Alamak Overdose !

by - 01 August

Ogos sudah mari.. tujuh bulan dah berlalu. macam-macam perkara kita dah hadap. Ramadhan pon dah setel.. terasa sekejap sangat Ramadhan.. tup-tup dah Syawal.. harini pon dah Syawal  ke berapa dah.. ramai yang dah kembali bekerja.. ada jugak yang dapat cuti hari raya pertama je pastu besoknya terus kena kerja.. ok kalo aku kena camtu memang berlinangan air mata lah.. aku nampak je macam kasar tapi kalo kata bab tak dapat beraya dengan family, silap-silap mau sebaldi ayaq mata aku tumpah huwawawa hahaha =P

Harini aku dah kena masuk kerja.. awai kemain p kerja.. pukui 8.30 dah siap tepacak depan ofis.. tapi macam biasalah, memandangkan ofis tu aku kerja berdua je dan partner aku masih mood raya lagi kat kampung hasben dia di Kedah, makanya aku kerja lone ranger lah.. aku tengok skrin, skrin tengok aku.. baru lima hari tinggai ofis dah berhabuk kemain.. setel je lap sana lap sini, aku pon call Big Boss kat HQ.. ayat sana sikit, sini sikit -- tup-tup bos kata ok lah takpelah harini half day lah.. haaa tudia aku pon hapa lagi.. yabedabedu la ! tunggu lagi ? kasi tutup ofis -- cabotttttt la hahaha

Tapi sebenaqnya malam sebelum tu, aku dengan team kerja dari site-site yang lain (yang dekat area Wilayah Trolak) ni dah plan baekkkk punya dah.. kami set nak beraya dari rumah ke rumah antara kami-kami ni semua la.. tu yang kemain konfiden lagi dok pujuk rayu Boss mintak izin nak half day je tu.. bila boss bagi greenlite ja ha apa lagi memang tak kasi chance la hehehe
Rumah pertama kami terjah--rumah member yang kat site Felda Besout 5 (Shuhaidah).. Sampai je rumah shue, mak ayah dia rancak sembang.. dah la tu hidangan pon memang rare habeh la.. kalo selalunya time-time raya ni orang hidang lemang, ketupat, rendang kan ? ini tak. dia hidang STEAMBOT baq hang ! penuh pulak tu atas meja.. Memang rezeki kami lah. Datang pulak memang lunch hour.. perut pon memang kosong takdak isi apa pon sebelum p kerja harini.. Dah tu memang kami berlima je tetamunya.. Kalo ikot nafsu memang nak bedal tak hengatla semua tu tapi sipbekla aku masih mampu kawal segala nafsu serakah aku, jadinya aku cuma makan beberapa ketoi je la.. sebab ada lagi mak dia buat mee goreng dengan boh udang nalaaaaa punya besaq pastu meatball dah macam meatball Ikea aku tengok.. Nyaris-nyaris overdose jugakla dok sumbat yang tu yang ni.. Alhamdulillah syukur betoi duduk kat bumi Malaysia ni.. mewah makan.. 

Ingat no kalo p beraya, kontrol anak tekak ok.. jangan biarkan nafsu serakah menguasai diri. kehkehkeh =P

Salam Lebaran :)

You May Also Like

20 Lovenote(S)

  1. Tudia... rare nya org hidang steamboat... first time ni saya jumpa org hidang steamboat.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la. rare betoi rumah depa ni hehe

      Delete
  2. Kalau hidang menu rare macam ni memang orang laju je ngap. Dah jemu dengan rendang, ketupat la katakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tu la HH sbb org jarang2 jumpa steambot ni time raya hehe

      Delete
  3. Masa puasa turun 5 kg... Raya naik 6 kg... Acanerrrr? He He He...

    ReplyDelete
  4. sedap lah makan steamboat pegi beraya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap jugakla sbb time lapar pon hehe :)

      Delete
  5. Salam lebaran buat Ana... Wah ade menu steamboat masa beraya yer. Gempak gitu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam lebaran buat Zumal jugak.. haah tu la.. terkejut jugak hehe

      Delete
  6. Amboi makanan dia. Terlioq bak hang. Hehe. Yg penting makan berhenti sebelum kenyang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr mintak maaf la tak sengaje buat telioq hehe..
      haah betoi2 benti sblm kenyang :)

      Delete
  7. Bekerja waktu org lain sibuk berumah terbuka itu dipanggil pengorbanan...hehehe

    Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rasa tahap pengorbanan betol masa tu cEro hehehe
      slmt hari raya jugak cEro :)

      Delete
  8. ahahhaa. Kemain makan steamboat! ahhaha.

    Selamat hari raya Ana! Kosong-kosong yerr! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha kemain kan hehe
      slmt hari raya Scha ! kosong-kosong jugak :*

      Delete
  9. sy makan tak ingat dah raya ni..takpelah..dua hari je raya..pastu kerja n kerja..huhu

    salam aidilfitri, selamat hari raya,kosong2 ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua hari je betol2 raya ye PK pastu kena kerja hehe
      slm aidilfitri, slmt hari raya. kosong2 juga PK hehe

      Delete