perbezaan kereta lelaki dan perempuan



memandangkan adik guwa (super sapian = sofian = pian) tengah holiday dengan girangnya sekarang ni.. maka banyakla masa untuk guwa bersembang dan bergebang dengan beliau.. guwa dengan beliau kalo dapat gebang memang kencang.. semua benda memang jadi.. maklumla, guwa dengan beliau memang agak rapat sebab gap guwa dengan beliau 5 tahun je.. kalo adik bongsu guwa si aiman tu pulak baru je nak masuk 13 tahun.. tambah pulak dia asyik hadap game je.. bile nak mintak belanje makan ke hape barula nak bodek guwa,nak sembang lelebih..ciss betol! tapi guwa sayang jugak..nak wat cane, guwa ade dua orang adikje.. haruslah sayang! hehe

guwa sembang dengan pian pasal kereta.. yup KERETA.. guwa cakap, guwa tengok kalo lelaki ada kereta, memang bersih gila plus berkilat abes la kereta dia.. lelaki takkan biar kereta dia kotor.. memang tiap kali nak jalan dia akan make sure lap kasi kilat dulu baru jalan gamaknye.. tapi kalo pompuan plak, selagi kereta tu boleh gerak, takdenye die nak gosok kereta tu sampai kilat.. biar je habuk penuh melekat kat dinding janji kereta tu bleh jalan lagi.. eh tapi guwa tak kata SEMUA la camtu.. ada gak gurl yang memang cerewet pasal kereta.. macam guwa, guwa cerewet gak bab-bab kebersihan kereta ni..kehkehkeh~



26 comments:

  1. haha.

    bilik ai mmg kemas. kereta sipi2 je

    dill.

    ReplyDelete
  2. heee.. agaknye saya biasae je ngan kete....

    ReplyDelete
  3. kekeeke
    betol2
    sokong la ana sgt2
    hehehehe



    ehemmm..sy pon pembersih gak
    kekeke
    yela tu
    hahaaha :))

    ReplyDelete
  4. alamak...kena kt batang hidung sendiri pulak!! hahahahaha

    ReplyDelete
  5. kereta bahagian dalam memang akan pastikan bersih..bhgn luar kalau dah sakit mata mandang hantar carwash sajork...hehe.

    ReplyDelete
  6. errr. agak betul...

    seb baek kesayangan gua rajin bersih2 hahaha

    ReplyDelete
  7. fakta ni..hehe...memang betul,lelaki kalau jaga kereta macam tu lah bini dia..ahhaha

    ReplyDelete
  8. Setuju dengan kau!

    Tapi tak semestinya bilik perempuan yang cantik penampilan, secantik penampilannnya jugak. Pucuk pangkal kena tengok sikap pembersih tu sendiri.. (berdasarkan cerita adik perempuan aku ;D)

    ReplyDelete
  9. xde keta, so xdpt la nk bandingkn.. tp....kdang2 my room b'sepah gak, haha.. >_<

    ReplyDelete
  10. Setuju sgt..antara akak n hb dia lg rjin bw kete p spa..huhu..tak kira ujan pnas..

    ReplyDelete
  11. hahahah...rmi pompuan yg sye knal mmg cmtu tp xsme rsenya.as for me,mmg cerewet bab kebersihan tak kre la mne2 pn.

    ReplyDelete
  12. renjer pun xsuke benda2 berselerak ni..sakit mata je tgok hehe :P

    pian ade sini ye?? boleh la ajak die kuar makan sekali nti :P

    ReplyDelete
  13. ish camtu ke? jap nak kemas dulu hehe

    ReplyDelete
  14. lelaki sayang brg2 milik sendiri...tp bab bilik memg bersepah....

    ReplyDelete
  15. logik-logik, tapi memang tak semua, kalau Lia ada kereta kompirm tak bersepah...........kot..heheeeeeee

    ReplyDelete
  16. haha!
    em mcm kebenaran je tu semua ^^

    ReplyDelete
  17. ya ni aku mmg setuju :)

    ReplyDelete
  18. hahaha ni sgt betul..... kete aku mmg bersih n dijaga tp bilik... no komen la

    ReplyDelete
  19. sangat2 lah terbaek... ^_^... selamat xde kereta...

    p ade masa lipat lah jugak kain.. xde la sampai bersepah sgt... ^^,

    ReplyDelete
  20. hahaha hampeh...

    betul betul betul!

    ReplyDelete
  21. sis,sy rajin kemas bila ada msa je.hehe


    #dsar sy pemals..hehee

    ReplyDelete
  22. macam tong sampah dh huda tengok hihi :)

    ReplyDelete