TIPS : cara tingkatkan pembaca blog






credit : tumblr




bukan susah pon nak tingkatkan pembaca ke blog.. nak up kan traffic?? lagila senang.. rajinkan la diri p ziarah blog orang lain.. baca entry orang.. tak payah kedekut nak drop komen.. dok kedekut buat apa?? bukan bleh bawak mati pon blog ni smua.. duniawi je smua ni.. nak drop komen tu baca la sikit entry tu berkenaan apa.. janganla main komen je.. pada hal tak tau cerita.. pastu main bantai je komen.. last-last kang orang anggap komen TAK IKHLAS.. lagi naya.. takkan selama-lamanya nak jadi silent reader je?? kalo blog kita pon orang pakat jadi silent reader je, best ke? nak la jugak tengok komen box tu meriah.. ada 4-5 komen pon dah cukup teruja apa... kan? bukan nak mintak sampai beratus pon.. kita bukan retis atau orang-orang femes laen tu yang setakat tulis "guwa terkentut pulak tadi..malunyeww" pon bleh dapat komen sampai beribu.. tak perlu itu semua.. tu kisah orang yang dah femes.. kita laen.. kita ketagori underground saje.. ini sedikit teknik guwa gunakan untuk tingkatkan pembaca di diary kecil guwa~



-word verification (utk komen)??? TAK PAYAH
-embeded below post?? TAK PAYAH..buatlah pop up komen
-nak taruk lagu,boleh : kasilah button stop / pause
-widget banyak-banyak : tak perlu.menyemak pandangan. melembapkan berukband.
-welcome note (pop up box) : tak perlu.rimas.
-energy saving mode : macam annoying
-"klik to enter" : nampak macam hebat, tapi agak mengganggu bila nak komen asyik kene klik bende tu je..
-cursor : tak payah guna yang ade huruf(nama) pastu panjang berjela pulak macam ekor siap ikot je ke mane2 cursor tu pegi..heshh~
-"Your comment has been saved and will be visible after blog owner approval" : guwa tak gemor yang nih sebab tak puas bila tak dapat tengok apa yang kita komen tu..nak kena tunggu aproval plak dulu..tak puass! =P



nota kecil : tu je setakat nih.. ada banyak lagi.. to be continue =P


41 Lovenote(S):

  1. betul sangat la kata adik ni kan...
    bks ssh pun nk tinggal komen
    yg ptg ikhlas

    ReplyDelete
  2. plng penting ramah ngan readers :)

    ReplyDelete
  3. hehe, yg last sekali tu haha sme dgn saya, rse tak puas xD

    ReplyDelete
  4. yup, word veri tu patut remove ^^

    ReplyDelete
  5. betul! setuju dan terbaik :)

    ReplyDelete
  6. setuju sangat2.
    thanks sharing :)

    ReplyDelete
  7. betulx3.hehehe...kte nk org bce kte nye tp xnk bce org nye,mcm mne nk tmbh follower kn.

    ReplyDelete
  8. salam, bagus entry ni tp yg terlast tu akk guna..tehehe :)

    ReplyDelete
  9. ala ..cursor blog PM ganggu tak? PM pon xsuka comment moderation tu.hehe xpuas2

    ReplyDelete
  10. hahaha...ct guna yg last tuh...sbb ct xnk komen2 yg xdiingini mencemar duli blog ct..haha..sorry ye..yg lain rsenyer xbuat, sbb ct pon xske...ampun2 :)

    ReplyDelete
  11. ok yg klik 2 enter tu mmg menyampah..siyez aku cakap..hehe

    ReplyDelete
  12. Terbaik.. :)
    Tapi akak buat yang last tu..koz sama macam CT..taknak komen yang tak diingin masuk dalam kotak komen.. ^__^

    ReplyDelete
  13. betul.. aku setuju !
    jdlah blogger yg mesra pengguna.....

    ReplyDelete
  14. hehehe. yg last tu memang saya buat camtu sebab nak baca komen orng yang komen kat entry saya di samping terjah balas. hehehe.

    ReplyDelete
  15. setuju sgt2. komen terutamanya komen yg membina dapat mematangkan sesebuah blog sekaligus memanjangkanhayat blog tersebut

    ReplyDelete
  16. yg word verfcation tu patut buang..kdg2 ingat da siap komen, rupenye x sbb kne buh bnde tu..patut la ade komen yg x kuar..

    ReplyDelete
  17. hihi..tips yg bagus...saya suka, saya suka..satu lagi, blog yg xde shoutbox, rase hilang semangat nak blogwalking ^_^

    ReplyDelete
  18. basuh sikit kak,,hehehehhe
    akhirnya ada jugak org yg tolong luahkan

    ReplyDelete
  19. satu lg ana: x yah la wat 'read more'... kalu fofular x pe gak kn heheheheh

    ReplyDelete
  20. kak ana ni mesti dah kaji siap2 kan... tips terbaik semua.. ;)

    ReplyDelete
  21. hahaha ey ! y blog owner approval sbb kite nk tawu gak comment ampa,kunk ampa komen , kita xpasan ouh kt ne, kne cek satu2 , kan ke tak pyh XP

    ReplyDelete
  22. suke tips2 ana..hehe :)

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. hemmm yup2 setuju.. hehehe

    ReplyDelete
  25. heeeeeeeeee
    sebb tu suke kawan dgn anato
    ehh
    ade kene mngena ke
    hahaha
    ade la jugak
    sebb die bagi tips2 berguna
    kekeke =]

    ReplyDelete
  26. betul tu. kalau nak tinggal komen biar terus keluar.Kalu naka tunggu konfius boleh keluar ke tak nanti.

    ReplyDelete
  27. superlike note dalm kotak tu...

    ReplyDelete
  28. betul3 ^__^
    bila tyme busy tu xsmpat nak blogwalking...
    tapi msti akan terjah/comment back kat blog sp2 yg tggl komen kat post cik kumbang...

    like what u do ^__^

    ReplyDelete
  29. bagusnye tips ni..kena rajin komen ye..ok..:)

    ReplyDelete
  30. alaaa, kite buat yg last tua acane ? :p

    ReplyDelete
  31. jangan kerja nak pukoi orang jaa, nanti orang lari. sobsss

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu