu je ye dak.
 
Tapi, apakan daya. Perintah orang atasan jangan dibantah. Kelak buruk padahnya. Kalo Boss murka nanti, ditariknye gaji, naya lak aku hahahaha. Nak tak nak, aku dengan paksarela pun join la jugak ke kolam tu.
Belum ape-ape lagi, kami yang gegerl dah serbu dulu kolam kecik yang ada jacuzzi ni. Boss² tu ha baru nak slow talk dengan staff kat situ pasalnye attire kamiorang ni tak menepati syarat sebenarnye. Yelah kan sepatutnye kena pakai swimming attire. Ishh idok le pulak sanggup aku nak pakai. Berdarah pulak hidong boss² aku tu karang kalo tengok kami ni pakai bikini / swimming trunk. Tak jadi nak water sport pulak karang hahaha! 

Aku tak taw jampi serapah hape yang boss aku guna dalam sesi pujuk memujuk tu, yang penting kami dapat mandi sepuasnya kat situ tanpa ada orang yang marah². Plus yang lagi heaven, takde sape pun orang lain selain group kami kat situ.Mana nak ada sapa pun sebabnya kami kursus tu weekdays. Kami je group yang ada kat situ. Ada la jugak kids group dari international school mana entah tengah berlari berkejaran pegang map macam tengah buat task explorace agaknye.Macam² bahasa aku dengar dorang guna. Ada bunyi German. Ada bunyi Arab. Ramli baca tak bunyi langsung pun ada! hahahaha


Ini pulak pool side. Ya inilah dia dayang² cheerleader kononnya. Siap garu-garu kaki segala bagailah member aku ni. Tup-tup otomatik bertukar jadi pengadil yang tak berapa nak adil lepastu. Asyik sebelahkan team yang dia rasa buleh nak menang je. Team yang satu lagi asyik kena red card aje  hahaha

Masing² tunjuk aksi paling hebat lettew. Kolam ini infiniti pool. Kena pandai² ejas diri sendiri la dalam air tu. Kalo terlajak rakit, buleh di undur, tapi kalo terlajak lompat sangat, ke bawah sana lah peginye engkau dek non =P

Memandangkan ini hari last kamiorang berkursus, dapat pulak greenlight berendam kat sini selama sejam lebih dari boss² yang agak havoc masa tu. Dah macam naik syeikhhh aku nengoknye boss² aku waktu ni. Release tensen agaknye kot. Selama ni asyik duduk ofis aje ngadap tekanan dari superior deme, ini kali, tak kasi chance. Serangggggg! Sipbaikkla kena pergi solat Jumaat, kalo tidak, takmau naik ke darat lagi semua tu. Syok berendam bagaikan dugung duyung terdampar kate ko! hehehe


14 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
March 27, 2015 delete

Amboi berkubang dalam kolam... Patutlah kurang air dalam kolam tu.. He he he...

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
March 28, 2015 delete

semua cowboy pakat berkubang hahahahaha

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
March 28, 2015 delete

mak aihhh sedapnye blh mndi kolam..
berkubang la sampai penat.. haha

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
March 28, 2015 delete

huihh...cowboy main air dlm kolam....hihihi

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
March 29, 2015 delete

hebat koboi2 ni main game dalam infinity pool... enjoy jangan tak enjoy dek non... hahah ;3

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
March 30, 2015 delete

Alahai, teringin lak nak berendam gitu... Panas sangat hari nie ^^

Reply
avatar
March 31, 2015 delete

Assalam ana,
he3
dayang ada, dugong pun ada
baguih3 :P

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
April 04, 2015 delete

kalau boleh masuk kolam tu 2 jam pun x pe

Reply
avatar
Cik Nadyya
AUTHOR
April 05, 2015 delete

fuhh syoknya mandi kolam..hoho

smua kawan2 sekerja n bos melayu ek? bestnyaaaa..

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
April 05, 2015 delete

infinity pool? gerunnya -.-

macam best je tengok... tapi saya pun pernah kena juga dengan kes attire ni... xley mandi sebab x pakai swimming suit. hello, i rela mandi dalam bilik air dari mandi disirami dosa..

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
April 07, 2015 delete

Giler seronok main air...jelesnya..jelesnya..hehe :)

Reply
avatar
Wardah Aneesa
AUTHOR
April 17, 2015 delete

biasenye attire tshirt mmg pyh nak masuk kolam2 mcm ni. tapi dah dibolehkan tuuu kire besttlaaa heeee :)

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
April 19, 2015 delete

acara seperti ni memang best boleh eratkan antara staf

Reply
avatar
April 19, 2015 delete

alaaa ngade je lebih semua tu nak swimming attire lak.. tapi kalo pakai yg muslimah nye ?
hehehe..

bestnyaaa berendam gitu.. lama da x berendam..

Reply
avatar