ustaz kazim | terima kasih

12:47 PM 22 Comments A+ a-










campur dengan kos mentenen yang latest ni, kereta aku dah makan duit dekat 4K.. tahun ni saja.. sekarang keta aku kena overhaul.. aritu masuk ayaQ.. sakit betoi hati aku.. berat sangat ujian aku.. mungkin allah nak bagi kesenangan kot kat aku lepas ni..kalau nak kira tension, memang aku dah tahap maximum sekarang ni.. menyumpah gak la aku..biasala, iman aku bukan setebal ulamak.. ni pun aku kira bleh kool lagi..dengan ilmu yang aku dok study dengan ustaz kazim.. kalo tidak, lagi teruk dah hilang pertimbangan.. mana tak nya, baru-baru ni masa raya puasa aritu kereta tu dah rosak, ni rosak lagi.. sebelum raya aritu dah la rosak dah.. dah makan dekat 1.5K masa tu.. hang kira sendiri la semua dah berapa.. mana aku tak menyirap.. tu tak masuk tukar tayar, renew roadtax + insurans.. yang tu dah kira wajib.. ni yang sampingan ni dok jadi macam-macam ni yang aku pedih sangat...aku syukur sangat sebab ada kesan dari ilmu ustaz kazim.. dia kata rilekla dengan ujian.. allah nak bagi yang lebih baik.. mau sabaQ la dulu.. kena Qanaah. pastu jiwa mau besaQ.. rilek la, ni baru sikit.. allah hanya uji setahap yang hamba Dia mampu tempuh.. sebab tu ujian setiap manusia tak sama..aku memang nampak.. sungguh wo ujian setiap orang berbeza.. ni aku nampak dari pengalaman hidup aku.. banyak sangat dah contoh aku jumpak..banyak kesan ustaz kazim kat aku.. aku sendiri pun bleh rasa.. hidup kita ni, allah dah atur semua.. kita cuma bleh try la kalau nak jadi lebih baik.. kalau allah izinkan,dapatla.. kalau tak, memang tak jadila.. hang usaha la cmna teruk pon.. perjalanan hidup, rezeki, jodoh, ajal, kaya,, miskin, dan kesihatan, semua allah dah setting..  kita kena folow je la.. sebab tu la  Qanaah  tu penting... kalo tidak, tu yang kena dperession, hilang pertimbangan, murtad, ambik dadah, bunuh diri lah.. sebab jiwa kecik la tu ustaz kazim kata..aku ni manusia biasa.. iman pun nipis.. kadang-kadang aku merungut gak sikit-sikit.. adatla.. nama pun pun manusia biasa.. nasib baik aku ada ilmu uztaz kazim bleh gak tolong backup.. aku selalu jumpak orang yang memang jenis tak percaya bahawasanya rezeki tu allah dah tetapkan.. kalau kapir tu memangla, dia takdak agama.. nak buat cmne, dia takdak ilmu.. nak marah pun takleh.. ustaz kazim pesan lagi : nasihatla orang2 camtu dengan berhemah.. bukan dengan caci maki.. kalau maki nanti jadi gadoh..









sumber : sms saudaraku

nota kecil : bersabarlah wahai saudaraku..sesunggunya DIA menduga hambaNya untuk memberikan yang lebih baik..insyaAllah~




22 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
syakey
AUTHOR
December 08, 2011 delete

tkpa, mana tau nanti2 murah rezeki kannn ;)

Reply
avatar
abah khalisha
AUTHOR
December 08, 2011 delete

mcm mana kete leh masuk air?? takpe sabor2 ye..ada hikmah semuanya..

Reply
avatar
December 08, 2011 delete

dah hujung tahun ni,kereta pon nak kene servis mcm2 ye dak.. kene cekal k.huhu :)

Reply
avatar
December 08, 2011 delete

dah lama tak dengor ceramah ustaz kazim

Reply
avatar
Nurul ain
AUTHOR
December 08, 2011 delete

amboiii tingginya kosnye tu... xpe2, rezeki ada mana2 je kan

Reply
avatar
December 08, 2011 delete

sedara ngn ustaz kazim ke? ^__^

Reply
avatar
December 08, 2011 delete

sabor je la cik ana..:)

Reply
avatar
Saiazuan
AUTHOR
December 08, 2011 delete

ujian tu, ujian :) bagus nasihat ustaz kazim tu :D

Reply
avatar
fnd
AUTHOR
December 08, 2011 delete

hujung2 tahun banyak pulak benda nak rosak

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@abah khalisha:masa ujan lebat die tgh drive redah ujan tu pastu enjin mati sbb air dlm kt jln tu..bile enjin die mati,tu yg air masuk enjin..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@Anif Abdullah| AA:dah la ujung tahun ni AA..mcm2 plak die kene tempuh.. hrp2 die cekal la :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@Ahmad Haziq Azlan: saudara saya yg ni sllu beli cd ustaz kazim :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@Nurul ain:aah tu la tinggi sgt kosnye tu.. hrp2nye cmtula ain

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@nuyui a.k.a miss YUI: x sedara pon :) tp sllu beli cd ustaz kazim..hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@Pendamba Mawar:aah cik ana pon berharap dia boleh bersabar :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@Saiazuan:yup..ujian :) mmg dia perlu tabah..dan nasib baik ceramah ustaz kazim agak mmbantu dia in motivated diri dia di saat2 cmni :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 09, 2011 delete

@fnd:aah tu la psl..kene bersabar la byk2 :)

Reply
avatar
say to easy=)
AUTHOR
December 09, 2011 delete

sabar itu separuh daripada iman :)

Reply
avatar
December 09, 2011 delete

ustaz kasim lg fofular dr kasim selamat kan

Reply
avatar
December 10, 2011 delete

smoga dgn sifat sabar, ganjaran yg lebih baik kita trima kemudian nanti ^^

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
December 11, 2011 delete

setiap dugaan byk hikmahnye.. time susah kite sabar je byk2, tpi bile dah senang jgn lupe pulak :P

Reply
avatar