cikgu, murid dan facebook

10:54 PM 37 Comments A+ a-






SCENE 1 :

adik A : kak ana, nak print ni.. (tangan tunjuk kat monitor PC)
guwa : ok dik (approvekan printer utk proceed printing)


trettttttt.....tretttt (bunyi printer ceni ke????)
bile semua paper dah setel keluar...



guwa : errrr dik, ni ape ey dik??
adik A : (berjalan ke arah guwa sambil berkata) ala kak ana ni.. ni la nota kitorang.. 
adik B : aah la kak.. tu nota.. cikgu suruh check kat blog die pastu kene print sendiri je..
guwa : perhhh zaman sekarang memang gini ey? *monolog dalam hati kecil guwa


SCENE 2 :

adik R : weii ni tengok ni cikgu dah post kat group ni pasal nota tu la..
adik S : aah la.. sipbek ko cakap, kalo tak konfem aku tak sedar..
adik R & S : kak ana, ni boleh print direct ke ni? kitorang nak print nota ni dah..
guwa : wokeh dik,proceed.




cikgu sekolah sekarang dah upgred.. inform kat group fesbuk je pasal nota.. kasi link kat fesbuk / blog je supaya student senang nak print sendiri.. suasana tu dulu guwa tempuh masa dah jejak kaki masuk Uni.. masa umur belasan tahun, nak on komputer pon cuak gile sebab takot rosak ke meletop ke =.='

37 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
miss Fyqa
AUTHOR
December 16, 2011 delete

dulu wat nota sendiri je..x pun cikgu baca..sibuk dok salin. haha..

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
December 16, 2011 delete

zaman dh maju..
tp bhye jgk camni.. watnye ade student xonline cane?
huhu..

Reply
avatar
ch!natsu
AUTHOR
December 16, 2011 delete

seyesly? aku dah xde adik yg bersekolah so mmg xtau.. pergh giler cggh..~

Reply
avatar
dill
AUTHOR
December 16, 2011 delete

zaman skolah dulu menyalin sokmo

dill.

Reply
avatar
December 16, 2011 delete

Em,tau x pe..Sekarang ni cikgu suh print sendiri je..Keje sekolah pun inform kat fb je=.='..Zaman dah berubah,huhu^^

Reply
avatar
AININ SURAYA
AUTHOR
December 16, 2011 delete

agak nya macam mane lah canggihnya zaman anak aku nanti =="

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
December 16, 2011 delete

cikgu dok baca je dulu apa2 kene salin huhu

Reply
avatar
cik ayuni
AUTHOR
December 16, 2011 delete

btol 2..zaman dah canggih..like my sister said..student canggih, cikgu lagi kena uo canggih..klu tak kena pijak kepala kt student..:)

Reply
avatar
December 16, 2011 delete

dulu2 masa kecik sllu masuk dlm mimpi nk study gune komputer taw cik ana!hihihi

*wah semakin advance blog cik ana iye siap ade code bar tue..mcm kat jajan mamee plak..hihihi..

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
December 17, 2011 delete

fffuuuuu!!
org kt uni bru rasa cmni kn?
mmg maju da skrg..

Reply
avatar
December 17, 2011 delete

dlu tyme2 skolah bwat nota tulis sndr..xd p0n print2 ni..fb dgn blog p0n xtau :P

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
December 17, 2011 delete

hahaha...zaman dah berubah.bdk2 n ckgu2 skang mkin advance.dlu pnye la ltih nk menyalin nota.aiyaa

Reply
avatar
Saddila
AUTHOR
December 17, 2011 delete

dah maju . budak2 dah pandai bukak internet . dulu bukak untuk main game je . skang untuk chehck nota yang cikgu bagi . AWESOME GILA BUDAK2 SEKARANG :)

Reply
avatar
December 17, 2011 delete

hai syg..ahaha

giler canggih ar..

Reply
avatar
nub
AUTHOR
December 17, 2011 delete

umangaiii canggih

Reply
avatar
Cik Lia Lomi
AUTHOR
December 17, 2011 delete

dunia dah maju...perghh..dolu jangankan komputer dapat pegang..komputer tu pun jarang nampak!.dalam tb selalulah~~

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
December 17, 2011 delete

kalau btul2 diorang tu gune komputer untuk belajar tu kire ok la..jangan pulak bende lain yang dorang buat :P

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
December 17, 2011 delete

Fuhh ni memang betul² advance ni Cik Ana..

Tapi takut kalau dah terbiasa relaks macam ni murid² jadi naik lemak pulak kan.


Kalau dulu dapat layan YM pun dah cukup hebat dah rasa.. haha

Reply
avatar
Tengku Puteri
AUTHOR
December 17, 2011 delete

zaman dah berubah...besar pengaruh fb nmpknya sebab tuh cikgu bgi nota guna fb sebab tau dah budak2 skang kan suka ngadap fb...heeee... berhibur smbil belajar..

Reply
avatar
KhaiRin
AUTHOR
December 17, 2011 delete

advance or terlebeh advance? hehehe

Reply
avatar
♥ MS ♥
AUTHOR
December 17, 2011 delete

nilah pentingnya IT education~~ HAHA

Reply
avatar
Zana
AUTHOR
December 17, 2011 delete

tak hairan laa , hehe zaman dah makin maju XD

Reply
avatar
Aidah
AUTHOR
December 17, 2011 delete

Zaman akak lagi dasat, hanya ada 1 komputer uutk 1 sekolah. Silap2 berabuk je sebab takut nak on. Hihi.

Reply
avatar
era kecik
AUTHOR
December 17, 2011 delete

DASYAT!! tengoklah bertapa canggihnya zaman sekarang ni.. pakai print jek.. hhehhe

Reply
avatar
lieynanilaz
AUTHOR
December 17, 2011 delete

sekarang semua guna IT
tapi kesian juga pada murid2 yg kurang mampu....huhu.

Reply
avatar
neechee
AUTHOR
December 17, 2011 delete

dunia da maju . hehe

Reply
avatar
December 17, 2011 delete

serba mudah zaman skrg ni.. ilmu ada di mana2 jaa kn ^^

Reply
avatar
+Mel Amalina+
AUTHOR
December 17, 2011 delete

betul2..tp byk pulak baik n buruknya kaedah tu..^_^

zaman dulu baru rasa nak hargai susahnya nak belajar, nk nota kena salin jela2 kt papan hitam..huhu

senangnya budak2 sekarang, ;p

Reply
avatar
December 17, 2011 delete

sekarang zaman IT je kan ?
huhu.
lama tak singgah ^^

Reply
avatar
Cik Kasut
AUTHOR
December 18, 2011 delete

kelazzzz dak sekarang nie dah canggih :)

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
December 18, 2011 delete

wahhhh.. dasat.. maju dah budak sekarang.. hehe

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
December 19, 2011 delete

hehehe
dasat kan..segala di hujung jari dh
huhu


awww..cek anaa
rindu nk mai sini
maaf lame x mai..tenet kat kg nazakkkk
dan mkin somei belog ni
hhhehehe

Reply
avatar
Cik Cempaka
AUTHOR
December 19, 2011 delete

zaman kite, junuh lenguh tangan salin nota kat papan hijau..huhu

Reply
avatar
December 20, 2011 delete

budak2 dah moden jugak, so cikgu pun kena la moden....

**trus teringat bdak2 jerit kat kelas time cikgu nak padam nota kat papan "jangan!!! lom abis salin"

Reply
avatar
siti kektus
AUTHOR
December 20, 2011 delete

maai. cikgu sekolah pon dah main fesbuk je sekarang? kalau rumah budak tu tak ada internet, mmg payah lah kalau nak on d spot. :)

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
December 21, 2011 delete

zaman sekarang sume hujung jari..hehe..canggih2..nanti tak payah print, sume belajar tengok nset je..

Reply
avatar
December 23, 2011 delete

whoa..canggih eh skool zaman skrg nie.. nsb baik la zaman skool dh lpas, haha...

Reply
avatar