Lauk kegemaran permintaan Abah & Mak : Ikan Bakar Cicah Air Asam
Buatkan Kuih Lepat dan juga Puding Bandung Selasih
Seronok buat dalam acuan kuih lompang bulat-bulat macam ni.
Lebih mudah tak perlu nak potong.
Nak keluarkan dari acuan pun mudah.
Bakwan Sayur atau lebih sering dipanggil Cucur Udang.
Ini permintaan Bong.
Ada dua versi.
1 - Versi Sos Pencicah Thai
2- Versi Kuah Kacang
Bong cakap suka kedua-dua versi.
Ternampak banyak FYP di tiktok berkenaan resepi Khairul Aming (KA).
Makin hari makin kelakar netizen yang mencuba menu KA
Bermacam ragam hasil menu cubaan masing-masing hehehe
Rajinnya Ana ni, siap buat kuih lompang segala. Nyummm.
ReplyDeletehanya kerajinan yang membuahkan hasil begini...terbaik Ana
ReplyDeleteLepat apa tu Ana? Ada inti ye...
ReplyDeleteCucur udang kuah kacang marvelous tu
UIshhhh ikan bakar dia menggoda selera ai
ReplyDeletewaaa sedap semua menu.... akak tgk menu KA tahun ni semua yang mudah2, tp kadang kalau tgk yg org buat tu tak jadi, mungkin jenis yg tak pernah masak kot. Kalau pernah msk insyallah jadi punya sbb mudah2
ReplyDeleteLepat Ana buat warna hijau tu ya? Inti kelapa?
ReplyDeleteSejak menetap di utara, akak baru belajar makan cucur udang dengan kuah kacang. Dan rasanya lebih suka versi kuah kacang. Sedap lemak-lemak kacang gitu.
menariknya puding bandung selasih tu
ReplyDeletetu guna acuan kaca ke plastik?
ReplyDeletesedapnya lepat ana penuh inti , Masyaa Allah.. aah kak ana pun suka cucur dua2 versi tu :)
ReplyDeleteOk..Done terliur..Hahahaha
ReplyDeleteCucur sayur tu suka sangat.....alhamdulilah.
ReplyDeleteMeriahnya Ana...seronok rengok aneka jenis kuih homemade bulan puasa...teringat puasa dulu-dulu...
ReplyDelete