Finger Cut

by - 14 February



Kesahnya aku seharian di ofislah harini plus aku tak balik rumah waktu lunch break sebabnya aku attend majlis kesyukuran dan aqiqah anak saudara salah sorang member kerja aku. Bila aku balik kerja lebih kurang jam 6.35 petang camtu, sampai je kat rumah, macam biasalah selalunya ayah aku memang port lepak dia atas kerusi kat tepi pintu masuk rumah tu. So tiap kali aku balik kerja memang akan tabik hormat dia dulu lah baru akan masuk rumah. Maklumlah -- beliau Perdana Menteri dalam  rumah tu kan kehkehkeh

Tapi takde pulak aku nampak kelibat ayah aku. Aku pon tanyelah kat Timbalan Perdana Menteri yang juga merangkap Menteri Kewangan :

"Mak, Mana abah?"

"Tu ha ade tertido lepas balik kebun tadi. Tangan luka terkena duri pelepah sawit. Nak tepis, kalo tidak terkena muka. Bila dah tepis, tu yang terkena tangan..."

Hadoi Ajis... Ajis.. nape la kau tak elak?
Macam mana nak elak. muslihat tepis pelepah pakcik belum ajarrrr..

Hahaha adehh terus aku teringat scene Pendekar Bujang Lapok. Kebetulan nama pun Aziz =P

Haduiyai nak gugur rasa jantung aku! Udah le mem besor punya storyline siap sound effect hape segala. Kalah drama slot akasia TV3 tawu tak. Aku pon bukak sesi soal jawab le. Ngape tak bagitawu lah hape semua. Ngape tak call aku kat ofis lah hape segala.

Mem besor cakap takpelah sebab tak parah sangat lagipun cemane nak tepon dah tepon kamu rosak. Hurmm sorry mommy. sorry daddy. Henpon buat hal pulak dah. Asyik on off on off sendiri je semenjak dua menjak ni pastu terus tak buleh on langsung dah T____T  Sipbaikla kebetulan adik bongsu aku cuti dan ada kat rumah so mak aku pon call 911 directly henpon adik aku lah. Hadoiyai sipbaikla takde ape sangat. Hurmm tapi tu la ada 1 serpihan duri sawit masih terbenam kat dalam tangan (tu yang aku bulatkan hitam tu). 

Tapi tu la kan, cemane abah nye, cenggitu lah juge anak nye (degil takmo p klinik). Berbuih dah mulut (metafora sangat sampai berbuih mulut  =P) suruh p klinik untuk keluarkan duri tu tapi buat nehennnnnnn (orang Perak cakap) aje. Nehennnnn tu lebih kurang macam buat derrkkkkk aje. 

Hurmm takpe. Kite nengokkan esok jadi cemane. Kalo parah, aku suruh Timbalan Perdana Menteri tu yang pujuk suruh p klinik. Maklumlah, pujuk memujuk ni serahkan aje pada yang pakar. Aicewahhhhhh =P


You May Also Like

32 Lovenote(S)

  1. Moga lepas ni ayah Ana nak la ke klinik..kalau biar takut jangkitan kuman ke apa kan..

    ReplyDelete
  2. pelepah sawit pun tajam... pergilah klinik :)

    ReplyDelete
  3. Pokok besooo pon ko sirammmm Dinnnn!

    ReplyDelete
  4. Tengok ru..paknya kene duri pelepah tapi die terbayang cite Pendekar Bujang Lapuk pulak ye :)

    ReplyDelete
  5. xleh ana... takut nnt kuman ja...

    ReplyDelete
  6. xleh ana... takut nnt kuman ja...

    ReplyDelete
  7. sapu dettol kalau luka kecil.. kalau agak2 besar pi klinik cepat2..suruh mem besar paksa..hehe

    ReplyDelete
  8. Cuci luka dengan dettol dan sapu ubat.. tak pun ajak2 pi klinik..

    ReplyDelete
  9. semoga ayh ana cepat sembuh..
    sapu ubt.. jgn biar kuman merebak.. nt lain jdnye..
    =(

    ReplyDelete
  10. Semoga beliau cepat sembuh k

    ReplyDelete
  11. alaa...siannyer...kalau teruk leh laa pujuk dia g klinik...hihihi

    ReplyDelete
  12. aduih... semoga pujukkan timbalan perdana menteri berjaya... huhuh

    ReplyDelete
  13. Kena pergi klinik jugak tu..takut kna jangkitan kuman pulak t..kena cuci bersih2 luka tu..

    ReplyDelete
  14. duri pelepah sawit. sakitnyaa. mesti bisa je rasa. kene sikit pon dah sakit.

    ReplyDelete
  15. mcm mana keadaan tangan Perdana Menteri tu..berjaya tak pujuk ke klinik

    ReplyDelete
  16. assalam ana..

    kak wana tag awak ya, jom join..
    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2015/02/mini-ga-by-nina-anies.html

    ReplyDelete
  17. uish bahaya tu kalo dibiarkan terbenam dlm tangan
    bawak g hospital suh buang.
    takut bernanah lak nanti

    ReplyDelete
  18. bahaya juga kena duri kelapa sawit ni.. pujuk gi klinik. nanti kuman merebak.

    jemput join Mini GA by Nina + Anies

    ReplyDelete
  19. Uishh kena kluarkan gak tau duri tu. takut masuk blood circulation kang lagi parah.

    ReplyDelete
  20. betul betul betul tu... kalau tak keluarkan bisa duri tu akan merebak... karang jadi parah pulak... sakit sikit je kena suntik jarum tu... nak bagi kebas jer...

    ReplyDelete
  21. bahaya jugak kena daun tu eh.
    kena g spital klinik ke check tu.

    ReplyDelete
  22. adehhh... msti pedih tue kn?
    moge tgn abah anamizu-chan cpat sembuh ye..

    ReplyDelete
  23. kesiannya...mesti sakitkan...kite kena selumbar kecik pon dah nak nangis dah...ahhahaha

    ReplyDelete
  24. Assalam ana,
    oohoiiiii
    iols baca pun dah naek nyilu ja ghaser

    ReplyDelete
  25. Ingatkan perdana menteri tu pak najib hehe. Nasib baik sempat elak. Moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  26. phew. nasib baik dah selesaii.

    ReplyDelete
  27. oh, baca entri ni baru faham siapa PM dengan TPM. hehehehhe... baca terbalik punya pasal. >.<

    saya punya handphone pun dulu kejap on kejap off. bila emergency, time tu dia buat hal

    ReplyDelete