Nan Roti Atau Pizza Mini?

by - 9:46 PM



Selesai program tahunan Expert Workshop (EW) bagi site aku di Felda Gunung Besout 2, Sungkai, Perak pada 24 November 2014 bermula jam 9.00 pagi hingga 12.30 tengah hari. EW ni adalah annual program anjuran Pusat Internet 1 Malaysia (Pi1M) dimana seorang pakar (expert) diundang khas untuk memberi tunjuk ajar secara PERCUMA kepada 30 orang peserta sahaja. Program EW ni merupakan salah satu program wajib bagi setiap Pi1M di bawah kendalian Packet One Networks.

EW yang sebelum-sebelum ni antaranya berkenaan EW Solekan & Andaman (Basic Make Up &  Grooming | Women), EW Gubahan Hantaran Bunga Hidup dan jugak EW Basic Photography & Photo Editing).. Dan untuk siri ke empat tahun ini adalah EW Roti & Pizza.. 

Kalo tiga siri sebelum ni semuanya bukan edisi 'makanan', maka kalini kamiorang decide untuk amek expert yang boleh buat edisi makan-makan pulak.. Tu yang terhasilnye EW roti & pizza ni haaa.. Bukan ape disamping dapat belajar (siap demo dapat uli sendiri), peserta jugak dapat bawak balik hasil roti & pizza yang dah siap dibakar tu.. 

Dah la dapat ilmu FREE pastu siap dapat tapaw bawak balik roti yang gebu gebasssss gitu ha.. Bukan sebijik / sepotong je.. Berbijik-bijik dan berpotong-potong dapat setiap seorang.. Puan Siti Fairus jugak seorang yang tak lokek dengan bahan-bahan dan ilmu.. Tu yang semua pakat senyum lebarrrr dapat tapaw roti bawak balik hehehe

Ekceli kalo ilmu ni betol-betol dipraktikkan, takyah susah-susah lagi fikir nak bantu tambah pendapatan keluarga.. Terutamanya isteri-isteri suri rumah sepenuh masa.. Sambil uruskan rumah, sambil uli doh roti dan pizza nih pastu jual.. Hahhh silap-silap jadi toke roti. Boleh kalah roti nan kedai mamak depan tu haaaa.. kehkehkeh =P



You May Also Like

31 Lovenote(S)

  1. bestnya kak!! dapat ilmu free then siap kasi roti free lagii haihh untung nya lah kak.. ^^ wow kalau bukak bisnes ni, boleh kaya ni hoho :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la best sgt Ina sbb Chef Yus tak kedekut ilmu & x kedekut bahan2 hehe. jarang jumpa expert yg sudi bagi2 byk camtu hasil cooking/baking class.. terus rasa nk buat bisnes home made roti pasni hehehe

      Delete
  2. bestnyaaa. .murah rezeki puan tu. .dah bagi ilmu, bersedekah pulak. alhamdulillah. mesti best kan??? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mudah-mudahan murah rezeki puan yus. sharing ilmu plus bersedekah pulak lagi haa.. memang best lah kalini BV hehe :)

      Delete
  3. pergh kak, puas hati kan makan panas2. dah la gebu gebas. pernah gak join kelas camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah puas hati dpt mkn panas2 camtu ha. sampaikan x pedulik nasik dah pastu haha

      Delete
  4. ohh bestnya dapat pergi benda2 camni! dah lama teringin cuma masa jadi kekangan. btw Jom baca entri terbaru saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah MASA lah lah yang kena ada. dah baca entry renew lesen. sama lah kita. kikiki

      Delete
  5. aaa, nak join yg mekap2 tuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa dah terlepas dah Scha. yg mekap2 tu 2-3 tahun lepas hehe

      Delete
  6. Perghhhhh best!!! Eh ana org besout ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr haah Ana orang Besout kak ili. hehe

      Delete
  7. memang nak sangatttt join benda-benda macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ada masa / kelapangan Anis join lah hehe

      Delete
  8. Bagus program ni, dapat ilmu biz dan roti lagi..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Amar. yg penting peserta puas hati. FOC pulak tu. free roti pulak lagi haa

      Delete
  9. Nampak gebu-gebas betul roti2 n piza tu. Bagus kalau ada program foc macam ni. Membuka ruang & peluang pada yang betul-betul minat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mmg gebu gebass Dr Shikin roti2 tu semua hehe. tu lah semoga peserta dpt manfaat lah drpd program ni hehe

      Delete
  10. Wahhh... best nyerr... rugi la siapa yang duduk berdekatan tapi tak join program yg baik ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekceli ramai jugak yg x dpt join sbb limit 30 peserta shj.
      xpelah next time pulak buat hehehe

      Delete
  11. Zumal pun teringin gak join program camni. Hehe ^-^

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. sbb FREE tu yg best tu kak anies hehe

      Delete
  13. Assalamualaikum..

    cik ana, boleh saya colek idea sikit? hehe.. dah lama nak buat workshop cam nie..tapi asyik tergendala je...
    lepas ni nak buat proposal la..usaha untuk merajinkan diri.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Atie..

      Boleh aje.. ameklah idea mana2 yang bermanfaat.. moga2 sesama kita dpt sikit tempias jariahnya :)

      Delete
  14. Sedapnye tengok roti n pizza tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap CM ! sbbnye konfiden xdak bhn pengawet hehe

      Delete
  15. saya pernah gak join program macam ni. nenek suruh. hahahahahaha... apalagi, nak juga merasa.. pos la sikit makanan yang dah dibuat ke sini. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nenek suruh? hehehe bagus nenek Amy tu ha.. errr alamak x sempat nk pos la Amy sbb dah licin haritu jugak hehehe

      Delete