Short Trip Penang | Part 2

2:25 PM 14 Comments A+ a-

sambungan pada Short Trip Penang Part 1 sebelum ni, lepas setel have fun kat atas Bukit Bendera tu, kami p ke Padang Kota Lama pulak.. entrance fee cuma RM3 untuk adult dan RM2 untuk kanak-kanak.. bukak sepanjang Isnin sampai Sabtu dari 9 pagi sampai 6 petang.. kat situ pon menarik jugak bagi aku sebab banyak peninggalan sejarah macam sculpture Francis Light, Meriam Sri Rambai, ada replika British Campsite, pastu ada jugak peninggalan chapel lama.. 

  

pintu gerbang yang ada kat dataran Padang Kota Lama.. aku suka seni bina dia yang dikekalkan tu sebab cantik.. kalo jalan kaki amek angin tepi laut ni dengan marka memang tak terasa la luas dia.. hangat bercinta la katakan -- kentut pon wangi kan ? hahaha
  


ini la yang aku kata replika British Campsite.. memang sempoi.. rasa macam best je kalo camping dok dalam khemah bentuk segitiga tu hehehe
haaa yang ni pulak meriam Seri Rambai... menarik jugak kisah pasal meriam ni.. kalo nak tawu lebih, kena p explore sendiri lah hehehe

dah penat round esplanade Padang Kota tu, masa untuk explore bahagian tempat makan pulak.. kat area Padang Kota Lama ni ada dua bahagian foodcourt -- satu yang baru dan satu lagi yang lama.. kami pilih untuk explore kat yang lama sebab dengar orang cerita pasal mee sotong Hamid kemain sedap tak tau nak kata lagi dah.. jalan punya jalan, jumpak jugak akhirnya kedai yang dicari..

  
mee goreng dia memang mamak style lah kan sebab kat Penang.. nampak kaler merah menyala tu? haaaa tudia la.. aku dah la jenis tak berapa tahan pedas, sekali dapat haaaa amek hang.. sipbekla order dengan coconut shake dia -- buleh gak la cover pedas tu.. makan pulak time panas bedesing perrhhhhhh memang heaven lah baq hang ! kehkehkeh

setel je melantak mee sotong yang maha pedas ittewwww, kami pon gerak ke destinasi seterusnya.. kat mana? jeng jeng jeng nanti aku story lagi hehehe


14 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
September 07, 2014 delete

Wahhhh. Bestnya pegi Penang ! Iz tak penah pegi sana. Sobs.

Reply
avatar
Syazana Zainn
AUTHOR
September 07, 2014 delete

salam cik ana!
sihat?
pi tak penang street art?
dah dekat dah tu kalo dr padang kota hihi

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
September 08, 2014 delete

coconut shake situ memang nyam nyam~ ;3

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
September 09, 2014 delete

Terlioq wey tgk coconut shake, terutamanya part icecream tu...hehehe

Reply
avatar
R.I.A
AUTHOR
September 09, 2014 delete

perghh cik Ana..seghonok berjalan yek..hehe

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
September 12, 2014 delete

nak pergi penanggg

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 13, 2014 delete

x puas lagi. nti nak repeat lagi p sana sbb kalini p dgn rombongan tadika so x puas sobss

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 13, 2014 delete

salam syazana !
alhamdulillah sihat hehe
tu la x sempat pon nk explore street art tu.
sbbnye p dgn rmbongan makcik2 + pkcik2 + bdk tadika.
so x bleh nak bebas sgt explore sana sni hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 13, 2014 delete

sedap gila aku rasa masa tengah hangat tu dpt coconut shake plak kan haha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 13, 2014 delete

tu arr aku pon rasa terlioq balik ni cero hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 13, 2014 delete

seghonok gak la R.I.A ehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 13, 2014 delete

dan pedasnyerrr tak hengat jugakla kak nis oi

Reply
avatar