sri sayang + water sport penang

by - 8:10 AM




*awas muatan padat*



cik ana dan partner kerje : cik ida pergi Hari Anugerah Kecemerlangan Pusat Jalur Lebar Komuniti (PJK) Peringkat Wilayah Utara semalam kat Pantai Robina, Butterworth.. masa dapat arahan kena p pantai tu, jenuh google nak tengok kat mana sebab nama tak femes langsung.. haha..sipbekla jumpak gak cari..hehe




Kami beruniform.. segak dak? segak dak?? =P



PJK kendalian cik ana dan cik ida berjaya dapat No 4 daripada overall wilayah utara yang tersenarai.. Dapat la RM 900.00.. pastu bahagi bedua dapatla sorang RM450.00.. alhamdulillah rezeki kami.. jenuh gak usaha nak buleh dapat lekat kat no 4 tu.. yang menang,memang senior habehla sebab PJK dorang dah 5,6 tahun beroperasi kalo compare PJK kendalian cik ana dan cik ida baru nak masuk 2 tahun je.. kira ok la tu kan bleh compete dengan yang senior2 smua tu... takpe2, next year try lagi insyaallah..hehe




Selesai sesi pemberian anugerah & hadiah untuk hari anugerah PJK cemerlang tu, big boss pon decide untuk stay 1 hari lagi.. tapi dia ajak stay kat island.. perhhhh!! memang terbaekkkla habaq hang!! Nak sangat naik feri, stuck sejam kena beratoQ nak tunggu feri tu sampai.. jenuh nganga je dalam keta.. dah la kudap-kudap apa pon takdak.. betoi2 telan ayaq lioq saja..huh~

bila sampai je kat island, memang terus p serang tempat makanla.. boss decide nak p makan kat area tepi pantai yang kat jeti pulau jerejak tu.. first time cik ana p makan kat situ.. dulu masa study kat USM tak pernah plak cik ana p situ.. kami apa pon lagi, memang oder dengan penuh rakus la.. sampai je makanan, memang tak tunggu dah.. pakat suap selagi ada.. hahaha =P






Setle bab makan.. boss bawakla kami stay kat sri sayang apartment nih.. badan pon dah letih gila,dapat je kunci bilik, semua terus lena..





Pagi esok tu pulak.. ingatkan terus siap-siap nak balik la.. sekalinya, boss ajak p main water sport plak dah.. orang kata rezeki jangan ditolak.. apa lagi, memang kami p serang pantai beramai-ramai la.. warm-up session : mengambus halis syafik menggunakan pasir.. tinggai kan bijik mata + lobang hidong je =P




habeh sesi bermaen pasir pantai kami pon serang pulak para sailing + jet ski + banana boat.. dan tah apa lagi nama lupa dah.. semua la kami pulun main.. bila lagi nak merasa.. bukan senang nak dapat spend time ramai-ramai camni.. *banyak sesi water sport tak dapat nak snap gambar sebab terlampau pulun main sampai lupa nak klik kamera =P






nota kecil : PENANG memang best bro!!!

You May Also Like

39 Lovenote(S)

  1. eh eh, pantai robina! tempat cheq tuh, x baik kata tak famous, kan fofular cam ribena...hehehe

    ReplyDelete
  2. huiyoo!! next time kite jejak lagi kat pantai ni :P

    tahniah pjk felda besout kita dapat anugrah :P

    ReplyDelete
  3. pehhh
    mang patotla cek ana nii bizi sokmo
    kesana kemari
    siap dpt jenjalan lagi ha'mang besttt broo la
    heheheeh =]

    ReplyDelete
  4. terasa nak pulak main tanam2 dlm pasir tuh.hehe

    sonoknye dia..

    ReplyDelete
  5. seronok
    tp tetibe rs lapar pepagi ni
    hmmmm

    ReplyDelete
  6. seronoknya..
    PENANG memang best..
    eh, mana 1 cik ana?

    ReplyDelete
  7. pnang pulak.. apa yg x best..huhu :D

    ReplyDelete
  8. tak penah tau ada tempat nama pantai robina..
    hiks

    best banget wehhh... nak plak kalo tak payah guna duit sendiri!
    ekekekeke

    ReplyDelete
  9. ni yg rs nk g penang lg ni

    ReplyDelete
  10. @farz zull: la tempat hang ka?? mana cheq nak taw..tak pernah dengaq nama pantai robina..hehe

    ReplyDelete
  11. @renjerkabloi: next time kita p jejak pantai laen plak..bleh maen water sport gak! hehe..TQ renjer for ur support from the earlier on ;)

    ReplyDelete
  12. @aimie amalina:bizi sikitla skang ni aimie..tu yg lambat sket bls jejak kwn2..tp for sure akan bls punye..hehe

    ReplyDelete
  13. @Anif Abdullah| AA:sonok anip! nanti tryla men tanam2 gak =P

    ReplyDelete
  14. @tnZackJ:dpt bos yg stylo mmg best bro! hehe

    ReplyDelete
  15. @Titisan Hujan:alamk,sowy TERmenyebabkan lapor plak ye =P

    ReplyDelete
  16. @era kecik:PENANG mg best la era!! errr mana 1 cik ana?? tekala yg mane =P

    ReplyDelete
  17. @Saiazuan:PENANG yg x bestnye port nk makan selain nasik kandaq je yg susah sket nak cari time siang =P

    ReplyDelete
  18. @merahitujambu:MIJ mesti tau cik ana yg mane =P

    ReplyDelete
  19. @Fara E's:mmg terasa GILA la best dia fara! hehe

    ReplyDelete
  20. @miloais:cik ana pon baru tau je nama pantai robina tu =P

    ReplyDelete
  21. @Oh Oeya:best oeya..tambah plak kalo p ramai2 =P

    ReplyDelete
  22. @KhaiRin:cik ana pon terasa nak repeat lg nanti..hehe

    ReplyDelete
  23. @Syuhada:memang best gila la PENANG!! =)

    ReplyDelete
  24. alamak, syok betul!

    semua gila2 plak tu, best!

    ReplyDelete
  25. seronoknya! tgk makanan dlm pic tu, membuatkan saya lapar :)

    ReplyDelete
  26. part makan tu,,takley teima kak,,,jeles owh :)

    ReplyDelete
  27. @mamaNoriz: syok mama noriz bile smue jns havoc je kan? hehe

    ReplyDelete
  28. @bobiedanbad:alamak aiseh TERbuat akak lapar plak ye..sowy kak =P

    ReplyDelete
  29. @yen(toka ziizokukuto): ala yen jgnla jeles..nti akak blnje yen mkn nak?? hehe

    ReplyDelete
  30. bestnye tepi pantai..makan2 tu mengiurkan lah hehe

    ReplyDelete
  31. besnyerrrrrrrrrrrr! benci bab makanan..hahaha

    ReplyDelete