Segmen : Kartun Kesukaan Saya

10:23 AM 31 Comments A+ a-





Segmen ni akan tamat pada 17 Disember 2011 



segmen anjuran era kecik ni dah start masa awal disember aritu.. unik gak segmen ni sebab tu guwa join..hehe.. syarat-syarat die senang je..semua ade kat sini.. 





nama kartun : usop sontorian
kenapa?? : guwa minat gila kartun usop ni sebab memang kartun 1 malaysia lah.. setiap bangsa yang ada kat malaysia ni digarap baik dalam watak masing-masing.. usop boleh berkawan baik dengan semua bangsa tak kirala singh ke, india ke, cina ke semua dia on je.. cara hidup kat kampung parit sonto plak memang harmoni je.. dia punya muzik latar dalam kartun ni memang layan wo! sape-sape yang sebaya guwa atau lebih senior memang familiar la dengan usop sontorian ni.. part paling guwa tak lupa, topi si dol tu die buat ape pon memang takkan tinggal punye even kalo die berenang atau menyelam maintain je topi die! ada jugak watak ayam jantan nama dia selebet dengan besfren dia si katak hijau yang nama arba kot kalo tak silap.. 






nama kartun : keluang man
kenapa??? : ini kartun superhero ala-ala batman tapi versi malaysia.. watak utama dia borhan sebagai keluang man.. kartun ni pon dah lama dulu tayang kat tv.. borhan digambarkan sebagai sorang yang mengalami masalah mental sikit dan dimasukkan ke rumah sakit jiwa.. keluang man yang sebenarnya dah mati tapi si borhan ni yang terjumpa topeng keluang tu.. pastu dia la yang jadi hero membanteras jenayah.. siap ada inspektor sahab yang tak puas hati dengan keluang man ni sebab terer sangat kasi setel kes jenayah.. pastu tak lama tu borhan dapat sorang kawan masa kat rumah sakit jiwa tu.. member dia tu plak ala-ala robin tapi guna nama Tiong Man.. hehe



sory la era.. TERexited plak sampai dua kartun guwa tempek.. dan kedua-duanya made in malaysia.. guwa memang sokong barangan buatan tempatan.. hoyehh~


31 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
December 10, 2011 delete

barang malaysia skrg dh sama taraf dgn negara lain..SAYA BANGGA JD ANAK MALAYSIA ;)

Reply
avatar
Lea Isnawi
AUTHOR
December 10, 2011 delete

kartun kegemaran gak tu

dulu semangat tgu depan tv citer usop sontorian ngan keluang man

haha

Reply
avatar
CintaZulaikha
AUTHOR
December 10, 2011 delete

dua2 pon akak suka...besttttttt..

Reply
avatar
December 10, 2011 delete

dua2 tu peveret pelangi gak zaman kechik2 dlu:)

teletubies pun best kan?

Reply
avatar
nub
AUTHOR
December 10, 2011 delete

jimmy neutron takdak ka? haha


hai cik ana, nak ngorat leh. lama tak bermesra2.

hahahahahah

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
December 10, 2011 delete

ni cite zaman kak ana nih.. haha.. tapi dah lama tak nampak cite tu dekat tb kan kak ana.. dua2 best woooo..

Reply
avatar
bobiedanbad
AUTHOR
December 10, 2011 delete

dua2 best...
akak suka juga tengok kartun anak2 sidek :)

Reply
avatar
Tihara
AUTHOR
December 10, 2011 delete

dua2 pun akk ske tgk dlu..hehe

Reply
avatar
December 10, 2011 delete

layan jugak time kecik dulu

Reply
avatar
♥ MS ♥
AUTHOR
December 10, 2011 delete

USOP SANTORIAN DENGAN KLUANG MAN, dua2 favret msa kecik2 dulu. kihkih :D

Reply
avatar
era kecik
AUTHOR
December 10, 2011 delete

hehehe.. takpe cik ana :D.. era pon tengok gak dua-dua kartun tu ^_____^. best kan kartun dia?

thanks coz sudik join segmen era yang tak seberapa (^^,)

Reply
avatar
December 10, 2011 delete

Lme aq x tngok usop sontorian..tv pn dh xde tnjuk lg..

Reply
avatar
Boyz_ed
AUTHOR
December 10, 2011 delete

Cik Ana ditagged !

http://boyz-ed.blogspot.com/2011/12/giveaway-by-3xf-triple-f.html

Reply
avatar
Pocket
AUTHOR
December 10, 2011 delete

usop sontorian pocket suka,
tp tak sempat lak nak tengok kluang man, mungkin dah membesar kot hahaha

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
December 10, 2011 delete

hahaha...teringat zmn bdk2 dlu.pnye la smngt nk tgk kartun ni.dhla besenya wktu maghrib.smpi kna marah2 sbb asyk dok lyn kartun ni je.

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
December 10, 2011 delete

hmm..suke dua2 jgk.. smpi bercerita psl usop sontorian bila pegi skola...

kluang man tu jrg dpt tgk sbb kna ikut ayah pg niaga..kena curi2 masa tgk kt kdi mkn..

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
December 10, 2011 delete

gua pun suke kartun usop tu..tapi keluang man kureng sikit..suke lagu je..hehe

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
December 10, 2011 delete

gua pun suke kartun usop tu..tapi keluang man kureng sikit..suke lagu je..hehe

Reply
avatar
JHaZKiTaRo
AUTHOR
December 11, 2011 delete

salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
December 11, 2011 delete

kartun keluangman tu kelakar la suara latar dia hahaha...

Reply
avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 11, 2011 delete

suka jugak! cartoon malaysia tu!!

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
December 11, 2011 delete

sy suka upin dan ipin..nilai murni byk kt situ

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
December 11, 2011 delete

Aku tak suka kartun2 ni...












Tapi sangat2 SUKA!! ;) Masa kecik dulu aku siap berangan nak pergi ke kampung Usop and the gang tu! Part mandi sungai, naik raket tu paling digilai.. haha

Kluang Man pun terbaik!

Reply
avatar
schaze zainn
AUTHOR
December 11, 2011 delete

hye dah lama tak BW
:)

2 2 katun pun best..ekeke

skrg katun melayu yg betul2 best mcm dulu takdee sgt..

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
December 11, 2011 delete

salam cik ana..

alolololo.. kartun best tu time kecik2... ><

Reply
avatar
emy zulaiha
AUTHOR
December 11, 2011 delete

usop sontorian mmg terbaeklahkan.suke jugak!hehe skrg takde lah nk jmpe lg katun tue dlm tb.:)

salam kenal cik ana! :)

Reply
avatar
December 11, 2011 delete

wa... entry ni best la

Reply
avatar
kotak bulat
AUTHOR
December 12, 2011 delete

kb minat gak dua2 crita ni..best.hehehe

Reply
avatar
fiezah91
AUTHOR
December 12, 2011 delete

haha. usop sontorian memang tak dapat dilupakan. kartun pebret tu.haha

Reply
avatar
dill
AUTHOR
December 12, 2011 delete

haha. suke tgk kartun tu dulu.

dill.

Reply
avatar
December 17, 2011 delete

salam n hye cik ana~!!

wah..kartun zaman dolu2..hehe.. lame xdgr org sebut...

http://greennnpanda88.blogspot.com/2011/12/segmen-kartun-kesukaan-saya.html

Reply
avatar