Segmen di mana anda beraya pada tahun ini bersama phat corner

by - 11 August



nah sekian lamanya guwa tak join segmen.. kali ni guwa join segmen Phat sempena raya yang dah tak berape hari je lagi nak muncul ni kan..

tahun ni macam biase guwa beraya kat Felda terchinta guwa ni je.. Felda Gunung Besout 2 dalam daerah mukim Sungkai, Perak.. tahun² sebelum ni pon guwa memang beraya kat felda guwa ni je.. sebabnye memang terasa la meriahnye.. tambah pulak tahun ni macam tahun luck orang Felda.. asyik masyuuuuukk duit je dari awal tahun kan.. maka nye tahun ni konfem dabel teripel meriah la bile semua anak cucu cicit pakat balik beraya.. sekarang ni pun dah meriah dengan pertandingan pelita panjut antara Felda.. macam² pattern boleh tengok bile malam lepas maghrib.. 

dan guwa sebenarnye 1 kampung / 1 felda dengan rakan blogger Linda dan jugak Mas.. deme 2 orang ni pun orang Felda Besout jugak.. tapi deme Besout 1.. maklumla Felda Besout ni ade sampai Besout 7.. pheww~ 

Felda Besout ni tak la jauh sangat dah dengan area Tanjung Malim -  Slim River - Bidor - Tapah.. lebih kurang 1 jam perjalanan dah boleh sampai.. cume bile nak masuk ke dalam felda ni je yang jadi susah nak cari rumah.. kalo first time masuk memang selalunye takkan boleh jumpe lah rumahnye.. so kalo sesape yang ade niat nak datang beraye, sile lah roger awal supaye boleh guwa jemput dengan bentangkan karpet merahhijaubiru siap² kat depan pintu gerbang masuk felda ni.. kehkehkeh

nah kengkawan blogger ce share jugak korang beraya katne tahun ni : 

- iffah
- babaharin
- anif abdullah

You May Also Like

25 Lovenote(S)

  1. saye beraya kat ganu,.
    jmput dtg umh..
    heheh

    ReplyDelete
  2. haiyo nak kene share eh

    nanti iffah sharekan kalo ade mse

    bz lately ni

    ReplyDelete
  3. org perak eh.. hehe akak mayb singgah raya grik dr kulim. ekceli raya kat kg suami di kulim tp family blah akak akan blk grik so masa diorg blk grik br akak g beraya di sana

    ReplyDelete
  4. ooo.. orang felda rupanya kamu ni. nantilah kalau rajin nak share gak la.

    ReplyDelete
  5. yong org perak jugak ye.... sam ler ngan linda tu...remy selalu pi bersaut 4 jer...ada pakchik dok kat situ........
    tapi dah lama jugak tak kesana.....

    ReplyDelete
  6. cam best jer!
    sebenarnya tak pernah gi felda..
    huhuhuhu

    Selamat Hari Raya!! XD

    ReplyDelete
  7. cam bes je..mesti meriah..

    ReplyDelete
  8. ohh org perak ye..cendol pn org perak tp kat ipoh je

    ReplyDelete
  9. rajin ehh join segmen . iefa xpenah pown join mna2 segmen . agak mls ckit . hihi

    ReplyDelete
  10. thanks tag :) ouh kalau dekat ngan tg malim,leh ah singgah :P *kg atuk kat tg malim

    insyaAllah kalau rajin,anip share ye.hehe

    ReplyDelete
  11. mee beraya dekat kelate . yeayyy

    ReplyDelete
  12. Eh..teman sekampung..hihi
    Raye dtg umh ye,linda bentang karpet wane pelangi ye kak. Raye kat besout mmg meriah..;-)

    ReplyDelete
  13. wa..felda rupenye..dpt bonus rayekn?hehe.

    ReplyDelete
  14. saya tau.. hehehe. dulu pernah sampai ke sana kat rumah member saya..hehehe..

    p/s : saya tak tinggal kat tanjung malim ler.. sapa bawak cerita tu??hehehe

    ReplyDelete
  15. please.raya jemput saya sekali ~

    ReplyDelete
  16. ehh macam best jer raya kat bila ada pelita panjut menghiasi rumah...

    kawan eyza dulu ada tinggal felda besout tp tak ingat kat felda mana huhu


    salam ramadan yer cik ana.

    ReplyDelete
  17. singgah dan silaturahmi
    selamat enjalankan ibadah puasa ramadlon
    terima kasih

    ReplyDelete
  18. ramainya raya perak...hihi...ke sbb rmi blogger perak? hihi

    ReplyDelete
  19. err saya raya kat kampung jer..hehehe

    ReplyDelete
  20. wah syg iman pon dri perak tpi kt teluk intan..

    dtg dri segmen sme

    ReplyDelete
  21. Wah....beraya sakan la yea Cik Ana? Saya raya kat rumah sendiri buat tahun ke-enam...da lama tak balik kampung mak saya kat Kelantan untuk berhari raya...parents tak cuti nak buek macamno...

    ReplyDelete
  22. TQ cik ana sebab sudi join..terharu ni sob sob..tahun ni x buat segmen pantun raya ke hehe..anyway selamat berpuasa & selamat menyambut hari raya aidilfitri maaf zahir batin

    ReplyDelete
  23. memang boleh sesat masuk besout tuh..

    ReplyDelete
  24. untungnye org felda thn ni... mesti berlipat kali ganda duit raya yg dpt dr org felda ni...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/teka-baju-raya.html

    ReplyDelete
  25. sorrylah tuan tanah...ketinggalan ketapi..aku beraya bersama adik beradikku di rumah pusaka..di felda sungai mas johor, tahun ni muncung puan bini panjang sejengkal x dpt balik KL huwakakakaka

    ReplyDelete