Nota Untuk Sang Awan

by - 1:01 PM



Sebenarnye ini telemovie dan dah ditayangkan pun masa 4 November aritu kat TV2.. Aku kebetulan tertengok citer ni sebab masa tu dok main tekan-tekan remote tukar-tukar channel.. Pelakon dia Beto Kusyairy dan Aisya Hasnaa.. Dalam tu Beto ni lumpuh sebab eksiden. Wife dia meninggal dan lepas eksiden tu dia terus macam give up sebab terlampau sayangkan wife dia. Adik dia (Anne Ngasri) yang jaga dia sepanjang lepas dia eksiden tu dan banyak kali suruh abang dia move on tapi abang dia agak degil. Beto ni penulis dan dia nak kaji tentang communication melalui burung merpati so dia pun tiap hari tulis sajak / puisi dan ikat pada burung tu sebab dia percaya burung-burung tu akan balik semula. Adik dia tak percaya semua tu. 
Nak dijadikan cerita, burung tu boleh pulak ditakdirkan sampai kat si Aisya Hasnaa, maka diorang pun saling berbalas lah surat melalui burung merpati tu. Macam-macam jugak masalah si Aisya ni kena hadap -- dengan perangai adik dia yang tak sudah-sudah menyusahkan dia dok mintak duit je kejenye. Dah la hidup tahap pemalas tak tau nak cakap dah. Keje dok pow kakak die je mintak duit. Yang si kakak pulak terpaksa keje cari duit sendiri untuk sambung belajar sebab si ayah pun diberhentikan kerja... Sesiapa yang terlepas tengok haritu boleh la tengok online. Kat sini ade rasenye. Aku selalunya tengok situ je kalo terlepas cite ape-ape yang best kat tv. Maklumlah sekarang ni kan zaman semuanya di hujung jari. kehkehkeh =P

Pssst~ siapa lagi yang belum join 1st GiveAway by Anamizu
Ada lagi beberapa hari sebelum 28 November. Meh la join meriahkan lagi hehehe http://eemoticons.net


You May Also Like

27 Lovenote(S)

  1. Beto & Aisya Hasna... My fav...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la my feveret gak. tu yg melekat nengok citer ni hehe

      Delete
  2. my feberet actor ni beto!

    ReplyDelete
  3. sama lah ana, ili pun main tekan2 carik movie/cerita ape ade kat TV..skali tertengok cerita ni..ingat cirite sambung-sambung..skali x...best sgt...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dok main tekan2, tup2 terus melekat tgk citer ni hehe :)

      Delete
  4. kena google citer ni.. hehe.. terlepas tengok nak-nak tayang kat tv2.. memang jarang tengok tv tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah google pon xpe Gee. kat link (SINI) tu Ana attach link dia. try la tgk hehe.. Ana pon jarang tgk TV skrg ni hehe

      Delete
  5. rasanya depa dua ni pernah berlakon dalam cerekarama tv3 kot kalau tak silap tajuk Sekali Sayang. boleh tahan gak gandingan depa ni. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betoi3 ! Sekali Sayang. bes jugak tu citer tu hehe

      Delete
  6. eh, cool gila guna burung merpati. haha

    ada beto. magadd

    ReplyDelete
    Replies
    1. cool gila kan? tapi tu la, dlm drama buleh la. hahaha
      haaa minat Beto letteww hehe

      Delete
  7. Tgk Beto dah tau cerita ni best...
    Dia berlakon mmg best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo hang sbg lelaki pon cakap Beto ni best, mmg x syak lagi lah lakonan dia mmg best hehe

      Delete
  8. Ala ruginye tak tengok aritu...

    ReplyDelete
  9. wahh. macam best cerita dia. hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sllunye cite lakonan Beto, jarang tak best hehe

      Delete
  10. Replies
    1. xpe kak anies, blh tgk online hehe :)

      Delete
  11. x tgk lagi tapi hakikatnya sis JM x sempat nk tkg tV..malam2 BW x habis2 huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la akak JM mmg jenuh nak cover BW sbb ramai peminat drop komen kat blog akak hehe

      Delete
  12. saya tak sempat tgk haritu kak ana :)
    boleh catch up balik kt rtm punya website ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah boleh HSB. skg ni kan zmn semuanya di hujung jari hehe

      Delete
  13. eh, menarik juga cerita ni... ada beto lak tu... haha... saya x mnat dia tapi dengarnya dia berlakon memang best.

    tapi kat uniten xde tv. sobs

    ReplyDelete