bazar dan bazir

by - 13 August



sebab tu orang cakap kalo nak p bazar ramadhan jangan bawak duit bebanyak.. bawak seploh hengget pon cukup dah kalo takat nak beli untuk makan sorang.. 

dan lagi baik kalo berbuka kat masjid je.. takde nak bazir.. baru ade limit makan tak banyak.. paling kuat pon makan kurma sebijik plus nasik sikit.. pastu boleh terus solat.. boleh terus teraweh pulak lagi..

ramadhan semakin ke penghujung.. sobss sobbss T___T


You May Also Like

31 Lovenote(S)

  1. yup..betul tu..bukak puasa kt masjid lg jimat..hehe

    ReplyDelete
  2. moreh best..
    kelebihan die org tak ambil masa lama sgt untuk makan sebab kena solat maghrib cepat.. haha

    *jgn membazir ye kawan2.. hehe

    ReplyDelete
  3. Betul3x.. HEhe..
    like ur blog.. cute..

    ReplyDelete
  4. Linda mmg bajet dlm rm6 -rm10 je kalo gi bzar.bahya bawak duit byk2..nafsu je nnt

    ReplyDelete
  5. singgah dan follow blog cik ana..selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  6. Cik Ana....first sekali saya terharu sbb Cik Ana letak blog saya dlm blog list walaupun kita agak baru berkenalan dalam blog...sumpah sy rasa sgt sgt sgt terharu heheh!

    Pasal interview tu, sy buat melalui Gmail sebab Syazwan kat Terengganu...agak senang guna Gmail sebab apa yang Syazwan taip tu terus boleh masuk dlm blog post hehe...

    Bazar Ramadhan dan pembaziran...yeap memang berlaku. Sedih sbb puasa mengajar kita untuk menghargai kehidupan, lihat pada insan2 yg x bernasib baik yg x cukup makan tapi lain pula jadinya kan?

    ReplyDelete
  7. saya selalu pergi bazar tapi tak beli pape... tetengok pastu balik...
    cam weird gak la...

    ReplyDelete
  8. betul tu cik ana. sokong 200% huhuhuhuhu :DDD

    emm ramadhan smakin mnggalkan kite :'(

    ReplyDelete
  9. tapi rasanya lagi bagus kalau tak payah pergi bazar tu, tak rambang mata dekat sana, hehe. :P

    ReplyDelete
  10. haha.. batul tu pg bazar jangan bawak duit banyak-banyak..

    ReplyDelete
  11. hahaha.. betul tu.. memang kena bawa rm10 je bila ke bazar ni. kalau lebih, kompem akan melampau2 kita beli

    ReplyDelete
  12. bazar aka tak sedap haha

    ReplyDelete
  13. umi saya masak tetiap hari, so duit masa ramadhan ni tak keluar langsung.hehe :)

    ReplyDelete
  14. heheee. sepuluh ringgit pon byak tu tuu. bawak rm5 sudah. :D

    ReplyDelete
  15. setakat ni x pernah beli juadah berbuka lbh rm10. sbb berdua je. kdg2 sengsorang je.

    ReplyDelete
  16. masak sendri lagi puas ati..beli pn kuih2 jew..

    membalas kunjungan aritu..
    akak dah follow blog awak...

    ReplyDelete
  17. itula kene jimat cermat tau

    ReplyDelete
  18. taun ni sy tak pergi lagi ke bazar Ramadhan... hahaha

    ReplyDelete
  19. krn tu jg reda msk kt umah je

    ReplyDelete
  20. memang tak suka pergi bazar ramadhan. kalau beli lauk dia bukan nak kena selera tekak ni.

    lagi satu, kalau beli air, bila minum tawar je.

    kalau cenggini kekdahnya lebih baik masak sendiri. bancuh air sirap pun dah ok.

    ReplyDelete
  21. kena bawak rm5 je..nk jmat kat masjid..hehe

    ReplyDelete
  22. btol tu..
    bazar vs bazir.hihi.

    Apapun, kita perlu beringat selalu.:)

    ReplyDelete
  23. hurmmm... saya tahun ni tak singgah lansung bazar ramadhan. tak tahu knp. rasa xde selera nak makan lebih. penat bekerja maybe... :)

    ReplyDelete
  24. betul2
    kena rancang perbelanjaan :-)

    ReplyDelete
  25. that's right..better just to bring a little money...hihi..nice entry..

    ReplyDelete
  26. tak mampu nak bawak rm10 sahaja gi bazar . kang ada yg beli juadah masuk buku. huhu

    ReplyDelete
  27. time pose nie nafsu mkn mmg byk.. hehe

    ReplyDelete
  28. betul tu.. kalau g bazar.. banyak duit bawak..byk lah habis.. tapi biasa saya g kena beli satu je lauk..kalau tak memang tong sampah makan,.huhu

    ReplyDelete
  29. sungguh. itu la masalah bila g bazar. haaa, sng masak sniri aje. ;)

    ReplyDelete
  30. hehe nafsu nafsi. padahal time brbuka xde pon nk abiskan sume. spatutnye time pose lagi boleh bjimat kan.

    ReplyDelete