Sepuluh Hari Cabaran | Day #1

4:58 PM 16 Comments A+ a-

benda ni sebenarnye idea kepada sesiapa yang rasa alaaa takde idea la nak hapdet  ape kat blog.. dan sebenarnye tak perlu rasa stress pon dalam blogging ni.. apa saja yang berlaku keliling kita in our daily routine tu pon boleh jadi satu entry dah.. 

harini tangan aku gatal google sana sini.. jumpa benda ni.. dengan ini aku mencabar diri aku sendiri untuk buat 10 Days Photo Challenge ! so mulakan dengan yang pertama jeng.. jeng.. jeng.. 

10 Days Photo Challenge
Day 1 : Facebook profile photo + 5 Facts on photo
Fact #1 : Bila aku belek-belek album profile picture kat fesbuk aku, ternyata lebih dari satu gambar kartun yang aku guna selama ni sebagai default picture =P

Fact #2 : Walaupon guna gambar kartun, aku masih kekalkan ciri-ciri keayuan dan imej muslimah yang bertudung menjadi pilihan aku. sopan santun sungguh kan aku? kikiki

Fact #3 : Ada 4 owner doodle yang berbeza.

Fact #4 : Kartun Pertama (sebelah kiri atas bertudung putih) -- Doodle milik Rayzak (nickname dia kat devian art. Imej Anime Eye tu aku tak sure siapa pelukis dia sebab aku jumpa kat google image je.. Kartun Ketiga (sebelah kiri bawah bertudung peach) -- Doodle milik Blogger Amirah dan Kartun Keempat yang tutup mata tu milik blogger Merah Itu Jambu atau MIJ atau Athirah.

Fact #5 : Majoriti imej kartun yang aku guna tu semua sebab aku suka MATA dia kecuali yang tutup mata tu takde mata. sebab yang tu MIJ lukis sempena #R4BIA.

*sebenarnye sekarang ni mood aku tak berapa happy.. ada sikit rasa kurang best sebabnye aku dah bawak kereta aku p berubat pagi tadi kat workshop member ayah aku dekat sebelah Petronas Kampar, Perak.. Berdasarkan apa yang tauke tu cakap lepas die dah belek segala dokumen yang aku bawak -- maybe will take less than 3 weeks kereta u boleh siap la.. ok aku lega sikit kat situ.. moga-moga dipermudahkanlah segala urusan.. so untuk few weeks ahead ni patah kaki sikitla aku takde kereta.. mujurlah ofis tak jauh sangat so boleh pinjam motor ayah aku je p keje horeyyyy !


16 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Ezy Loy
AUTHOR
September 22, 2014 delete

Hihi..best join cabaran ni..
Buat la yg 30hari plak pasni..
(>_<)

Reply
avatar
Ibnu Ramli
AUTHOR
September 22, 2014 delete

Mata anime tu.. Kartun yang keempat tu agak comel..
Kalau aku takde idea boleh la juga join segmen ni.. takutnya hangat2 tahi ayam je aku ni..
sampai hari ke berapa tak update plak haha

Reply
avatar
Cik Nadyya
AUTHOR
September 22, 2014 delete

pehh kartoon smua ekk :)

nadyya ade join challenge ni.. hahah

Reply
avatar
September 22, 2014 delete

Kartun pun cute2 belaka ^_^

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
September 22, 2014 delete

comel nyeeeee. scha mmg fail bab2 doodle ni. fail -__-

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
September 24, 2014 delete

3 minggu kereta masuk wad? apa kes?

Reply
avatar
budak
AUTHOR
September 24, 2014 delete

Moga kereta cepat sihat kak. Bawak banyak bersabar.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

30 days challenge tu ea? akan difikirkan nanti hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

aku salute betoi pada korang yang pandai lukis2 ni.
kalo lukis by hand tu normal la. ni lukis guna kmputer.
fuhhhhh tabik spring aahh. termasuk hang jugak Ibnu Ramli hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

ade je yg x kartun :)
ade baca entry nadyya hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

deme2 mmg terer benor melukihnye ^_^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

samalah Ana pon fail jugak hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

hurmm katanya lah 3 minggu. itu blm konfem lg tu.
kes yang lori trailer ciom bontot kete Ana aritu :'(

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

hurmm tu kak nis. lama tu 3 minggu sobss sobss

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 25, 2014 delete

Terima kasih. moga2 cepat la T__T

Reply
avatar