Moto Besar

by - 07 January



itu hari masa member guwa si Pidus mai lepak sembang² panjang tu, banyakla yang kami orang sembang.. daripada sembang bab bertunang --- hantaran --- nikah --- kawen apa semua pastu kami berpindah pulak ke bab motor.. 

haah iye bab motor.. Pidus bukak bab Motor..dan motor kat sini adelah motor jenis Naza Blade ke.. Honda ke.. yang cc besar tu.. yang paling cincai 250cc tu.. Pidus meluahkan la pasal dia memang ada niat dan agak minat nak beli, tapi tunang dia tak bagi..

ekceli sebelum bertunang lagi dah Pidus kata dia memang ada simpan niat nak rembat Naza Blade sebijik.. sebab member dia memang ada yang kaki motor besar ni.. baru rare nak shoot utara selatan ikot highway kata Pidus la..

pastu Pidus pun bukakla cita camne yang boleh menyebabkan dia rasa nak beli motor tu.. dia ada member.. member dia ni dah beli la motor besar tu.. pastu member dia ni pon joinla forum – kelab motor.. pastu join la geng motor ni p merata.. p belah utara lah ke area Hatyai sana.. bila weekend je Pidus kata member dia tu cita la depa tu pakat p enjoy ke sana..

majoriti  pulak yang join kelab motor besar ni dah tentu la orang yang dah stabil financial dia.. yang dah jadi hasben orang.. dah ada isteri.. tapi bila sampai part enjoy dengan geng kelab motor ni rupanya bukan enjoy biasa tu.. kalo p Hatyai tu bukan kata p ronda saja.. sewa hotel,pastu siap ada gegerl teman tiap malam.. pilih saja nak ayam mana habaq hang!  perhh ! anak bini dok nganga la kat umah.. rupanya pak depa tudia dok pulun kemain ~

dari situ baru la si member Pidus ni tau style kelab motor ni enjoy dan social camne.. tapi bukanla guwa nak chop semua Kelab Motor camtu.. itu base on apa yang member Pidus tu cite je la..  konfemla ada je Kelab Motor yang suci murni tulus ikhlas je segala aktiviti yang depa buat.. dari situ jugaklah dia dok racun je si Pidus ni suruh rembat motor besar sebijik supaya dia ada la geng motor yang boleh enjoy tapi masih berada pada landasan kebenaran..  

hemm guwa ni tiap kali balik kampong ikot highway bila ada je group motor besar lalu, guwa selalu imagine yang bawak motor tu kalo bukak helmet konfem hensem gila habaq hang! konon² bukak je helmet + flip hair .. walaaaaahh ~

tapi hakikatnya selalunya yang dok bedesup guna motor besar ni dah sebaya ayah² kita je.. sebab duit dah banyak.. depa tak tau nak buat apa tu yang rembat motor besar tu.. sesungguhnya guwa tidak akan tertipu lagi dengan bayangan itu.. chittt ~

You May Also Like

35 Lovenote(S)

  1. nnt ad suami suh la die beli 1biji moto gak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. taknaklah bagi hasben beli motor besar nih..
      karang die dok merempit sesaje plak.. hehe

      Delete
  2. aah betul tu.
    dulu tgk movie, selalu yg bawa moto besar ni
    ensem kacak bergaya
    tapi realiti nya?
    bwahaha
    pernah gak terkena haha
    baru nak usha
    sekali beliau buka elmet
    pfttt botak!
    tak ensem lak tu -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan ? slalunye mmg kekononnye hensem la kan?
      rupenye tu semua propaganda dlm movie je.. chitt~ haha

      Delete
  3. aih. kalau sampai bersosial tahap sewa bilik ada gegirl teman, mmg parah kak. ish3.

    tapi, ada je lagi kelab2 moto yg tak buat cenggitu. kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bersosial tahap dewa la CT sbb deme
      dah byk duit pastu tak tau nk watpe dah..
      tu yg deme enjoy chill je tuh =P

      Delete
  4. selalu di momokkan org bawak moto besaq ni ensem....hehehe

    ReplyDelete
  5. bergantung kepada individu juga.. jika dia nak buat jahat, dia akan buat jahat.begitu juga sebaliknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mmg le Boni.. depends pd diri sndiri je sbnrnye pon =P

      Delete
  6. huhu..tau xpe. linda selalu membaygkan yg bawak moto besar tu muke ala2 korea. Tp sebenarnye semua dah baye2 ayah kite kan kak. Syok la tengok dorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboihh nk muke ala2 korea tu Linda.. hehe
      sekali bukak helmet nahhhhhh todia =P

      Delete
  7. haaa betul la..biasanya geng2 motor besar ni ramai yg dah berusia..ayah kawan aku selalu la konvoi dgn geng2 motor dia..wife dia ikut sekali la..pegi hatyai, sutun and macam2 lagi..

    org muda2 ada gak yg minat aktiviti tu..tapi org muda2 yg kaya la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo yg jns knvoi bawak wife sekali tu
      kira takde hal Encik H.. ni yg jenis
      ada anak bini tp enjoy kemain ha.. pffft~

      "org muda yg kaya"-- susah gak nak jumpak
      org muda kaya yg STEADY iman dia :)

      Delete
  8. bila la nak merasa ada & bawak moto besar ni.wuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah ! pengantin mai jugak akhirnya! ahaakks ~
      aku konfiden ko dpt beli sebijik xlama lg lan =P

      Delete
    2. ntah bila la tu agaknya kan.doakan la ye.hehhehe

      Delete
  9. nak minta sponsor..nak beli moto besar juga..haa

    ReplyDelete
  10. salam ana :)

    sempoi cara penyampaian entry ana ni..ralit ayie bacanya :D

    sedih jugak ada group2 motor mcm tu kan? tu yg last eksiden dijln raya tuh...

    ReplyDelete
  11. Bukan salah motor..tapi salah orang yang menunggang tu..motor x jahat..orang yang jahat.. :)

    ReplyDelete
  12. hahaha yang hensem tu motor diaorang ja.hahaha tuan dia kadang2 tua dh

    ReplyDelete
  13. moto besar kene la ade lagak jugak kan

    bese la tu

    ReplyDelete
  14. wah..bestla ade moto besar..xpnh lg merasa bwe..hmm...

    ReplyDelete
  15. tggu dh tua nnt la bru dpt beli motor besar ;D

    ReplyDelete
  16. selalu jugak berimaginasi bila moto besar lalu pikir mesti ensem gila yang bawak moto tue..hehe

    ReplyDelete
  17. Eza tak penah naik lagi moto besar.. mesti best laa, hee. maybe, one day kann..

    ReplyDelete
  18. Wah....tergoda dengan mamat motor besar ye? hahaha insyaallah satu hari suami Cik Ana pun akan pakai motor besar hehehehe!

    ReplyDelete
  19. hehehehe
    semoga Cik Ana berjaya lah berjumpa soulmate ada moto besar :)

    ReplyDelete
  20. dlu pun sy pk y konvoi motor besar ni...mude2 hensem belaka... rupe2nye.. hehhe

    ReplyDelete
  21. perh..bes nya klu ad moto besar.hehe

    ReplyDelete
  22. teringin gile nak naik motor besar...=D

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum.

    Dulu memang aku pun ingat org yg bawak moto beso ni, hensem2 blaka. Ya la kan, moto tu sndiri dah ckup 'hensem'.

    Tapi yang selalu aku jumpa..alah..aku sndiri kecewa,eh? hahahhaa

    ReplyDelete
  24. tgh tunggu yamaha XJ6 .. sapalah nak bagi ek ..hihihi

    ReplyDelete
  25. he3... selalu org yg dah berusia baru mampu...financial dan mantap...... kalu yg muda tu...dah sah2 anak somebody....

    ReplyDelete