Sepuluh Hari Cabaran | Day #1

benda ni sebenarnye idea kepada sesiapa yang rasa alaaa takde idea la nak hapdet  ape kat blog.. dan sebenarnye tak perlu rasa stress pon dalam blogging ni.. apa saja yang berlaku keliling kita in our daily routine tu pon boleh jadi satu entry dah.. 

harini tangan aku gatal google sana sini.. jumpa benda ni.. dengan ini aku mencabar diri aku sendiri untuk buat 10 Days Photo Challenge ! so mulakan dengan yang pertama jeng.. jeng.. jeng.. 

10 Days Photo Challenge
Day 1 : Facebook profile photo + 5 Facts on photo
Fact #1 : Bila aku belek-belek album profile picture kat fesbuk aku, ternyata lebih dari satu gambar kartun yang aku guna selama ni sebagai default picture =P

Fact #2 : Walaupon guna gambar kartun, aku masih kekalkan ciri-ciri keayuan dan imej muslimah yang bertudung menjadi pilihan aku. sopan santun sungguh kan aku? kikiki

Fact #3 : Ada 4 owner doodle yang berbeza.

Fact #4 : Kartun Pertama (sebelah kiri atas bertudung putih) -- Doodle milik Rayzak (nickname dia kat devian art. Imej Anime Eye tu aku tak sure siapa pelukis dia sebab aku jumpa kat google image je.. Kartun Ketiga (sebelah kiri bawah bertudung peach) -- Doodle milik Blogger Amirah dan Kartun Keempat yang tutup mata tu milik blogger Merah Itu Jambu atau MIJ atau Athirah.

Fact #5 : Majoriti imej kartun yang aku guna tu semua sebab aku suka MATA dia kecuali yang tutup mata tu takde mata. sebab yang tu MIJ lukis sempena #R4BIA.

*sebenarnye sekarang ni mood aku tak berapa happy.. ada sikit rasa kurang best sebabnye aku dah bawak kereta aku p berubat pagi tadi kat workshop member ayah aku dekat sebelah Petronas Kampar, Perak.. Berdasarkan apa yang tauke tu cakap lepas die dah belek segala dokumen yang aku bawak -- maybe will take less than 3 weeks kereta u boleh siap la.. ok aku lega sikit kat situ.. moga-moga dipermudahkanlah segala urusan.. so untuk few weeks ahead ni patah kaki sikitla aku takde kereta.. mujurlah ofis tak jauh sangat so boleh pinjam motor ayah aku je p keje horeyyyy !


16 Lovenote(S):

  1. Hihi..best join cabaran ni..
    Buat la yg 30hari plak pasni..
    (>_<)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30 days challenge tu ea? akan difikirkan nanti hehe

      Delete
  2. Mata anime tu.. Kartun yang keempat tu agak comel..
    Kalau aku takde idea boleh la juga join segmen ni.. takutnya hangat2 tahi ayam je aku ni..
    sampai hari ke berapa tak update plak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku salute betoi pada korang yang pandai lukis2 ni.
      kalo lukis by hand tu normal la. ni lukis guna kmputer.
      fuhhhhh tabik spring aahh. termasuk hang jugak Ibnu Ramli hehe

      Delete
  3. pehh kartoon smua ekk :)

    nadyya ade join challenge ni.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade je yg x kartun :)
      ade baca entry nadyya hehe

      Delete
  4. Replies
    1. deme2 mmg terer benor melukihnye ^_^

      Delete
  5. comel nyeeeee. scha mmg fail bab2 doodle ni. fail -__-

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah Ana pon fail jugak hehe

      Delete
  6. 3 minggu kereta masuk wad? apa kes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm katanya lah 3 minggu. itu blm konfem lg tu.
      kes yang lori trailer ciom bontot kete Ana aritu :'(

      Delete
  7. Replies
    1. hurmm tu kak nis. lama tu 3 minggu sobss sobss

      Delete
  8. Moga kereta cepat sihat kak. Bawak banyak bersabar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. moga2 cepat la T__T

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu