cikgu, murid dan facebook






SCENE 1 :

adik A : kak ana, nak print ni.. (tangan tunjuk kat monitor PC)
guwa : ok dik (approvekan printer utk proceed printing)


trettttttt.....tretttt (bunyi printer ceni ke????)
bile semua paper dah setel keluar...



guwa : errrr dik, ni ape ey dik??
adik A : (berjalan ke arah guwa sambil berkata) ala kak ana ni.. ni la nota kitorang.. 
adik B : aah la kak.. tu nota.. cikgu suruh check kat blog die pastu kene print sendiri je..
guwa : perhhh zaman sekarang memang gini ey? *monolog dalam hati kecil guwa


SCENE 2 :

adik R : weii ni tengok ni cikgu dah post kat group ni pasal nota tu la..
adik S : aah la.. sipbek ko cakap, kalo tak konfem aku tak sedar..
adik R & S : kak ana, ni boleh print direct ke ni? kitorang nak print nota ni dah..
guwa : wokeh dik,proceed.




cikgu sekolah sekarang dah upgred.. inform kat group fesbuk je pasal nota.. kasi link kat fesbuk / blog je supaya student senang nak print sendiri.. suasana tu dulu guwa tempuh masa dah jejak kaki masuk Uni.. masa umur belasan tahun, nak on komputer pon cuak gile sebab takot rosak ke meletop ke =.='

37 Lovenote(S):

  1. dulu wat nota sendiri je..x pun cikgu baca..sibuk dok salin. haha..

    ReplyDelete
  2. zaman dh maju..
    tp bhye jgk camni.. watnye ade student xonline cane?
    huhu..

    ReplyDelete
  3. seyesly? aku dah xde adik yg bersekolah so mmg xtau.. pergh giler cggh..~

    ReplyDelete
  4. zaman skolah dulu menyalin sokmo

    dill.

    ReplyDelete
  5. Em,tau x pe..Sekarang ni cikgu suh print sendiri je..Keje sekolah pun inform kat fb je=.='..Zaman dah berubah,huhu^^

    ReplyDelete
  6. agak nya macam mane lah canggihnya zaman anak aku nanti =="

    ReplyDelete
  7. cikgu dok baca je dulu apa2 kene salin huhu

    ReplyDelete
  8. btol 2..zaman dah canggih..like my sister said..student canggih, cikgu lagi kena uo canggih..klu tak kena pijak kepala kt student..:)

    ReplyDelete
  9. dulu2 masa kecik sllu masuk dlm mimpi nk study gune komputer taw cik ana!hihihi

    *wah semakin advance blog cik ana iye siap ade code bar tue..mcm kat jajan mamee plak..hihihi..

    ReplyDelete
  10. fffuuuuu!!
    org kt uni bru rasa cmni kn?
    mmg maju da skrg..

    ReplyDelete
  11. dlu tyme2 skolah bwat nota tulis sndr..xd p0n print2 ni..fb dgn blog p0n xtau :P

    ReplyDelete
  12. hahaha...zaman dah berubah.bdk2 n ckgu2 skang mkin advance.dlu pnye la ltih nk menyalin nota.aiyaa

    ReplyDelete
  13. dah maju . budak2 dah pandai bukak internet . dulu bukak untuk main game je . skang untuk chehck nota yang cikgu bagi . AWESOME GILA BUDAK2 SEKARANG :)

    ReplyDelete
  14. hai syg..ahaha

    giler canggih ar..

    ReplyDelete
  15. dunia dah maju...perghh..dolu jangankan komputer dapat pegang..komputer tu pun jarang nampak!.dalam tb selalulah~~

    ReplyDelete
  16. kalau btul2 diorang tu gune komputer untuk belajar tu kire ok la..jangan pulak bende lain yang dorang buat :P

    ReplyDelete
  17. Fuhh ni memang betul² advance ni Cik Ana..

    Tapi takut kalau dah terbiasa relaks macam ni murid² jadi naik lemak pulak kan.


    Kalau dulu dapat layan YM pun dah cukup hebat dah rasa.. haha

    ReplyDelete
  18. zaman dah berubah...besar pengaruh fb nmpknya sebab tuh cikgu bgi nota guna fb sebab tau dah budak2 skang kan suka ngadap fb...heeee... berhibur smbil belajar..

    ReplyDelete
  19. advance or terlebeh advance? hehehe

    ReplyDelete
  20. nilah pentingnya IT education~~ HAHA

    ReplyDelete
  21. tak hairan laa , hehe zaman dah makin maju XD

    ReplyDelete
  22. Zaman akak lagi dasat, hanya ada 1 komputer uutk 1 sekolah. Silap2 berabuk je sebab takut nak on. Hihi.

    ReplyDelete
  23. DASYAT!! tengoklah bertapa canggihnya zaman sekarang ni.. pakai print jek.. hhehhe

    ReplyDelete
  24. sekarang semua guna IT
    tapi kesian juga pada murid2 yg kurang mampu....huhu.

    ReplyDelete
  25. serba mudah zaman skrg ni.. ilmu ada di mana2 jaa kn ^^

    ReplyDelete
  26. betul2..tp byk pulak baik n buruknya kaedah tu..^_^

    zaman dulu baru rasa nak hargai susahnya nak belajar, nk nota kena salin jela2 kt papan hitam..huhu

    senangnya budak2 sekarang, ;p

    ReplyDelete
  27. sekarang zaman IT je kan ?
    huhu.
    lama tak singgah ^^

    ReplyDelete
  28. kelazzzz dak sekarang nie dah canggih :)

    ReplyDelete
  29. wahhhh.. dasat.. maju dah budak sekarang.. hehe

    ReplyDelete
  30. hehehe
    dasat kan..segala di hujung jari dh
    huhu


    awww..cek anaa
    rindu nk mai sini
    maaf lame x mai..tenet kat kg nazakkkk
    dan mkin somei belog ni
    hhhehehe

    ReplyDelete
  31. zaman kite, junuh lenguh tangan salin nota kat papan hijau..huhu

    ReplyDelete
  32. budak2 dah moden jugak, so cikgu pun kena la moden....

    **trus teringat bdak2 jerit kat kelas time cikgu nak padam nota kat papan "jangan!!! lom abis salin"

    ReplyDelete
  33. maai. cikgu sekolah pon dah main fesbuk je sekarang? kalau rumah budak tu tak ada internet, mmg payah lah kalau nak on d spot. :)

    ReplyDelete
  34. zaman sekarang sume hujung jari..hehe..canggih2..nanti tak payah print, sume belajar tengok nset je..

    ReplyDelete
  35. whoa..canggih eh skool zaman skrg nie.. nsb baik la zaman skool dh lpas, haha...

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu