Menu iftar ramadhan 23 kami dimulai dengan Paprik Sotong.
Campak juga lobak merah & jagung muda.
Terung Goreng Crispy permintaan Bong.
Goreng panas-panas 10-15 minit sebelum waktu berbuka puasa.
Bong tak pandang lauk yang lain, cukup yang ini saja hehehe
Onde-onde Keledek Ungu.
Buat lebih berbagi dengan Mak Lang & Mak Su jiran sebelah.
Mak Lang balas dengan cucur ikan bilis adabi.
Mak Su balas dengan Popia Goreng Pedas.
Yang menjadikan popia ni unik adalah taburan kekacang tu.
Selesai Ramadhan 23.
Ramadhan hanya berbaki 7 hari saja lagi :(
kt umh akak aritu husband masak paprik ayam + udang..sedap nmpk paprik sotong tu..onde2 pepel tk pernah try
ReplyDeleteterung goreng tu x de cicah apa2 ke?
ReplyDeletekalau buat paprik, harus campakkan segala macam sayur..yang tu uat sedap..lepas tu, tak payah masak sayur dah...sekali dalam tu...hihihi
ReplyDeletemenariknya onde onde tu ana
ReplyDeleteSelamat berbuka puasa
ReplyDeleteSedapnya terung goreng tu...
ReplyDeleteSeronok bila bertukar2 menu berbuka tu masih ada ...berkongsi rezeki
Menarik juga terung goreng tepung tu. Nak try la buat nanti.
ReplyDeletesedapnye popianya
ReplyDelete