ustaz kazim | terima kasih










campur dengan kos mentenen yang latest ni, kereta aku dah makan duit dekat 4K.. tahun ni saja.. sekarang keta aku kena overhaul.. aritu masuk ayaQ.. sakit betoi hati aku.. berat sangat ujian aku.. mungkin allah nak bagi kesenangan kot kat aku lepas ni..kalau nak kira tension, memang aku dah tahap maximum sekarang ni.. menyumpah gak la aku..biasala, iman aku bukan setebal ulamak.. ni pun aku kira bleh kool lagi..dengan ilmu yang aku dok study dengan ustaz kazim.. kalo tidak, lagi teruk dah hilang pertimbangan.. mana tak nya, baru-baru ni masa raya puasa aritu kereta tu dah rosak, ni rosak lagi.. sebelum raya aritu dah la rosak dah.. dah makan dekat 1.5K masa tu.. hang kira sendiri la semua dah berapa.. mana aku tak menyirap.. tu tak masuk tukar tayar, renew roadtax + insurans.. yang tu dah kira wajib.. ni yang sampingan ni dok jadi macam-macam ni yang aku pedih sangat...aku syukur sangat sebab ada kesan dari ilmu ustaz kazim.. dia kata rilekla dengan ujian.. allah nak bagi yang lebih baik.. mau sabaQ la dulu.. kena Qanaah. pastu jiwa mau besaQ.. rilek la, ni baru sikit.. allah hanya uji setahap yang hamba Dia mampu tempuh.. sebab tu ujian setiap manusia tak sama..aku memang nampak.. sungguh wo ujian setiap orang berbeza.. ni aku nampak dari pengalaman hidup aku.. banyak sangat dah contoh aku jumpak..banyak kesan ustaz kazim kat aku.. aku sendiri pun bleh rasa.. hidup kita ni, allah dah atur semua.. kita cuma bleh try la kalau nak jadi lebih baik.. kalau allah izinkan,dapatla.. kalau tak, memang tak jadila.. hang usaha la cmna teruk pon.. perjalanan hidup, rezeki, jodoh, ajal, kaya,, miskin, dan kesihatan, semua allah dah setting..  kita kena folow je la.. sebab tu la  Qanaah  tu penting... kalo tidak, tu yang kena dperession, hilang pertimbangan, murtad, ambik dadah, bunuh diri lah.. sebab jiwa kecik la tu ustaz kazim kata..aku ni manusia biasa.. iman pun nipis.. kadang-kadang aku merungut gak sikit-sikit.. adatla.. nama pun pun manusia biasa.. nasib baik aku ada ilmu uztaz kazim bleh gak tolong backup.. aku selalu jumpak orang yang memang jenis tak percaya bahawasanya rezeki tu allah dah tetapkan.. kalau kapir tu memangla, dia takdak agama.. nak buat cmne, dia takdak ilmu.. nak marah pun takleh.. ustaz kazim pesan lagi : nasihatla orang2 camtu dengan berhemah.. bukan dengan caci maki.. kalau maki nanti jadi gadoh..









sumber : sms saudaraku

nota kecil : bersabarlah wahai saudaraku..sesunggunya DIA menduga hambaNya untuk memberikan yang lebih baik..insyaAllah~




22 Lovenote(S):

  1. tkpa, mana tau nanti2 murah rezeki kannn ;)

    ReplyDelete
  2. mcm mana kete leh masuk air?? takpe sabor2 ye..ada hikmah semuanya..

    ReplyDelete
  3. dah hujung tahun ni,kereta pon nak kene servis mcm2 ye dak.. kene cekal k.huhu :)

    ReplyDelete
  4. dah lama tak dengor ceramah ustaz kazim

    ReplyDelete
  5. amboiii tingginya kosnye tu... xpe2, rezeki ada mana2 je kan

    ReplyDelete
  6. ujian tu, ujian :) bagus nasihat ustaz kazim tu :D

    ReplyDelete
  7. hujung2 tahun banyak pulak benda nak rosak

    ReplyDelete
  8. @abah khalisha:masa ujan lebat die tgh drive redah ujan tu pastu enjin mati sbb air dlm kt jln tu..bile enjin die mati,tu yg air masuk enjin..

    ReplyDelete
  9. @Anif Abdullah| AA:dah la ujung tahun ni AA..mcm2 plak die kene tempuh.. hrp2 die cekal la :)

    ReplyDelete
  10. @Ahmad Haziq Azlan: saudara saya yg ni sllu beli cd ustaz kazim :)

    ReplyDelete
  11. @Nurul ain:aah tu la tinggi sgt kosnye tu.. hrp2nye cmtula ain

    ReplyDelete
  12. @nuyui a.k.a miss YUI: x sedara pon :) tp sllu beli cd ustaz kazim..hehe

    ReplyDelete
  13. @Pendamba Mawar:aah cik ana pon berharap dia boleh bersabar :)

    ReplyDelete
  14. @Saiazuan:yup..ujian :) mmg dia perlu tabah..dan nasib baik ceramah ustaz kazim agak mmbantu dia in motivated diri dia di saat2 cmni :)

    ReplyDelete
  15. @fnd:aah tu la psl..kene bersabar la byk2 :)

    ReplyDelete
  16. sabar itu separuh daripada iman :)

    ReplyDelete
  17. ustaz kasim lg fofular dr kasim selamat kan

    ReplyDelete
  18. smoga dgn sifat sabar, ganjaran yg lebih baik kita trima kemudian nanti ^^

    ReplyDelete
  19. setiap dugaan byk hikmahnye.. time susah kite sabar je byk2, tpi bile dah senang jgn lupe pulak :P

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu