macarons?? online saja



ni bukan macaroNI.. ini adalah macarons yang disebut2 sama ada oleh blogger, student universiti, mahupun makcik lorong belakang taman depan nu ha.. orang laen dah lama makan benda ni cik ana oi.. hang sorang je baru nak dapat merasa.. maklumla sebelom ni memang dok teringin je nak rasa tapi tak dapat2 nak merasa... sempena kemenangan hari anugerah PJK cemerlang haritu (no 4 je pon) maka cik ana & my partner cik ida decide untuk order macarons ni.. nak p beli direct kat area tempat cik ana ni memang tak hado la kak oi! mula-mula ingatnye nak beli 12 ketul je (minimum order) tapi last2 kami decide nak order lebih je 25 ketul.. sebabnye takot kang kalo bile makan, tetibe rasa lazaaaaat & tak cukup ha tak ke rugi??? so kami pon order la online je kat awin macarons.. takyah tunggu lama.. order harini, esok sampai.. memang terbaekla!






dan seawal pagi tadi encik posmen pon datang membawa bungkusan ni.. memula ingatkan ape.. tak suspek pulak macarons ni yang sampai.. bila dah bukak, tadaaaaaaa! i teruja u!!!!!!!!!!!!!




*menatang ni la orang panggil macarons*









flavor die campur2.. memang semua sedapla habaq hang! sayang nak makan sebab comel & sedap sangat..hahahahaha


kalo teringin nak merase p je order sendiri kat awin macarons =P

31 Lovenote(S):

  1. macaron memang sedap =d

    then buat die tak la susah sangat..hihi

    ReplyDelete
  2. rsa mcm prnah mkn.. tp x tau pe nama dia.hahah

    ReplyDelete
  3. da tgk kt FB awin macaron tu..agk mahal la jg..25 = rm60..

    ReplyDelete
  4. huhu..manis sangat..sy lagi layan apam polkadot...weee~

    ReplyDelete
  5. serius mengidam benda ni .susah nak dapat.ari tu tgk ada dekat one utama je

    ReplyDelete
  6. posmen tu slh anta, patutnya anta sini le.. ;)

    ReplyDelete
  7. @schaze zainn: aah tengok resepi die xdela ssh sgt.nti nak try buatlah..hehe

    ReplyDelete
  8. @Pendamba Mawar: wokeh kalo cik ana buat jd nti,cik ana blnje..kih3 =P

    ReplyDelete
  9. @Saiazuan: mybe dah pnh mkn tp xtaw name die macarons kot zuan..hehe

    ReplyDelete
  10. @KhaiRin: errrr owhh mahal ek kak 25=rm60? sbbnye cik search gak yg lg murah tp xde pon jumpe..huhuhu

    ReplyDelete
  11. @Miss Eiza: yg ni cik ana request kasi kurang manis jd mkn pon ok la..xdela manis sgt rase die sbb awin dah kurangkan manis die :)

    ReplyDelete
  12. @Rozuan Ismail: order je online..cik ana pon mengidam punye psl la ni..tu yg order tuh..hehe

    ReplyDelete
  13. hui..bnde ape macarons ni..rasa die cmne? texture die cmne? thn bape lame siap bleh pos2? haha.. jakon sket.. xpernah tau psl bnde ni.. g page diw pon masih xdpt tgkap macarons ni bnde pe..

    ReplyDelete
  14. seyes memang sedap! jadi la,cik ana bg renjer merasa satu ptang tadi :P

    nanti kite oder lagi tau :P

    ReplyDelete
  15. mcm sedap.tp klu leh tmpah online mksdnya tahan lme la kn???hmm..tak pernah ade peluang merasa.

    ReplyDelete
  16. huwaaaaa
    makanan pon ble beli on9 no
    hehehe
    sedap tak
    hayoo
    manis la ni kan
    hehehe


    ana to..maceh tye
    alhamdulillah, tekak dh semakin baik =]

    ReplyDelete
  17. waaa..xpenah lagi rase macaron ni..tu la online je la ye..

    ReplyDelete
  18. wahhhh blh pos laju ekk?bestnya...

    ReplyDelete
  19. yummy ! ktepon order macarons on9 je tau ^^

    ReplyDelete
  20. la makann ke.. sedap x?

    ingt keychain tadi.. kn skrg nie ade keychain bntuk kek la burger la.. sebiji mcm tu.. hee

    ReplyDelete
  21. grrr. comel! hahah. sedapnyaaa. macam nak order ja ni. hik3

    ReplyDelete
  22. macaroon pon leh pos eh???sedap eh

    ReplyDelete
  23. era pernah makan macaron ni.. best... siap wat entry lagik..

    http://budakkiutmiut97.blogspot.com/2011/06/apa-itu-macaron.html

    ReplyDelete
  24. xpernah mkn lg...mcm marshmallow rupenyer..hehehehe

    ReplyDelete
  25. alolo cutenya..wane wani pulak tu.
    bl0m pena makan lagi..
    aish, teringin pulak..

    ReplyDelete
  26. nampak sedap tu. hehe.

    ReplyDelete
  27. yumm! tk pernah-2 pun rasa macaroons. eh-2, kat KL ade tak macaroons tpi katne?

    ReplyDelete
  28. aku tak pernah rasa lagi natang ni..huhuhu

    ReplyDelete
  29. awin macaronsJanuary 16, 2012

    dah lame masuk blog bru sekarang sempat nak baca..anayway thanks sbb sudi beli dari awin macarons..

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu