Nak Follow Macam Mana?

by - 26 November


Mesti pernah hadap benda ni kan? Maksud aku ada orang follow blog kita, pastu bila kita klik dekat gambar dia tu, takde la pulak Link blog dia. Dah tu camne nak follow blog dia? Hurmmm kalo terkena mood rajin terlebih, ada lah effort untuk selongkar cari sana sini. Tapi kalo memang tak berapa rajin dan ditambah kelajuan internet yang macam siput, memang tak dapeklah den nak nolong kan  ?

Cer kabor cemane nak follow tuan blog nih ha kalo dah klik default picture dia tapi link site yang dia join je yang muncul ? Kang mula la kata kita sombong tak follow back lah hape. Opssss =P

Cer tengok camni ha. Ini yang aku maksudkan kena ada link blog kita. Senang bila orang klik gambar kita tu akan keluar blogger account kita atau terus ke Google+ account.. Boleh pilih antara dua.. Google lah tutorial. Belambak ada.. 

Mungkin tak perasan agaknye atau mungkin tak tahu.. Takpe boleh usaha google.. Aku pon kalau tak tahu, aku google main bedal je type keyword. Asalkan wording tu rasa ada kena mengena dengan apa yang kita nak cari.. Aku pernah cakap pasal benda ni dulu..


Pssttt~ 1st GiveAway by Anamizu masih berbaki beberapa hari.. Sesiapa nak join sempat lagi hehehe



You May Also Like

14 Lovenote(S)

  1. owner blog tu..kena login as a admin.dan edit profile serta enable kan link blog dia...

    ReplyDelete
  2. Tak sure la ana punya problem macamni ke tak. Rasanya tak kot.

    ReplyDelete
  3. rjin yui selongkar.. kalau x say bye2 la sbb niat kt dah ada..hihi

    ReplyDelete
  4. Cuba tanya orang tu... Alamat umah dia kat mana? Kot jiran Saleh Yakob... Boleh I follow... He He He...

    ReplyDelete
  5. Cikna pun m'alami nasib yg sama, xtau nk wat cmne sdhnye xdpt follow smla....;-(

    ReplyDelete
  6. sy kdg2 dilema bla kena perkara mcm ni...ramai da ckp tp ramai jg yg x buat

    ReplyDelete
  7. Pernah alami situasi ini..excited nk follow blik..bila klik xde link..trus ase alorr..knap xde link ni..hmm

    ReplyDelete
  8. saya pun pernah kena.. alahai, rasa tension je.... -.-

    ReplyDelete
  9. Ha'ah la kitew tak pernah perasan... hahah~ ;p

    ReplyDelete
  10. Biasanya, ina tengok siapa yg kata dia follow ina kat cbox je.. hehe

    ReplyDelete
  11. selalu kena. check2.. last2 bia la.. huuu

    ReplyDelete
  12. banyak kali gak camni. huhu

    ReplyDelete