Lazada.com.my

by - 10 September

syawal dah makin sampai hujung.. start 1 syawal dulu sampailah sekarang tak benti open house sesaje.. bersyukur lahir dan membesar di bumi Malaysia nih.. makin membesar dengan sehat dan kuat plak tu ! kehkehkeh

start minggu kedua syawal aritu, guwa dengan team kerja guwa memang tak benti la kena attend program open house raya.. waktu pagi je ada masa duduk ofis.. sesi petang memang most of it kena tutup ofis pastu kena pegi open house anjuran site-site lain... 

best ? memang best la sebab bab MAKAN-MAKAN.. sape yang tak suka kan? gile engko tak suke bab makan ! tapi ha sendiri mau hingat arrrr.. masa ramadhan boleh turun 2--3 kilo, mai time syawal dok attend open house sana sini tak hingat dunia makan segala bagai, ha hamek kaw naek sampai 5--6 kilo!

pastu pulak nanti 11 September guwa dengan partner guwa plak kena handle open house raya untuk site guwa.. ni kira guwa jemput sekali lah ni korang semua.. majlis tu start jam 2.30 ---- 4.00 petang kat dewan besar depan ofis guwa nih ha.. bawak la sesape korang nak bawak.. masa tu nanti insyaAllah guwa ade bagi duit raya sikit.. tapi untuk budak bawah umor je la.. untuk bapak dan mak budak tak hado. kehkehkeh

err hape ke tajuk guwa camtu ? sebenarnye nak cakap Lazada nih ha.. senang plus best pulok menghabeskan deduit kat sini.. pilih je nak yang mane.. pastu klik.. pastu buat bayaran.. pastu isi je form die ke alamat mane nak dihantar.. pastu dalam less than dua hari dah sampai barang..



pastu tetibe check dalam bank, alamak mane pegi duit gaji aku ??? adeh kena hack !!! arrhhh cemas ! cemas !! cisss hack la sangat.. hang yang sakan pulun online shopping pastu kata kena hack.. waddehack ! tapi beli barang online ni tengok gak la.. tak semuanya boleh pecaya.. same la jugak macam dunia realiti.. kena pandai pilih la..

*guwa terbaca entry Ejam pasal I--U--Guwa--Lu kat blog dia.. pastu bila part "guwa" tu terkena la sikit kat guwa.. kan guwa guna guwa.. namun ketahuilah bahawasanya daku sangatlah sopan santun + berbudi pekerti orangnye di alam nyata.. kat blog ni je Luorang-Guwa lah hape.. pada hal in realiti cik ana ni sopan seyhh ! citttt yennnadeyyy ! =P

You May Also Like

56 Lovenote(S)

  1. ramai yg kata lazada ne xhntr brg..hati2 eh beli on9.

    ReplyDelete
  2. @Eca Dwinky Asha : owhh yeke Eca ? sipbaik cik ana beli, die hantar.. tu la takot gak memule tu.. pstu cik ana keep on push diorang 5mnit skali dok email.. haha

    ReplyDelete
  3. hehee. ari raya memang waktu tambahkan berat badan. makan sini sana. rezeki, jgn ditolak. kan ? kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la pslnye.. sane sini menternak lelemak.. adeh =P

      Delete
  4. sopanlah sgt kannnnnn................ ;p

    ReplyDelete
  5. hehe..lazada tu jual camera je ke kak. eh, beli online memang sgt best kan. sgt best menghabiskan duit..

    * kak ana, memang sopan. Yer kak ana, memang pilihan ramai utk dibuat menantu kan kak. Dalm blog je gua bagai , kat luar kite tetp sopan kan kak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat lazada tu ade mcm2 gak Linda..
      rambang bijik mata nih ha..
      bahaya kalo ade duit byk dlm bank..
      tambah plak ade online banking..
      asyik nak klik je kejenye..hehe


      *hehe Linda nih.. "pilihan ramai" tu yg x thn tu =P

      Delete
  6. rumah terbuka tu sampai habis syawal le akak kebna attend. mengunyah je kan...

    semalam pun kul 12 baru sampai umah. sian anak anak.letih makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak tu la.. selagi x habes syawal,
      selagi tu lah dok ade open house je =P
      sampai berat pun xnak turun2 dah ni. hehe

      Delete
  7. cik ana kira nasib baik la tu sebab dpt barang cepat dari Lazada sebab lazada = zalora jugak adi beradik..ramai yg komplen barang x dpt walau dah 3 bulan..mungkin stok x de ke hape..hehe..phat pun gasak kat lelong.my ni habis duit claim hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah tu la pslnye.. ramai gak yg
      komplen psl Lazada & Zalora nih..
      byk x x dpt2 brg. jenuh tggu..
      cik ana ni kira luck le nih agaknye..

      habes duit claim semua ! haha =P

      Delete
  8. hati2 bila bershoping di tenet ni !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah KA.. mmg kena hati2
      beli kt tenet nih..
      maklumlah kite bkn face to face.

      Delete
  9. hati-hati bila beli barang online :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah Dkna.. harus berhati-hati. hehe

      Delete
  10. xde twitter? ehehe....

    ala. jgn la terasa. just sekadar luahan hati je. xde nak kutuk mana2 pihak. :)

    ReplyDelete
  11. eh mane de terase la Ejam..
    ana pon saje je tu..hehe


    err ade je twitter..
    err tapi tak active pon :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak benor kedekut, xnak bagi kite follow.. meh sini meh nama twitter.. ehehe...

      bila nak roger2 ni? kata nak ajak dating.. erkk!! @.@

      Delete
    2. ish ana dah folow la ejam punye.
      errr bkn dekut la.. sbbnye....
      sbbnye... ana x reti main twit2
      tuh.. hahaha malu seyhhh :P


      nk roger camne nye.. bak mai arrr
      number ! errkk =P

      Delete
    3. ehehe...
      t kite tweet2 ye?.. :)

      nak beli camera ke? ke dah beli?

      Delete
    4. *dah beli dah.. tapi takdela beli yg ribu riban tu.
      tak mampu plak ana nak beli yg camtu.. hukhukhuk

      *tweet2 mcm x reti la ejam.. pening lalat..
      inbox email boleyhh?? ehehehe =P

      Delete
    5. ala canon yg paling murah kat situ.

      Delete
    6. ouhh ok la tu. ejam pun xde camera.

      fieww.. untung ler ade camera.. ehehe..

      leh jadi potogapi... wuuu~~

      Delete
    7. eleh ejam penah ade dah..
      blh je nk ade balik..
      ejam je mls nk beli..

      err potogapi hapenye..
      amek gambar ikan gapi
      bleh la.. hehe

      Delete
    8. hurmmm nak beli balik tu payah tu. ribu2...
      -.-"

      ala semua photogapi mula dari shoot ikan gapi. ehehe

      Delete
    9. ribu2 ape ade hal.. setakat hold takyah
      p Pavilion.. xyah beli perfume memahal..
      takyah brekfes subway yg memahal..
      bleh je dah kumpul utk beli semula
      camera mcm ejam pnh ade dedulu tu =P


      hamboi.. mane de semua fotogapi mula
      d shoot ikan gapi lah.. dorang semua
      shoot model ahmoy chantek2 saje.. ngee ~

      Delete
    10. mana ade sya hold pegi pavi...beli subway. perfume... :(

      Delete
    11. eh bkn.. adeh mcm slh fhm je kat situ.
      err mksud ana, kalo ejam stop / hold
      pegi Pav + shopping perfume mhl2 tu
      blh je saving semula utk beli cmera
      mcm dedulu tu semula. ha gitu kisahnye..

      Delete
    12. Ouhhh memang tak pernah pergi dah pun skang ni, jarang dah, makan subway pun sebulan skali, tu pun belum tentu. Perfume pun murah2 je beli kat guardian.

      :)

      Delete
    13. ha see ! kan dah boleh start saving skang.hehe

      Delete
  12. jap.alamat ofis tu kat mana?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh boni beriya mntak alamat ofis segala..
      ana bagi satgi bkn bleh mai pon.. sbb time
      tu ofis hour.. org bekerja.. pfttt =P

      Delete
  13. bila dah beli kamera, malas nk tengok kamera lain.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betoi3!!! cukup.. cukup cukup sudah ~~
      cukup la ada satu kan? xyah nk byk2.. hehe

      Delete
  14. bahaye la

    ish kadang kene pk bnyk kli nk beli on9

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ipah. kalo boleh better jauhkan la beli on9 ni.
      sebabnye kite tak tahu dgn sape kite deal kan..

      Delete
  15. spanjang syawal ni dpt p 1 je open house.sibuk punye pasal

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tudia sibuk keje nye ek TH ?
      takpelah.. mane tau ade rezeki
      kat lain.hehe

      Delete
  16. ana., blnje la kite seketul hehe

    ReplyDelete
  17. nak beli barang online ni memang senang tapi kena tengok jugak sebab ada yg komplen terkena semua..fuhh..kalau nak beli pun try beli yg murah2 dulu tengok macam mana servicenya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betol tu aie.. bahaya. risiko tggi
      beli on9 nih.. mmg ramai komplen psl
      brg x sampai2.. ana ni pon luck je kot..

      Delete
  18. xda org jmput kite open house pun-.-"

    ReplyDelete
  19. Waah kenyang laa pewut open house sana sini.. best ler gitu.. :)

    ReplyDelete
  20. asikkk open house je ni ..dh pose 6 blum? hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah sempat setelkan dah posa 6 aritu cikgu ma..hehe

      Delete