For The First Time

by - 04 February


"...And we dont know how,
How we got into this situation,
Only doing things out of frustration.

Trying to make it work but man these times are hard..."

......................................................................................

Fizah : Ana.. hang je yang faham apa aku rasa weyh. Hang tau kan perangai Fizi camna selama ni punya control la segala benda yang aku nak buat.. SEGALANYA. nak p mana kena update. p dengan sapa etc bla..bla..bla...

Pantang nampak status wassap aku 'online' mesti kecoh dok tanya aku wassap dengan sapa bla..bla.bla.. Pada hal kadang tu aku tengah dok baca mesej yang beratus dok masuk kat group wassap tu je pon sebenarnya. Tapi dia punya tahap curious tu ala mak ai T___T

Aku : Hurmmm aku perasan lama dah perangai Fizi tu. Tapi tu lah, kalo hang sendiri pun rasa camtu, kira hang normal la tu. Aku nak cakap banyak pun, aku rasa hang lagi kenai dia. Kan?

Fizah : Stress aku lah.. Sampaikan aku rasa macam terkongkong gila. Dedulu aku buleh je layankan lagi perangai dia. Tapi lately ni aku rasa makin melampau pulak. Hang tengok sendirilah dia sampaikan datang cari aku kat ofis punya nak tengok aku ni betoi ke p ofis atau aku tipu dia. Hadoila..

Aku  : Tu la pasal tu. Tahap kronik dah aku tengok. Terpulang kat hang je sekarang ni. Pilihan kat tangan hang. Aku takleh nak cakap apa pun sebenarnye cuma aku dah lama kesian kat hang la dok hadap benda ni..

Fizah  : Hurmm tu la.. Bukan tak boleh aku nak clash ke apa tapi tu la, dia jenis tahap kronik mai cari apa semua tu yang buat aku takot tu.. Sat lagi naya je aku hurmm..

......................................................................................

Kesian betoi kat Fizah. Tudiala si Fizi (bf Fizah) tu punya perangai. Aku sendiri pon takot manusia jenis obses sampai cenggitu. Lama dah sebenarnye aku dok perati je kes Fizah ni (cewahh perasan macam detektif conan pulak dah kehkehkeh) 

Tapi tu la aku sendiri takleh nak cakap apa. Fizah sendiri je yang kena make move sekarang ni aku rasa. Berat nanang ngat aih mende gini.

Nak je aku tumbuk muka si Fizi tu. Ape hal engko nak paksa control hal orang? Bukan engko hasben dia ke hape pon. Chissssssskek betol perangai cenggitu.

Moga dijauhkanla dari manusia² yang perangai sebegitu. Aku dah la jenis pantang orang control² atau nak mengarah² life aku ni. Heshhh~


You May Also Like

52 Lovenote(S)

  1. sedihnya part sampai datang ofis tu, huhu. kena saling mempercayai. T_T

    ReplyDelete
  2. susah dpt king control ni.. huhuh

    ReplyDelete
  3. its up to fizah lah tinggalkan atau baiki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lah boleh hantar servis kan...JM basuh cukup2 org camtu

      Delete
    2. hantar ja servis kat Sis JM..mesti terus ok..

      Delete
    3. habislah budak tu sis JM kerjakan

      Delete
    4. SS takut JM yang dikerjakan je nanti... Hi hi hi...

      Delete
    5. mana budak fizi tu. jerung datang ni. hahaha ni fizi dalam upin ipin tu ka?

      Delete
  4. Memang ada manusia yang macam tu..kalau dah sayang layan kan ja la...lama2 biasa la tu ^_^

    ReplyDelete
  5. pilihan terletak di tangan si empunya tuan badan, semoga beliau dapat buat keputusan yang sebaiknya ^^

    ReplyDelete
  6. ckp baik2 ngan si Fizi.. awak xboleh mcm ni... saya bukn nk lari pon..jeles tahap melampau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak lari ke mana tu Cik Zarul Farhana?

      Delete
    2. ckp je saya bukan nak lari cari SS ke or FF ke JM ke..BULAN ke..i tetap setia bersamamu selamanya..ye selamanya..tanpa kau Fizi i hidup kosong..kosong...(drama queen pulak!)

      Delete
    3. lari? baik naik rocket

      Delete
    4. Lari bulan ke datang bulan JM? He He He...

      Delete
  7. Fizi tu bukan ke jenama sejenis air? He He He...

    ReplyDelete
  8. mmg rimas lah hai kalau ada org mcm tu.hanya Fizah yg perlu make move or handle this situation..face to face ckp ke Fizi tu yg dia x selesa dengan apa yg Fizi buat tu..jika x makan hati je lah memanjang...nak juga sekali sekala makan ayam ke, udang ke sotong je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ketam kulit keras..isi sikit...x puas..kalau nk mkn minta ZF tolong kopek..boleh?

      Delete
    2. Untung laaa ada hati boleh makan...

      Delete
    3. saya kopek terus masuk mulut ja

      Delete
  9. terpulang pada empunya diri.. kalau tak tahan, cuba bawa berbincang untuk kebaikan.. kalau tak boleh jugak,babai laa jawabnya.. ada juga orang memula tak perangai macam tu, lately tetiba perangai macam tu pun ada.. itulah namanya manusia..

    ReplyDelete
  10. First2 Cik Mimie couple dulu Incik Kesayangan mcm Fizi sikit..tau x apa yang Cik Mimie buat? Cik Mimie jadi mcm dia jugak..dia pergi mana, buat apa, dengan siapa, semua Cik Mimie tanya amik tahu..sampai die sndiri bosan dan tak mcm tu lagi...lol!! lelaki ni kita tak boleh ikut sgt..ckp dgn dia, kalu dia boleh buat, kita pun boleh la..hohoho :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus juga pendekatan CM ni biar dia rasa apa yg kita rasa kan..kalau dia syg..mesti dia still proceed relationship tu

      Delete
    2. Kan? dalam membina hubungan ni kena ada 4 tiang @ 4 K Kasih Sayang, Kepercayaan, Kesetiaan & Kefahaman. Kalau salah satu xde susah la..
      InshaAllah bila dah lama kenal dan faham diri masing2 kepercayaan tu akan ada :)

      Delete
    3. Ewahh cik mimie. Dh mcm doktor cinta pulak. Hehehe :p

      Delete
  11. Dah ada pengalaman macam ni. Hahahha. Sabor aje

    ReplyDelete
  12. erghhh stress hidop kalau kena gituu. hahaha. kalau dah percaya antara satu sama lain takkan jadi macam ni T.T

    ReplyDelete
  13. huishh. stress kalau gitu selalu. nak buat ape pun susah. ish ish. apa-apa yg penting kene percayalah kan. kalaudah gini. hmm, fikir balik dua tiga puloh kali.

    ReplyDelete
  14. Yang jenis kongkong ni sama ada dia insecure ataupun kurang percaya.
    Jalan penyelesaiannya sama ada berdepan atau tinggalkan.
    Cuba bayangkan, baru status bf dah nak kongkong teruk camtu....

    ReplyDelete
  15. ni nak cita pengalaman la... saya dulu suka taw dia control2 saya... rasa mcm org sayang kita sgt2... tapi pada masa yg sama.. xda makna saya nk ikut semuanya hahahah... tapi xda la smpai curang ka apa..
    tapi tak da jodoh panjang gak.. semua tggal kenangan huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh...ada pengalaman bercinta...lebih advance dari ah kak...x leh jadik nih

      Delete
    2. Sape laaa yg malang tuh... He He He...

      Delete
    3. tak boleh jadi pelakon. sebab tak suka diarah

      Delete
    4. hahahha dulu kala ja sis...skrg dh xda dah...huhu

      Delete
  16. Alahai, obsessive nya :(

    ReplyDelete
  17. terlalu mengongkong bhaya jgk..
    sume benda kene report.. tkot aih..
    sereeeemm

    ReplyDelete
  18. moral :bercinta selepas kahwin ^^ gurau je

    ReplyDelete
  19. Salah satu pengalaman... Sedikit pendapat dari renjer..
    Kisah mcm ni mmg susah klu kita nk selesaikan tambahan pulak klu bkn kena kt batang hidung kita sendiri... Cuma boleh kata kesian...sedangkan byk orang lain yg lebih teruk selain dri masalah percintan..

    Xperlu nk salahkan sesiapa,baik yg laki atau yg pompan... Kdg kala slh satu pihak trlalu memikarkan yg dia sahaja yg btul..

    cntoh seperti terasa dikongkong.... Bila perasaan marah timbul mula lah akan memikirkan yg tidak baik sahaja..sampaikan meminta tlg atau bertanyakan kabar disangka dirinya sentisa diperhatikan.mula jadi rimas atau sebaliknya..knpa tidak memikirkan yg bila dlm kesusahan atau kesedihan.. yg satu pihak tu shaja yg sentisa ada dn memahami.
    Spttnya kna lah beralah sama..atau terang kan bnda yg tidak spttnya berlaku..jgn cepat emosi atau trus membuat keputsan sendiri..kdg kala itulah punca salah satu pihak mula membuat pekara yg mgkin akan mnjadi lebih buruk..

    P/s renjer: beruntung jika selalu diperhatikan...Mungkin itu ketegori cinta berat sebelah.. Cinta first or last. Perhhh.....!!
    Ni nk habaq ni..stok ikan sg renjer byk dh ni..hg nk mkn ikan bakaq nti mai halo2 hihi 😀





    ReplyDelete
  20. saya xsuka dikongkong scara berlebihan ..rasa rimas..lg2 utk seseorang yg bkan sah jadi suami lg.. menangis nanti..huhu..tp bagus jga cara cik mimie ke siapa tu ,yg buat benda sama kat bf

    ReplyDelete
  21. terbaiknya tak payahla dok couple time muda ni. baik ikut sis JM atau ah kak SS gi melancong lagi bagus

    ReplyDelete
  22. ssh gak kan kalau jupa org mcm tu...semua benda nk kena lapor...adehh...penat laa kalu cenggitu...huhuhu

    ReplyDelete
  23. Syukur husband anis tak control sangat life anis. hiks.

    ReplyDelete
  24. spesis org mcm ni membuatkan hidup kita penat...

    ReplyDelete
  25. kena kontrol macam tu, mau tak tensen...

    ReplyDelete