Bajet

by - 06 January

semalam member sekolah guwa (Pidus) mai singgah kat ofis guwa.. lama kamiorang tak lepak + sembang sama-sama.. selalunya sebulan sekali Pidus mesti balik pastu datang lepak sembang-sembang dengan guwa..  kali ni kepulangan Pidus disertakan dengan berita gembira --- Pidus dah bertunang baru-baru ni..  guwa dapat tahu pon sebab kawan dia tag gambar bertunang Pidus kat fesbuk.. 

*salah satu sebab kenapa guwa masih tak delete akaun fesbuk -- keep connect dengan kawan-kawan



Bila Pidus masuk je ofis guwa, memang manissssss semanis gula la muka dia.. muka seri orang bertunang barangkali.. guwa pon rancakla sembang.. sembang punya sembang punya sembang, rupanya Pidus dah lama berkawan dengan tunang dia tu ---- 8 tahun.. start dari zaman dia belajar Poli Seberang Prai dulu.. Alhamdulillah panjang jodoh diorang.. kamiorang pon sembangla pasal bajet bertunang, bajet beli barang hantaran ape semua sampailah bajet utk majlis walimatulurus Pidus nanti 2 Februari (sebelah pompuan) kat Penang.. list punya list --- cerita punya cerita, tup tup Pidus kata lebih kurang 20K gak la bajet dia setakat ni untuk katering + sewa pelamin, fotografer, baju, + khemah apa semua.. belom masuk lagi bajet untuk beli doorgift ape semua.. 

20K oit ! gulpppp~ telan air lior gak guwa dengar Pidus cite.. itu kira pasangan dia jenis yang tak cerewet tu.. kira bukan yang jenis branded la.. jenis memahami suami.. kalo tak memahami lagi guwa tak tahulah kan memandangkan bekawan pon dah lebih 7---8 tahun.. ok bab yang tu guwa dah sengehh plus senyum je dengar Pidus cite..

Pidus bertunang 28 Disember 2012 haritu.. bakal nikah 2 Februari 2013.. tak berapa bulan sangat pun.. banyak benda kena setelkan dalam masa yang singkat tu.. tapi pada guwa bagus cara Pidus ni.. duit dah betol cukup + mampu, terus je pinang pastu set tarikh untuk nikah terus.. takyah peram lama.. guwa salute Pidus ! 


guwa doakan semoga segalanya berjalan lancar buat Pidus dan Cik Tunang.


You May Also Like

33 Lovenote(S)

  1. Gulp...20K??? hebat
    semoga berjalan lancar semuanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 20K tu kira yg x branded punya org la tu Faten =P

      Delete
  2. tahniah utk pidus..20 k..fuhh tapi zaman sekarang kan brg seme mahal2..zaman dulu leh la bajet..skrg nak bajet pun camtu jugak..nak tak nak semua benda nak guna kan..moga semuanya berjalan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betol tu Tihara.. zaman skgni semua benda mahal.. mane de dah yg boleh nak bajet 4--5ribu je.. tu lah hopefuly semuanya lancar lah
      untuk dorang hehe

      Delete
  3. semoga segalanya berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  4. hai Pidus..selamat pengantin baru in advance..:D

    cantik header..pinjam buleh? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboihhh Encik H ni kemain lagi in advance :D
      eleh header org tu lagi ohsem kot *lalalala~ =P

      Delete
  5. wah....teringat kawan nama firdaus gak, panggil piduih,..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana pon panggil dia piduih gak sebenarnye hehe

      Delete
  6. mak oiii 20k. tp, mmg zmn skrg belanja kawen bajet nye tinggi kan.

    semoga pidus tu bahagia smpai syurga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kira rendah la bajet tu misz aisya =P

      Delete
  7. untung dah samapai seru...
    anyway, cute blog...
    waccaaaa....
    hehehhhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung kan dah sampai jodoh depa ? hee
      blog mie lagi kiut kot rasanye hehe

      Delete
  8. nak kawen ni bukan senang kan kak.
    mental phisical kena kena ready. lagi2 bab duit macam ni lah. huhuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ezekli.. betoi tu CT. bukan senang.. mental+fizikal kena kuat. bab DUIT lagi la.. macam ayaq peginye huhu

      Delete
  9. pidus tu laki2 eak..mcm jealous je..hahaha ops serkap jarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sememangnye le Pidus tu LELAKI fazrulnoor oit..
      hape daa ko ingat dia pompuan ke hape? hahaha

      Delete
  10. sama mcm kawan saya kat sini, simpan dah smpi dah bepuluh2 ribu.tp x masuk minang awek dia lgi sebab awek dia masih study. dia tggu je awek dia habis study, terus kawen.. tp moral of the story, duit dah ada..bila2 masa je nak kawen..senang..x perlu nak tunggu awek habis study baru terhegeh2 nak simpan duit..kan. ehm..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh lagi untung la kawan Atie tu !
      tup2 nti bile awek die dah abes study
      boleh terus pinang je :)

      Delete
  11. tu dia 20k sekarang ni. zaman nak akak nanti bape k plak? adei..

    tahniah tuk pidus

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la kak.. zmn 2013 ni pun tu kira paling sikit la tu..
      paling basic paling standard la org kata.. takdela yg lelebih.
      tahun2 akan dtg pulak x tahu lah cemane kak huhu

      Delete
  12. eh jap,
    cik ana tukar balik header lama nape? -_-

    ok baru leh komen berkaitan dgn entry :p
    mmg pon nak kawen skrg bajet banyak. even nak buat majlis simple pun mau sampai 15k juga
    yelah, katering tu yg buat semua benda mahal.

    bukan nak katalah, orang ramai cakap nak buat kenduri ni biarlah berserhana bajet tak sampai 5k blablabla.

    tapi dorang tak fikir, katering tu yg buat mahal.
    makanan simple ayam-kari-dalca-air sirap-buah pun dah rm10/seorang
    kalau jemputan 1000 orang mana taknya 10k jugak kan.

    tak kan kite nak jamu tetamu makan ubi rebus kan.
    haish. bile berbelanja lebih orang kata membazir. padahal dorang tak de pk sume tu.huhu


    p/s: sorry banyak membebel.haha
    btw tahniah utk pidus. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr tak tukar balik lah Syazana..
      cume cik ana kekalkan kartun tu
      je.. sbb terase mcm comel pulak
      bile kartun muslimah tu tempek
      situ mcm kat header deulu tu =P

      yup ekzekli tepat sekali ! nak buat
      majlis yg konon paling simple pun
      skg ni mmg busuk2 pun 10---15K gak la..
      takde dah zaman 5---6 ribu boleh setel
      dapat kawen + katering ape semua..

      even nak bertunang pun skg ni dah ribu riban..
      cik ana ni entah tak tahulah sape yg berani
      nak masuk meminang -_-'

      Delete
  13. 20k dah sekarang? pergh.... rasanya ramai lelaki akan membujang agaknya lepas ni..ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha telan ayaq lioq dak Boni?? 20K oit baru buleh
      pinang anak dara orang.. hang jgn memain woi! =P

      Delete
  14. Replies
    1. ce try tengok / survey sample wedding list..
      inshaAllah yukino akak jumpak ini yg paling
      simple la ni bajet utk wedding :)

      Delete
  15. huhu..20k , tinggi kan kos nk kawin. tu pun da abis jimat. Huaaaa.. Semoga wedding pidus berjalan lncar.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la Linda.. paling cincai la dah tu..
      tu pon dah 20K wo.. mana da dah yg murah
      skg ni kan Linda..

      smoga majlis Linda nanti dgn Raja pon
      lancar je smua :)

      Delete
  16. awak bagi alamat dkt teddy_bie87@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. wah banyak jugak ek bajet..prepare siap2.hehe :)

    ReplyDelete
  18. Wah....lepas ni Cik Ana pula kan? hehehhe tak sabarnya :)

    ReplyDelete