Menu Iftar Ramadhan 18

 

Lauk kegemaran permintaan Abah & Mak : Ikan Bakar Cicah Air Asam

 

Buatkan Kuih Lepat dan juga Puding Bandung Selasih

Seronok buat dalam acuan kuih lompang bulat-bulat macam ni.

Lebih mudah tak perlu nak potong. 

Nak keluarkan dari acuan pun mudah.


Bakwan Sayur atau lebih sering dipanggil Cucur Udang.

Ini permintaan Bong.

Ada dua versi. 

1 - Versi Sos Pencicah Thai

2- Versi Kuah Kacang

Bong cakap suka kedua-dua versi.
 
Ternampak banyak FYP di tiktok berkenaan resepi Khairul Aming (KA).
Makin hari makin kelakar netizen yang mencuba menu KA 
Bermacam ragam hasil menu cubaan masing-masing hehehe
 

12 comments:

  1. Rajinnya Ana ni, siap buat kuih lompang segala. Nyummm.

    ReplyDelete
  2. hanya kerajinan yang membuahkan hasil begini...terbaik Ana

    ReplyDelete
  3. Lepat apa tu Ana? Ada inti ye...
    Cucur udang kuah kacang marvelous tu

    ReplyDelete
  4. UIshhhh ikan bakar dia menggoda selera ai

    ReplyDelete
  5. waaa sedap semua menu.... akak tgk menu KA tahun ni semua yang mudah2, tp kadang kalau tgk yg org buat tu tak jadi, mungkin jenis yg tak pernah masak kot. Kalau pernah msk insyallah jadi punya sbb mudah2

    ReplyDelete
  6. Lepat Ana buat warna hijau tu ya? Inti kelapa?

    Sejak menetap di utara, akak baru belajar makan cucur udang dengan kuah kacang. Dan rasanya lebih suka versi kuah kacang. Sedap lemak-lemak kacang gitu.

    ReplyDelete
  7. menariknya puding bandung selasih tu

    ReplyDelete
  8. tu guna acuan kaca ke plastik?

    ReplyDelete
  9. sedapnya lepat ana penuh inti , Masyaa Allah.. aah kak ana pun suka cucur dua2 versi tu :)

    ReplyDelete
  10. Ok..Done terliur..Hahahaha

    ReplyDelete
  11. Cucur sayur tu suka sangat.....alhamdulilah.

    ReplyDelete
  12. Meriahnya Ana...seronok rengok aneka jenis kuih homemade bulan puasa...teringat puasa dulu-dulu...

    ReplyDelete