Segmen : Kartun Kesukaan Saya





Segmen ni akan tamat pada 17 Disember 2011 



segmen anjuran era kecik ni dah start masa awal disember aritu.. unik gak segmen ni sebab tu guwa join..hehe.. syarat-syarat die senang je..semua ade kat sini.. 





nama kartun : usop sontorian
kenapa?? : guwa minat gila kartun usop ni sebab memang kartun 1 malaysia lah.. setiap bangsa yang ada kat malaysia ni digarap baik dalam watak masing-masing.. usop boleh berkawan baik dengan semua bangsa tak kirala singh ke, india ke, cina ke semua dia on je.. cara hidup kat kampung parit sonto plak memang harmoni je.. dia punya muzik latar dalam kartun ni memang layan wo! sape-sape yang sebaya guwa atau lebih senior memang familiar la dengan usop sontorian ni.. part paling guwa tak lupa, topi si dol tu die buat ape pon memang takkan tinggal punye even kalo die berenang atau menyelam maintain je topi die! ada jugak watak ayam jantan nama dia selebet dengan besfren dia si katak hijau yang nama arba kot kalo tak silap.. 






nama kartun : keluang man
kenapa??? : ini kartun superhero ala-ala batman tapi versi malaysia.. watak utama dia borhan sebagai keluang man.. kartun ni pon dah lama dulu tayang kat tv.. borhan digambarkan sebagai sorang yang mengalami masalah mental sikit dan dimasukkan ke rumah sakit jiwa.. keluang man yang sebenarnya dah mati tapi si borhan ni yang terjumpa topeng keluang tu.. pastu dia la yang jadi hero membanteras jenayah.. siap ada inspektor sahab yang tak puas hati dengan keluang man ni sebab terer sangat kasi setel kes jenayah.. pastu tak lama tu borhan dapat sorang kawan masa kat rumah sakit jiwa tu.. member dia tu plak ala-ala robin tapi guna nama Tiong Man.. hehe



sory la era.. TERexited plak sampai dua kartun guwa tempek.. dan kedua-duanya made in malaysia.. guwa memang sokong barangan buatan tempatan.. hoyehh~


31 Lovenote(S):

  1. barang malaysia skrg dh sama taraf dgn negara lain..SAYA BANGGA JD ANAK MALAYSIA ;)

    ReplyDelete
  2. kartun kegemaran gak tu

    dulu semangat tgu depan tv citer usop sontorian ngan keluang man

    haha

    ReplyDelete
  3. dua2 pon akak suka...besttttttt..

    ReplyDelete
  4. dua2 tu peveret pelangi gak zaman kechik2 dlu:)

    teletubies pun best kan?

    ReplyDelete
  5. jimmy neutron takdak ka? haha


    hai cik ana, nak ngorat leh. lama tak bermesra2.

    hahahahahah

    ReplyDelete
  6. ni cite zaman kak ana nih.. haha.. tapi dah lama tak nampak cite tu dekat tb kan kak ana.. dua2 best woooo..

    ReplyDelete
  7. dua2 best...
    akak suka juga tengok kartun anak2 sidek :)

    ReplyDelete
  8. dua2 pun akk ske tgk dlu..hehe

    ReplyDelete
  9. USOP SANTORIAN DENGAN KLUANG MAN, dua2 favret msa kecik2 dulu. kihkih :D

    ReplyDelete
  10. hehehe.. takpe cik ana :D.. era pon tengok gak dua-dua kartun tu ^_____^. best kan kartun dia?

    thanks coz sudik join segmen era yang tak seberapa (^^,)

    ReplyDelete
  11. Lme aq x tngok usop sontorian..tv pn dh xde tnjuk lg..

    ReplyDelete
  12. Cik Ana ditagged !

    http://boyz-ed.blogspot.com/2011/12/giveaway-by-3xf-triple-f.html

    ReplyDelete
  13. usop sontorian pocket suka,
    tp tak sempat lak nak tengok kluang man, mungkin dah membesar kot hahaha

    ReplyDelete
  14. hahaha...teringat zmn bdk2 dlu.pnye la smngt nk tgk kartun ni.dhla besenya wktu maghrib.smpi kna marah2 sbb asyk dok lyn kartun ni je.

    ReplyDelete
  15. hmm..suke dua2 jgk.. smpi bercerita psl usop sontorian bila pegi skola...

    kluang man tu jrg dpt tgk sbb kna ikut ayah pg niaga..kena curi2 masa tgk kt kdi mkn..

    ReplyDelete
  16. gua pun suke kartun usop tu..tapi keluang man kureng sikit..suke lagu je..hehe

    ReplyDelete
  17. gua pun suke kartun usop tu..tapi keluang man kureng sikit..suke lagu je..hehe

    ReplyDelete
  18. salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

    ReplyDelete
  19. kartun keluangman tu kelakar la suara latar dia hahaha...

    ReplyDelete
  20. suka jugak! cartoon malaysia tu!!

    ReplyDelete
  21. sy suka upin dan ipin..nilai murni byk kt situ

    ReplyDelete
  22. Aku tak suka kartun2 ni...












    Tapi sangat2 SUKA!! ;) Masa kecik dulu aku siap berangan nak pergi ke kampung Usop and the gang tu! Part mandi sungai, naik raket tu paling digilai.. haha

    Kluang Man pun terbaik!

    ReplyDelete
  23. hye dah lama tak BW
    :)

    2 2 katun pun best..ekeke

    skrg katun melayu yg betul2 best mcm dulu takdee sgt..

    ReplyDelete
  24. salam cik ana..

    alolololo.. kartun best tu time kecik2... ><

    ReplyDelete
  25. usop sontorian mmg terbaeklahkan.suke jugak!hehe skrg takde lah nk jmpe lg katun tue dlm tb.:)

    salam kenal cik ana! :)

    ReplyDelete
  26. kb minat gak dua2 crita ni..best.hehehe

    ReplyDelete
  27. haha. usop sontorian memang tak dapat dilupakan. kartun pebret tu.haha

    ReplyDelete
  28. haha. suke tgk kartun tu dulu.

    dill.

    ReplyDelete
  29. salam n hye cik ana~!!

    wah..kartun zaman dolu2..hehe.. lame xdgr org sebut...

    http://greennnpanda88.blogspot.com/2011/12/segmen-kartun-kesukaan-saya.html

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu