January Luck : Camera Bag

Minggu lepas Lazada ada bagi penghargaan pada loyal customer diorang dan aku salah sorang yang menerima email penghargaan daripada pihak Lazada.Alhamdulillah...

Aku mula 'berkenalan' dengan Lazada ni pada tahun 2012 dan barang pertama yang aku beli adalah Canon Powershot A2200 4.1MP dengan harga RM280.80 pada masa tu.
Aku beli ni pon sebab kerja harian aku memerlukan aku untuk snap gambar setiap aktiviti dan sesi training class yang kami buat. Walaupon company ada beli compact camera Samsung, tapi aku kurang berpuas hati dengan kualiti gambar yang terhasil (yelah nama pon compact camera, hasil gambar takdelah seberapa kalo nak dibandingkan dengan DSLR huhuhu)

Tapi dengan compact camera Canon ni aku lebih berpuas hati hasil gambar-gambarnya compare to Samsung punya camera tu.

Bermula dengan Camera Canon ni lah aku jadi pelanggan setia Lazada. Ada beberapa item lain lagi yang aku beli di Lazada. Disebabkan 'kesetiaan' aku tu, awal minggu lepas Lazada bagi FREE VOUCHER untuk aku tebus mana-mana produk yang ada di Lazada tu. Kiranya ni New Year Gifts untuk loyal customer lah gitttewwwww~ kehkehkeh

Jadi apa yang aku tebus? Jeng jeng jeng...

Memandangkan aku tak mampu nak dapat DSLR, aku pilihlah Burberry Camera Bag ni hah. Tak dapat DSLR, dapat camera bag DSLR pon jadilahhhhhhh kikiki

Dah selamat aku terima masa petang Jumaat haritu. Terima kaseh Lazada ! Kalau ada lagi nanti bagilah lagi kehkehkeh

Sekarang ni dah masuk 4 tahun camera Canon tu bersama aku dan Alhamdulillah masih elok. Jadilah yang tu je aku mampu. Nak beli DSLR macam tak mampu lagi nak oi hehehe



43 comments:

  1. ana letak ape dalam beg kamera tu? hehe

    ReplyDelete
  2. Beg tu agak stylo & up-to date. Lagipun kamera kena jaga elok-elok, memang padan lah dengan beg tu . pandai Ana pilih


    Set Cantik Gebu Shaklee

    ReplyDelete
    Replies
    1. beg tu utk DSLR sbnrnye kak tp sbb Ana tak mampu nak beli DSLR, dptkan beg dia pun jadilahhh hehe

      Delete
  3. Replies
    1. in real life lagi double triple comel beg tu rupanya Fieyqa ! kikiki

      Delete
  4. wahhh cantik! kadang kadang beli online dapat less banyak....murah! ermm banyak jasa camera ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun disbbkan 'setia' dok membeli online kat Lazada, tu psl yg dpt redeem benda ni.terasa berbaloi jugakla Amar. lagi pun setakat ni Alhamdulillah semua brg yg Ana beli kat Lazada tip top service & brg pun in good condition :)

      Delete
  5. aku tgh tggu mana barang belian online aku belum sesampai ni :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. selepas beberapa hari berlalu, aku rasa mesti brg hang dah sampai dah kan ? kan ? hehehe

      Delete
  6. cantik sangat la beg untuk kamera tu. :D
    nanti ada rezeki lebih boleh beli dslr pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga2 tahun ni ada rezeki utk DSLR hehehe

      Delete
  7. Kesetiaan dibalas dengan hadiah. so sweet la. hihi. btw beg tu memang lawoo ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tak rugi jugaklah dok membeli online aje keje selama ni hehe

      Delete
  8. Bila nampak corak beg tu jenuh nak ingat balik apa nama corak tu.
    Baca habis baru ternampak Burberry.
    Aku ada pattern yg sama untuk sarung exterbal hdd aku. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. *external

      exterbal pon boleh. HAHAHAHAHAHAHA

      Delete
    2. hadoila korang dua ni. naik bebai (loghat utagha) aku baca hahaha

      Delete
  9. Kita pula ada kamera tapi takde beg kamera. hahahaha. Sedih je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe takde beg camera pun takpe Farah aslkan ada camera nya hehe

      Delete
  10. Replies
    1. cantk lg tuan beg tu kan Nani? hahaha

      Delete
  11. wahh. Tahniah kak ana. Best eh dapat voucher free. Btw cantik bag tu :) Takpa camera dslr boleh bei kemudian. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gak la dpt voucher boleh claim-claim hehe

      Delete
  12. Best kak dapat voucher tuuu. Beg tu plak nampak cantik sangat!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt voucher mmg best Wardah. senyum sampai ke telinga je kejenye hehe

      Delete
  13. argh pilih kasih, gua belum dapat voucher dari lazada huhuh! hahaha gurau2 jeles, tak sedih pun lelz ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe rilek plain, Lazada tengah susun nama ikot alphabet tu agaknya. nama aku kan A, tu yg awal dpt. hehehe

      Delete
  14. Wow semart jugak kamera tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak smart jugakla di mata tuan dia hehe

      Delete
  15. Salam singgah sini dik....comelnya bag tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh sudi singgah sini kak.

      Delete
  16. Replies
    1. errr sbnrnye dlm gambar je nampak besar kak. real life sbnrnye takdela bsr sgt hehe

      Delete
  17. Wow..setia sampai dpt beg. Tahniah2...

    Ok la x dpat dslr pun beg dia jadi la..free pulak tu. Kau ni asyik dpt hadiah je, apa tips dia? Hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mslhnye aku setia bermula drpd tahun 2012 haritu. bygkan dah masuk 4 tahun aku bercinta dgn Lazada ni. Tu lah pasal, aku tak mampu nk dpt DSLR buat masa ni, dpt beg pun jadilah..

      TIPS dia : jadiah insan yang SETIA hohoho

      Delete
  18. untungnya dapat redeem DSLR camera bag camtu!
    I want one ! I want one! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau sy dpt dua, boleh je bagi awak 1 hehe

      Delete
  19. perghh x rugi jadi loyal customer LAZADA

    ReplyDelete
  20. ala....mahu jugaklah jadi custemor setia lazada.....

    beg tu cantiknya!!!

    ReplyDelete