TIPS : cara tingkatkan pembaca blog

10:05 AM 41 Comments A+ a-






credit : tumblr




bukan susah pon nak tingkatkan pembaca ke blog.. nak up kan traffic?? lagila senang.. rajinkan la diri p ziarah blog orang lain.. baca entry orang.. tak payah kedekut nak drop komen.. dok kedekut buat apa?? bukan bleh bawak mati pon blog ni smua.. duniawi je smua ni.. nak drop komen tu baca la sikit entry tu berkenaan apa.. janganla main komen je.. pada hal tak tau cerita.. pastu main bantai je komen.. last-last kang orang anggap komen TAK IKHLAS.. lagi naya.. takkan selama-lamanya nak jadi silent reader je?? kalo blog kita pon orang pakat jadi silent reader je, best ke? nak la jugak tengok komen box tu meriah.. ada 4-5 komen pon dah cukup teruja apa... kan? bukan nak mintak sampai beratus pon.. kita bukan retis atau orang-orang femes laen tu yang setakat tulis "guwa terkentut pulak tadi..malunyeww" pon bleh dapat komen sampai beribu.. tak perlu itu semua.. tu kisah orang yang dah femes.. kita laen.. kita ketagori underground saje.. ini sedikit teknik guwa gunakan untuk tingkatkan pembaca di diary kecil guwa~



-word verification (utk komen)??? TAK PAYAH
-embeded below post?? TAK PAYAH..buatlah pop up komen
-nak taruk lagu,boleh : kasilah button stop / pause
-widget banyak-banyak : tak perlu.menyemak pandangan. melembapkan berukband.
-welcome note (pop up box) : tak perlu.rimas.
-energy saving mode : macam annoying
-"klik to enter" : nampak macam hebat, tapi agak mengganggu bila nak komen asyik kene klik bende tu je..
-cursor : tak payah guna yang ade huruf(nama) pastu panjang berjela pulak macam ekor siap ikot je ke mane2 cursor tu pegi..heshh~
-"Your comment has been saved and will be visible after blog owner approval" : guwa tak gemor yang nih sebab tak puas bila tak dapat tengok apa yang kita komen tu..nak kena tunggu aproval plak dulu..tak puass! =P



nota kecil : tu je setakat nih.. ada banyak lagi.. to be continue =P


41 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
exora
AUTHOR
November 13, 2011 delete

betul sangat la kata adik ni kan...
bks ssh pun nk tinggal komen
yg ptg ikhlas

Reply
avatar
syahirah
AUTHOR
November 13, 2011 delete

ohoho nice tips

Reply
avatar
Saiazuan
AUTHOR
November 13, 2011 delete

plng penting ramah ngan readers :)

Reply
avatar
Lily
AUTHOR
November 13, 2011 delete

hehe, yg last sekali tu haha sme dgn saya, rse tak puas xD

Reply
avatar
November 13, 2011 delete

yup, word veri tu patut remove ^^

Reply
avatar
bobiedanbad
AUTHOR
November 13, 2011 delete

betul! setuju dan terbaik :)

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
November 13, 2011 delete

oooo ok2..
ekeke..

Reply
avatar
orangBIASA
AUTHOR
November 13, 2011 delete

setuju sangat2.
thanks sharing :)

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
November 13, 2011 delete

betulx3.hehehe...kte nk org bce kte nye tp xnk bce org nye,mcm mne nk tmbh follower kn.

Reply
avatar
Tihara
AUTHOR
November 13, 2011 delete

salam, bagus entry ni tp yg terlast tu akk guna..tehehe :)

Reply
avatar
November 13, 2011 delete

ala ..cursor blog PM ganggu tak? PM pon xsuka comment moderation tu.hehe xpuas2

Reply
avatar
CTK
AUTHOR
November 13, 2011 delete

hahaha...ct guna yg last tuh...sbb ct xnk komen2 yg xdiingini mencemar duli blog ct..haha..sorry ye..yg lain rsenyer xbuat, sbb ct pon xske...ampun2 :)

Reply
avatar
budak penjara
AUTHOR
November 13, 2011 delete

ok yg klik 2 enter tu mmg menyampah..siyez aku cakap..hehe

Reply
avatar
November 13, 2011 delete

Terbaik.. :)
Tapi akak buat yang last tu..koz sama macam CT..taknak komen yang tak diingin masuk dalam kotak komen.. ^__^

Reply
avatar
wK
AUTHOR
November 13, 2011 delete

betul.. aku setuju !
jdlah blogger yg mesra pengguna.....

Reply
avatar
NasZ
AUTHOR
November 13, 2011 delete

hehehe. yg last tu memang saya buat camtu sebab nak baca komen orng yang komen kat entry saya di samping terjah balas. hehehe.

Reply
avatar
November 13, 2011 delete

setuju sgt2. komen terutamanya komen yg membina dapat mematangkan sesebuah blog sekaligus memanjangkanhayat blog tersebut

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
November 13, 2011 delete

yg word verfcation tu patut buang..kdg2 ingat da siap komen, rupenye x sbb kne buh bnde tu..patut la ade komen yg x kuar..

Reply
avatar
+Mel Amalina+
AUTHOR
November 13, 2011 delete

hihi..tips yg bagus...saya suka, saya suka..satu lagi, blog yg xde shoutbox, rase hilang semangat nak blogwalking ^_^

Reply
avatar
November 13, 2011 delete

basuh sikit kak,,hehehehhe
akhirnya ada jugak org yg tolong luahkan

Reply
avatar
KhaiRin
AUTHOR
November 13, 2011 delete

satu lg ana: x yah la wat 'read more'... kalu fofular x pe gak kn heheheheh

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
November 13, 2011 delete

kak ana ni mesti dah kaji siap2 kan... tips terbaik semua.. ;)

Reply
avatar
erleena
AUTHOR
November 13, 2011 delete

hahaha ey ! y blog owner approval sbb kite nk tawu gak comment ampa,kunk ampa komen , kita xpasan ouh kt ne, kne cek satu2 , kan ke tak pyh XP

Reply
avatar
fieha
AUTHOR
November 13, 2011 delete

suke tips2 ana..hehe :)

Reply
avatar
tasya idris
AUTHOR
November 13, 2011 delete This comment has been removed by the author.
avatar
tasya idris
AUTHOR
November 13, 2011 delete

hemmm yup2 setuju.. hehehe

Reply
avatar
miza
AUTHOR
November 13, 2011 delete

comel blog anda..^^

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
November 13, 2011 delete

heeeeeeeeee
sebb tu suke kawan dgn anato
ehh
ade kene mngena ke
hahaha
ade la jugak
sebb die bagi tips2 berguna
kekeke =]

Reply
avatar
Nieda
AUTHOR
November 13, 2011 delete

betul tu. kalau nak tinggal komen biar terus keluar.Kalu naka tunggu konfius boleh keluar ke tak nanti.

Reply
avatar
November 13, 2011 delete

kita ada idea yang sama

Reply
avatar
ABU
AUTHOR
November 13, 2011 delete

superlike note dalm kotak tu...

Reply
avatar
cik kumbang
AUTHOR
November 14, 2011 delete

betul3 ^__^
bila tyme busy tu xsmpat nak blogwalking...
tapi msti akan terjah/comment back kat blog sp2 yg tggl komen kat post cik kumbang...

like what u do ^__^

Reply
avatar
teratak hati
AUTHOR
November 14, 2011 delete

bagusnye tips ni..kena rajin komen ye..ok..:)

Reply
avatar
Cik Zety
AUTHOR
November 14, 2011 delete

alaaa, kite buat yg last tua acane ? :p

Reply
avatar
nub
AUTHOR
November 19, 2011 delete

jangan kerja nak pukoi orang jaa, nanti orang lari. sobsss

Reply
avatar