header + dudel (kerana manisnya epal)


harini cuti.. sipbaik dapat pinjam laptop ofis bawak balik umah.. dapat gak guwa balas jejak u olls.. pastu tangan gatal jugak godekgodek photoshop *tipu..tak reti pon guna photoshop T___T godekgodek photoscape je pon.. header comel sebelum ni hasil ihsan dari merahItuJambu yang murah hati tolong buatkan FREE je untuk guwa.. MIJ sangat baik hati lagi berbudi pekerti melayan kerenah guwa.. dengan berkat kesabaran + kekreatifan beliau maka terhasil lah header diary kecilku versi MIJ :





header ciptaan MIJ


terima kaseh MIJ.. guwa simpan leklok je header ni =)








ini header hasil ciptaan guwa.. tapi bukan semua hasil tangan guwa.. dudel kapel yang comel itu dah tentu hasil freebies pemberian cik dil pemilik kerana manisnya epal.. cik dil sangat murah hati buat freebies bagi free je kat kawan-kawan blogger die.. guwa yang tak reti nak buat dudel comel camtu, sangatlah teruja.. guwa dah mintak izin kat cik dil untuk guna freebies die tu.. ampunkan guwa cik dil.. guwa tak tahan dengan kecomelan dudel hasil ciptaanmu itu.. maka guwa abadikan di header diary kecil guwa.. harap diampunkan lah perbuatan guwa ini..guwa tak kire.guwa geram tengok dudel hasil ciptaan cik dil ni! seriyes comel! macam tuan nye jugak ^____^








Selamat Ulangtahun MAK | Terima Kasih Mak









*klik 1 kali untuk membesar*








MAK tak pernah sekolah.
MAK pergi menoreh seawal 7 tahun.
MAK tak sempat merasa kasih ibu ayah.
MAK menumpang kasih nenek orang lain.
MAK dizalimi kakak ipar sendiri.
MAK tempuh pahit lebih dari yang manis.


terima kasih MAK sebab lahirkan aku.
terima kasih MAK sebab susukan aku.
terima kasih MAK sebab sekolahkan aku.
terima kasih MAK sebab layan kerenah aku.
terima kasih MAK sebab hadir konvo aku.
terima kasih MAK sebab masak sedap untuk aku.
terima kasih MAK sebab tak pernah jemu hadap aku.


Terima kasih MAK atas segalanya.
SELAMAT ULANGTAHUN MAK!




27 November 2011.











skrin dan roadtax









guwa dah survey harga skrin acer.. majoriti harga lebih kurang 4ratus plus plus... tak kurang jugak yang cakap 4 ratus lebih JE.. whattt?? "JE"??? lu orang yang akaun ribu-riban maybe sedaplah cakap JE tu.. macam guwa yang jenuh kais mengais nak cari makan ni, 4 ratus tu agak besar wo..hehe  tapi ape pun, terima kasih lu orang yang sudi kongsi pasal info harga skrin.. terima kasih jugak yang bagi moral support.. owhh yang bagi hahahaha pon terima kasih gak.. lu orang kasi guwa senyum sorang-sorang =P

owh pasal TIPS yang perlu dibuat bila skrin crack tu, kalo ada yang folow, its on your own risk =P guwa tak jamin pape yang positif okeh.. kehkehkeh...

guwa terpaksa hold dulu untuk repair skrin yang crack tu.. guwa perlu fokus untuk save demi renew roadtax BIMBO guwa februari nanti.. skrin takde takpe, kalo BIMBO takde, boleh patah kaki wo!



nota kecil : salam maal hijrah untuk semua.. 
*pnjam netbook adik T____T
*blog marathon balas jejak u olls


skrin laptop crack


*gengster mood activated*

skrin laptop crack??? apa perlu buat??? meratapi keCRACKan nye kah??? tak perlu.. barang yang lepas jangan dikenang... huuuuuuu~ berikut adalah apa yang perlu dilakukan sebaik sahaja korang mendapati skrin laptop mahupun netbook korang crack.. tak kiralah apa jua sebabnya..

  1. bernafas dengan betol - pastikan tiada saluran pernafasan terganggu mahupun tersumbat. ini akan membantu korang memastikan korang dapat menjalani kehidupan pada saat seterusnya bagi melihat cara yang berikutnya
  2. cubit paha atau tampar pipi dengan lembut - untuk memastikan korang bukan sedang bermimpi.. andai kata korang tak sanggup, minta bantuan orang yang lebih dewasa bagi memberi penampar dengan kadar kelajuan yang bermomentum agak tinggi demi memberi kepastian bahawa korang di alam nyata..
  3. jauhi diri korang daripada sebarang objek tajam - untuk mengelakkan tragedi membunuh diri tanpa niat ekoran tekanan perasaan yang amat sangat
  4. sila lakukan semakan terhadap dompet korang - pastikan ia memiliki kad bank atau kredit card yang aktif
  5. pastikan online banking korang aktif - log in dan semak baki akaun korang.. pastikan ia berjumlah melebihi ribuan ringgit malaysia
  6. lakukan aksi ugutan yang ekstrem di depan ibu & ayah - pastikan mereka berasa tergugat dengan ugutan korang demi menjamin mereka akan membelikan korang laptop yang baru
  7. lakukan spot check terhadap dompet bapak korang - jika terdapat ratusan / ribuan cash money, tunggu apa lagi, rembatla dan p beli laptop baru!
  8. mengadakan rayuan terhadap adik-beradik korang - gunakan teknik pujuk rayu berdasarkan sumber yang betol seperti : (sila google sendiri =P )
  9. merayu kepada kekaseh / buah hati - kalau dia betol2 sayang & cintakan korang, nescaya korang tak perlu pon buat drama tragis bercucuran air mata, konfem dia belikan yang baru punyelah
  10. tunggu je la gaji masuk pastu ikatla perut. gune la duit gaji tu beli laptop baru



okeh..cukuplah 10 cara yang perlu korang buat bila skrin laptop ataupun netbook crack.. banyak je lagi cara dia.. tapi yang ni kira top tenla guwa bagi.. ingat guwa kedekut sangat ke??? apelah sangat takat nak share 10 cara ni.. kalo boleh diselamatkan, korang antar repair je kat kedai-kedai komputer.. kalo tak pon ganti je skrin baru.. tapi kalo korang berjaya guna salah 1 teknik tu, maybe korang boleh dapat laptop yang baru lagi canggih..





nota kecil : skrin laptop guwa yang crack..guwa sedang berduka lara.. nasib baik tempat kerja guwa ada 20 PC yang guwa boleh guna free.. tapi tu ofis hour la.. malam????? cane guwa nak blog marathon???? uwaaaa T____________T





soalan latih tubi bertubi-tubi




*gengster mood activated*



hai guys!! miss me???? 
hoi! hoi! hang takyah perasan retis la ana.. 
hang ingat hang neelofa ka ada yang nak rindu??? 
wehh biaq p kat aku la.. 
hang sakit jiwa tang mana kalo aku bajet aku retis?? 
u are on my land.. so shut your mouth up.. hokehh! 



**********************

Photobucket

tu dia.. dok merepek apa tak tau.. wehhhhh seriyes guwa rindu.. yes. rindu kamu.kamu.dan juga kamu yang disitu.. 2-3 menjak ni bz sikitla.. not ekceli sikit.. banyak gak sebenarnye.. perlu setelkan 4-5 kerja.. sempat jenguk blog sat-sat ja.. dan la jugak jeling-jeling sapa yang sudi mai singgah melawat diary kecil guwa ni.. bila check tempat ce tekan,ce tekan rupanya ada 2-3 kengkawan mai tag guwa.. ada yang tag untuk join GA, join kontes.. ada jugak yang tag untuk jawab soalan.. sebab tu tajuk dia camtu.. rupanya guwa telah di tag oleh cikgu shameel untuk jawab soalan.. memandangkan beliau seorang cikgu, maka beliau dengan murah hati lagi berbudi pekerti bagi chance kat guwa untuk jawab soklan ni : 



1. Selalu tak anda ditag?
-ada jugak 5-6 kali dalam tahun ni.. 

2. Rancangan TV yang paling anda sukai, Kenapa?
-channel / cite makan-makan atau masak-masak.. foodS...arhhhhh feveret..
sebab : bleh tengok style depa masak...perhhhh kecur lior!

3. Steysen Radio yang paling anda sukai, Kenapa ?
-Sinar FM(pagi) sebab ada mat salleh & lagu merapu dia..hahaha

4. Filem paling best yang pernah anda tonton setakat ini. Apa sebabnya filem tu best pada pandangan anda.
-filem paling best...?? hurmm.. mcm takde je yang PALING best..

5. Berapa Jam sehari anda online?
-start masuk kerja pkul 9-6 (wajib kena online)
malam pon on gak lagi =P
berapa jam ntah..huuuuuu~

6. Antara blog dan FB, mana yang lebih anda suka?
-lebih suka? blog kot.sebab fesbuk dah makin bosan la skang..

7. Sejak bilakah anda mula terlibat dalam dunia blog.
-sejak dari dalam perut..hehe takdelah..guwa aktif since july 2010..

8. Kat sekolah dulu, subjek apakah yang paling anda tak suka. Kenapa ?
-ahah! guwa paling tak suka :
matematik : ajar yang basic dah la..yang complicated takyahla ajar..huh~
sejarah : byk bnda nak kena ingat..semua facts..so takleh nak goreng time exam =P

9. Perkara paling mengembirakan anda dalam tempoh yang terdekat ini?
-dikurniakan kesihatan yang masih pada tahap alhamdulillah..semoga terus kekal =)

10. Berapa peratuskah impian anda yang telah tercapai?
-belom smpai 50% pon rasanya lagi nih..

11. Susah tak soalan-soalan ini?
-very the kacanglah bro..guwa jawab sambil pejam sebelah mata je..hehe
*semput gak wo mikior jawapannye =P


lu orang tau kan soklan latih tubi ni dia ada law dia.. tapi guwa malas nak ikot law tu la.. so guwa taknak tag sesapa.. rules are made to be broken..lalalalalala~



nota kecil : ada story mory pasal tempat kerja guwa diserang orang asing.. nanti guwa story.. ready for blog marathon..yihaaaa~~